Τα «εγκληματικά λάθη» στο θρίλερ της Πάτρας – Σε τελική ευθεία η υπόθεση

τα-εγκληματικά-λάθη-στο-θρίλερ-της-π-1400298

Μία ανάρτηση με ιδιαίτερο νόημα έκανε ο δημοσιογράφος, Πέτρος Κουσουλός, για την υπόθεση της Πάτρας.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter, «συγκρατείστε αυτό! Σε αυτή την υπόθεση έχουν γίνει όλα λάθος!».

Ο δημοσιογράφος, που έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, την Κυριακή είχε προχωρήσει σε κάποιες αποκαλύψεις μέσω της εφημερίδας «Μπαμ».

Το εύρημα στην Τζωρτζίνα που «δένει» την υπόθεση

Ένα εύρημα, το οποίο συνδέει το θάνατο της Τζωρτζίνας με εκείνους των αδελφών της, Μαλένας και Ίριδας, εντοπίζεται αρχικά από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργείται στην 9χρονη και προσδίδει διαφορετική τροπή στο θρίλερ της Πάτρας.

Τη στιγμή που η διπλή έρευνα του τμήματος Ανθρωποκτονιών και των ιατροδικαστών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τον κλοιό να στενεύει, καθώς – όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «Μπαμ» – «όλες οι πληροφορίες κατατείνουν στο ότι οι θάνατοι των κοριτσιών είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας», το εύρημα που προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση στην Τζωρτζίνα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «είναι το πνευμονικό οίδημα».

Εάν και το αποτέλεσμα των ιστολογικών εξετάσεων επιβεβαιώσει το συγκεκριμένο εύρημα, οι ιατροδικαστές θα έχουν στα χέρια τους κάτι που θα συνδέει και τους τρεις θανάτους.

Να σημειωθεί ότι, κατά τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, δεν αναφέρεται προηγηθείσα εξέλιξη πνευμονικού οιδήματος ή κάποιας νόσου ή πάθησης που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο στις 29 Ιανουαρίου 2022, όπως ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση της Μαλένας, η οποία κατέληξε, στα καλά καθούμενα, τονίζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το απόγευμα της 13ης Απριλίου 2019, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα έπαιζε στον παιδότοπο του νοσοκομείου και έτρωγε σουβλάκι…

Ο συνδετικός κρίκος

Σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, όπως αναφέρει η «Μπαμ», θεωρείται πλέον ξεκάθαρο ότι στο τέλος της ημέρας οι αρμόδιοι επιστήμονες θα καταφέρουν να συνδέσουν τους τρεις θανάτους, διότι, «όπως χαρακτηριστικά λένε, όλοι επήλθαν εν μέσω πνευμονικού οιδήματος».

Την ίδια στιγμή, ιατρικές πηγές δήλωσαν στην εφημερίδα ότι «στα αίτια πρόκλησης του πνευμονικού οιδήματος, το οποίο είναι εύρημα μη ειδικό, εκτός από παθολογικά αίτια είναι και η ασφυξία από απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών».

«Ασφυξία»

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «πιθανή είναι η διάγνωση της πνιγμονής από απόφραξη των εξωτερικών στομίων των αεροφόρων οδών». Με αυτό τον τρόπο, εξηγούν, «προκαλείται θάνατος με τον μηχανισμό της ασφυξίας, αφού με την απόφραξη της μύτης και του στόματος παρεμποδίζεται η αναπνευστική λειτουργία και αυτό συμβαίνει σε εγκληματικές ενέργειες… Η απόφραξη της μύτης και του στόματος με το χέρι ή με άλλο μέσο (π.χ. πανάκι) είναι μια ενέργεια η οποία συναντάται ιδιαίτερα συχνά στις βρεφοκτονίες… Για την ακρίβεια, σε όλα τα κλασικά συγγράμματα ιατροδικαστικής περιγράφεται ως μία κλασική μέθοδος βρεφοκτονίας».

«Τι δείχνει έγκλημα»

Η ΤΖωρτζίνα, μετά την ανακοπή που υπέστη στις 11/4/2021, εξετάστηκε από καρδιολόγους και πλήθος άλλων γιατρών, υποβλήθηκε σε πολλαπλές εξετάσεις και δεν διαπιστώθηκε καμία παθολογική αιτία ικανή να προκαλέσει αιφνίδια ανακοπή.

Η Μαλένα απεβίωσε στις 13/4/2029, νοσηλευόμενη και ενώ είχαν προηγηθεί εξετάσεις καρδιολογικές, πνευμονολικές και αιματολογικές και καμία εσωτερική παθολογία δεν είχε διαγνωστεί, ικανή να προκαλέσει θάνατο εν μέσω εντόνου πνευμονικού οιδήματος.

Η Ίριδα ανευρεύθη στην κούνια της με ένα πανάκι με κηλίδες από αίμα, όπως η ίδια η μητέρα είπε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» στο MEGA, και ενώ είχε τραύμα στο εσωτερικό του στόματος.

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες – Στην τελική ευθεία το θρίλερ

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι βρίσκεται το θρίλερ με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, αφού οι πληροφορίες θέλουν τις Αρχές να έχουν καταλήξει σε συμπέρασμα και να περιμένουν το πόρισμα των ιατροδικαστών, προκειμένου να λύσουν τον γρίφο της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Μάλιστα, όσο προχωρούν οι έρευνες, έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία. Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε, μέσα από το MEGA, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, αναφορικά με το θάνατο της Τζωρτζίνας.

Όπως ανέφερε, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση η υποτονική αντίδραση της μητέρας όταν παρουσίασε υποτροπή η κατάσταση του παιδιού, καθώς οι γιατροί κλήθηκαν να σπεύσουν για ανάνηψη μόνο όταν η νοσηλεύτρια, με την οποία μίλησε η μητέρα, έβαλε τις φωνές καταλαβαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης.

«Είχε τεθεί στο τραπέζι η εξέταση της μητέρας»

Όπως είπε, τα τελευταία 24ωρα ολοκληρώθηκε ένας κύκλος καταθέσεων από το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου κατέθεσαν 8 γιατροί και 4 νοσηλευτές, από τη Νευρολογική, τη Παιδιατρική, τη Καρδιολογική και τη ΜΕΘ Παίδων.

Οι γιατροί έδωσαν σαφείς απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα των αστυνομικών που είχαν προκύψει και από τις πληροφορίες που είχαν από το Ωνάσειο και τους ιατρικούς φακέλους της Τζωρτζίνας.

Η πρώτη απάντηση αναφέρει πως ο θάνατος του παιδιού δεν μπορεί να δικαιολογηθεί καθώς ήταν υπό συνεχή έλεγχο και δεν είχε εμφανίσει τίποτα.

Την ίδια ώρα, η μητέρα της Τζωρτζίνας φέρεται πως μετά το επεισόδιο, βγήκε καθυστερημένα από το δωμάτιο και μίλησε χαμηλόφωνα σε μία νοσηλεύτρια λέγοντάς της, τι είχε συμβεί. Η κινητοποίηση των γιατρών έγινε αφού η νοσηλεύτρια μπήκε στο δωμάτιο και έβαλε τις φωνές, ωστόσο ήταν ήδη αργά.

Παράλληλα, γιατροί των νοσοκομείων όπου νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα έθεσαν στο «τραπέζι» το ενδεχόμενο η μητέρα να πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και πως ίσως θα πρέπει να εξεταστεί, συζήτηση την οποία άκουσε η ίδια η μητέρα και φέρεται πως αντέδρασε έντονα.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook