Τα έχασαν οι παρουσιαστές της ΕΡΤ με τα «γαλλικά» που ακούστηκαν σε live σύνδεση στον Τύρναβο

τα-έχασαν-οι-παρουσιαστές-της-ερτ-με-τα-1638079

Το έθιμο Μπουρανί που οι ρίζες του χάνονται στο χρόνο επέστρεψε και φέτος για να κλείσει τον κύκλο των Καρναβαλικών εκδηλώσεων. Ωστόσο οι παρουσιαστές στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ «πάγωσαν» κατά τη διάρκεια της απευθείας σύνδεσης με τον Τύρναβο.

Συγκεκριμένα η ρεπόρτερ της εκπομπής Ελπίδα Κουτσογιάννη συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γαϊτανάκι Μπουρανί Τυρνάβου, Βασίλη Τσόλα, παίρνοντας τις… ευχές που αρμόζουν στην συγκεκριμένη παραδοσιακή γιορτή.

«Σήμερα για μας είναι η αλλαγή του χρόνου. Σήμερα γεννιόμαστε, λέμε καλή χρονιά. Οπότε, σήμερα ευχόμαστε: καλή Σαρακοστή κι από κ…λο κι από μ…νί για να είμαστε ολοκληρωμένοι», ανέφερε ο κύριος Τσόλας, με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου να ξεσπά σε γέλια και να σημειώνει: «Μην τα λέτε έτσι απότομα. Να απομακρυνθούν τα παιδιά, παρακαλώ».

«Είναι η γιορτή της γονιμότητας, ένα έθιμο που έρχεται από τα Διονυσιακά τελετουργικά. Κάποιος που έχει ταμπού δεν έρχεται σε αυτή την πόλη τη σήμερον ημέρα, γιατί τη σήμερον ημέρα τα μ…νιά παίρνουν αέρα», πρόσθεσε στη συνέχεια μέλος του πολιτιστικού συλλόγου της πόλης.

«Χριστίνα, δεν μπορώ να το σταματήσω. Είναι η αρχή αυτή», παρατήρησε με χιούμορ η ρεπόρτερ της ΕΡΤ.

newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook