Τα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης για την υπόθεση θανάτου του Μανώλη Αφράτη – «Θα είμαστε παρόντες στη δίκη»

τα-εργατικά-κέντρα-της-κρήτης-για-την-υ-1702020

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν τα Εργατικά Κέντρα όλων των νομών της Κρήτης, με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου 38χρονου εργαζόμενου που είχε συμβεί το 2020:

«Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης συμπαραστέκονται στην οικογένεια του 38χρονου Μανώλη Αφράτη, ο οποίος έχασε την ζωή του ενώ πραγματοποιούσε διανομές με φορτηγό ψυγείο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 21 Μαΐου του 2020 στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Κουρουτών – Φουρφουρά του Δήμου Αμαρίου και όπως καταγγέλλει η οικογένεια του άτυχου 38χρονου πρόκειται για εργατικό δυστύχημα, χαρακτηρίζοντας το μοιραίο όχημα που οδηγούσε ο Μανώλης Αφράτης ως «φονικό φορτηγό-καρμανιόλα».

Σύμφωνα με τις εκθέσεις ειδικών πραγματογνωμόνων, το όχημα που οδηγούσε ο άτυχος εργαζόμενος το οποίο είχε μετατραπεί παράνομα σε ψυγείο αποτελούσε δημόσιο κίνδυνο, καθώς δεν πληρούσε καμία προδιαγραφή ασφαλείας και δεν είχε διενεργηθεί ο απαιτούμενος μηχανικός έλεγχος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του οδηγού.

Εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων Κρήτης θα βρίσκονται έξω από το δικαστήριο του Ρεθύμνου την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, ημέρα κατά την οποία έχει οριστεί η εξ’ αναβολής δικάσιμος για την υπόθεση.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ»

 

O Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων:

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων με το παρακάτω ψήφισμα εκφράζει μαζί με άλλα σωματεία, τη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του

αδικοχαμένου Μανόλη Αφράτη, που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα όταν στις 21/5/2020 ανετράπη σε επαρχιακό δρόμο του Ρεθύμνου το εταιρικό φορτηγό που οδηγούσε.

Η εξ αναβολής δικάσιμος έχει οριστεί για την 1 Ιουνίου. Οι συγγενείς μιλούν για ένα φονικό φορτηγό που δόθηκε στον άτυχο εργαζόμενο, όπως αποδεικνύεται από τις τεχνικές πραγματογνωμοσύνες που πραγματοποιήθηκαν, ενώ πολλά είναι τα ερωτήματα για το καθεστώς κυκλοφορίας του οχήματος.

Τα εργατικά δυστυχήματα έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια (57 νεκροί μόνο στο α΄ τετράμηνο του 2023), ενώ η σιωπή των ΜΜΕ είναι εκκωφαντική. «Τα κέρδη δικά τους, δικοί μας οι νεκροί», όπως φώναζαν χιλιάδες νέοι στις διαδηλώσεις για τα Τέμπη.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook