Τα δύο σενάρια για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό: «Στο τραπέζι» αλλαγές και στο πιστοποιητικό νόσησης

τα-δύο-σενάρια-για-τον-υποχρεωτικό-εμβ-1331841

Η τρέχουσα εβδομάδα θα κρίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το τι θα συμβεί με το πιστοποιητικό νόσησης – Ποια τα σενάρια για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Έπειτα από τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 30 Νοεμβρίου, το βλέμμα είναι πλέον στραμμένο στα σενάρια για περεταίρω επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Δύο φαίνεται πως είναι τα σχέδια που μελετά το κυβερνητικό επιτελείο: To πρώτο αφορά την επέκταση του μέτρου στις ηλικίες από 50 ετών και άνω.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε περισσότερες επαγγελματικές ομάδες.

Επισημαίνεται, ωστόσο, πως εφόσον το ισχύον μέτρο για τους άνω των 60 βελτιώσει σημαντικά τα ποσοστά εμβολιασμού – και η επιδημιολογική καμπύλη σταθεροποιηθεί – η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε πρόσθετες ρυθμίσεις.

Σημειώνεται, άλλωστε, πως προετοιμάζεται το έδαφος για να γίνουν μαζικοί διαγνωστικοί έλεγχοι στο σύνολο του πληθυσμού, με το πρώτο δωρεάν self test να διατίθεται από σήμερα στα φαρμακεία για όλους τους πολίτες – εμβολιασμένους και μη.

Τι θα συμβεί με τη διάρκεια του Πιστοποιητικού Νόσησης

Ανοιχτά παραμένουν, παράλληλα, όλα τα σενάρια και για τα πιστοποιητικά.

Αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, δεν αποκλείεται να αλλάξει η διάρκειά του – με τις αλλαγές να «σκοντάφτουν» κατά βάση στην ανάγκη συνεννόησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο, και μετά από σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, αναμένεται απόφαση για τη μείωση της διάρκειας ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης στους 3 από τους 6 μήνες που ισχύει σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, υπάρχει ισχυρή σύσταση της κυβέρνησης – για όσους έχουν νοσήσει – να προγραμματίζουν τον εμβολιασμό στους 3 μήνες μετά την προσβολή τους από τον ιό.

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook