Τα Χανιά τιμούν την Πολιούχο τους: Λαμπρές εκδηλώσεις από τον εορτασμό για τα Εισόδια της Θεοτόκου | Photos

τα-χανιά-τιμούν-την-πολιούχο-τους-λαμπ-956240

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, εκατοντάδες Χανιώτες παρευρέθηκαν και φέτος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας στα Χανιά, για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις της πολιούχου των Χανίων για τα Εισόδια της Θεοτόκου.

Στη Μητρόπολη των Χανίων από νωρίς το πρωί της Πέμπτης βρέθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων o Χανιώτης υφυπουργός Παιδείας και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Διγαλάκης εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και λοιποί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων, των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων. Με το πέρας της θρησκευτικής τελετής μετά τη θεία λειτουργία, πραγματοποιείται η καθιερωμένη λιτάνευση της ιερής εικόνας στο κέντρο της πόλης των Χανίων.Μια στάση στη λιτάνευση, έγινε έξω από το Δημαρχείο Χανίων επί της οδού Κυδωνίας, όπου πραγματοποιήθηκε αρτοκλασία. Επόμενη μικρή διακοπή στην περιφορά της εικόνας στην πόλη, μπροστά από τη Δημοτική Αγορά Χανίων και έπειτα επιστροφή στο Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου από τα στενά της παλιάς πόλης. Μετά την ολοκλήρωση της λιτανείας στην πόλη, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο πεσόντων.

Στις δηλώσεις τους με αφορμή την ημέρα, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Βασίλης Διγαλάκης και ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης ευχήθηκαν χρόνια πολλά στους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες

zarpanews.gr

One thought on “Τα Χανιά τιμούν την Πολιούχο τους: Λαμπρές εκδηλώσεις από τον εορτασμό για τα Εισόδια της Θεοτόκου | Photos

  1. Άξιοι!Άλλωστε μόνο γιά τέτοια είναι ικανοί!Από έργα μηδέν!
    Γιά να δούμε λέει,την Κυριακή 24/11,ημέρα της Εθνικής Αντίστασης,πόσοι από αυτούς θα την τιμήσουν και θα παρευρεθούν στην δοξολογία που θα γίνει στην Μητρόπολη!Διότι τα τελευταία χρόνια…λάμπουν διά της απουσίας τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook