Τα έργα στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων επιθεώρησε ο Σταύρος Αρναουτάκης: «Και του χρόνου στα εγκαίνια»

τα-έργα-στο-νέο-αρχαιολογικό-μουσείο-χ-1048021

Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης βρέθηκε στην πόλη με αφορμή την υπογραφή της ένταξης στο ΠΕΠ Κρήτης του έργου της αποκατάστασης του οδικού δικτύου από Πλάτανο έως Σφηνάρι στην Κίσσαμο Χανίων (δείτε ΕΔΩ) κι έπειτα έδωσε το «παρών» στο μουσείο, ώστε να ενημερωθεί για την πορεία του έργου και την εξέλιξη των εργασιών.

Το κτιριακό συγκρότημα του νέου μουσείου κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και εγκαινιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2015.

Το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι οι αρχαιολογικές συλλογές θα έχουν μεταφερθεί σε αυτό έως την άνοιξη του 2021, όταν και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό το μουσείο. Το κτίριο της οδού Χάληδων, το καθολικό της Μονής του Αγίου Φραγκίσκου, που φιλοξενεί το παλιό μουσείο, όπως ενημέρωσε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Ελένη Παπαδοπούλου, προγραμματίζεται να κλείσει τον Σεπτέμβριο του 2020 και να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2021-2027 ώστε να αποκατασταθεί και να μετατραπεί σε Βυζαντινό-Μεσαιωνικό μουσείο.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη των εργασιών:

Από την πλευρά της η Ελένη Παπαδοπούλου, μεταξύ άλλων, επισήμανε οτι το μουσείο των Χανίων έχει από τα πιο σύγχρονα μουσεία αποθήκευσης σε ανάλογο μουσείο στην Ελλάδα:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook