Τα δύο απίθανα κόλπα για να καθαρίσετε εύκολα το ρόδι | Video

τα-δύο-απίθανα-κόλπα-για-να-καθαρίσετε-1582279

Το ρόδι είναι το κατ’ εξοχήν γιορτινό υλικό για τα πιάτα και τις σαλάτες μας! Πέρα του ότι δίνει ξεχωριστή γεύση και άρωμα στις συνταγές μας, μπορεί να λειτουργήσει και ως μέσο διακόσμησης, που συντελεί στο να δώσουμε χρώμα και… γιορτινή διάθεση σε ό,τι ετοιμάζουμε. Πέρα από τις μέρες γιορτής βέβαια, ο συγκεκριμένος καρπός είναι πολύ υγιεινός και θρεπτικός, για να τον καταναλώνουμε ακόμη και κάθε μέρα είτε μέσα στο φαγητό είτε ως χυμό.

Το πρόβλημα με το ρόδι είναι ότι δεν καθαρίζεται πολύ εύκολα και λερώνει πολύ. Για να το καθαρίσουμε, θα χρειαστεί οπωσδήποτε να φορέσουμε γάντια γιατί δεν καθαρίζει έπειτα εύκολα από τα χέρια μας.

Βρήκαμε στο Instagram ένα απλό κόλπο για να το καθαρίσετε, που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο να κάνουμε τον πάγκο της κουζίνας μας… κόκκινο!

Τι κάνει η Instagrammer; Τοποθετεί το ρόδι σε ένα ξύλο κοπής με την άκρη του κοτσανιού προς τα πάνω. Παίρνει ένα καλό μαχαίρι και κόβει προσεκτικά ένα τετράγωνο γύρω γύρω από το κοτσάνι, χρησιμοποιώντας την άκρη του μαχαιριού.

Στη συνέχεια, με το μαχαίρι κόβει κατά μήκος του ροδιού, δημιουργώντας 4 μακριές τομές. Αφαιρεί το κοτσάνι από την κορυφή του ροδιού και στη συνέχεια ανοίγει απαλά τον καρπό.

Έτσι το ρόδι ανοίγει πολύ εύκολα, δίχως να λερώσουμε καθόλου το σπίτι ενώ είναι πιο εύκολο να του αφαιρέσουμε τους σπόρους του.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Padma Lakshmi (@padmalakshmi)

Δείτε και άλλο ένα κόλπο από το Instagram ακόμα πιο αποτελεσματικό:

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook