Τα δύο βιβλία που μοιράστηκαν το φετινό Πούλιτζερ στην κατηγορία της μυθοπλασίας

τα-δύο-βιβλία-που-μοιράστηκαν-το-φετιν-1688798

Τα Βραβεία Πούλιτζερ απονέμονται εδώ και πάνω από εκατό χρόνια από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια για να τιμήσουν κορυφαία αμερικανικά έργα στη δημοσιογραφία, τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική. Θεωρούνται από τις σπουδαιότερες διακρίσεις στον κόσμο.

Το «Demon Copperhead», μια σύγχρονη ανάγνωση του «Ντέιβιντ Κόπερφιλντ» του Καρόλου Ντίκενς, αποτελεί την αφήγηση ενός αγοριού που μεγαλώνει στα Απαλάχια Όρη και το οποίο μιλάει, με οξυδέρκεια και τόλμη, για τη φτώχεια, τον εθισμό, την κρίση των θεσμών και των ηθικών αξιών – και τις προσπάθειές του να τα αντιμετωπίσει. Το μυθιστόρημα δεν κυκλοφορεί στα ελληνικά, μπορούμε ωστόσο να το παραγγείλουμε στα αγγλικά, είτε διαδικτυακά είτε από ενημερωμένα βιβλιοπωλεία της χώρας, αλλά και να διαβάσουμε ένα παλαιότερο βιβλίο της Kingslover που κυκλοφορεί στα ελληνικά με τίτλο «Η δηλητηριώδης Βίβλος» (εκδ. Μελάνι, 2010).

Η «Παρακαταθήκη» του Hernan Diaz κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μετάφραση της Κάλλιας Παπαδάκη. Σύμφωνα με την περιγραφή των εκδόσεων: «Σαγηνευτικό, αινιγματικό και καυστικά επίκαιρο, το δεύτερο μυθιστόρημα του Hernan Diaz που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι ένα αλησμόνητο, πολύπλευρο έπος που τον καθιερώνει ως έναν από τους σημαντικότερους χρονογράφους της αμερικανικής χίμαιρας. Ένα μυθιστόρημα για το χρήμα και την εξουσία, την πάλη των τάξεων, τη γυναικεία φωνή που φιμώνεται από το κεφάλαιο της πατριαρχίας, την οικειότητα, αλλά και την ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας». Πρόκειται μάλιστα να διασκευαστεί σε μίνι σειρά από το ΗΒΟ σε παραγωγή της Kate Winslet η οποία και θα πρωταγωνιστεί.

 

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook