Τα Χανιά τίμησαν τον Ελευθέριο και τον Σοφοκλή Βενιζέλο | Photos

Με λαμπρότητα και παρουσία της πρέσβειρας της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κας Kate Smith, εκπροσώπων των πολιτικής ηγεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων του τόπου πραγματοποιήθηκε το πρωί στα Χανιά, το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου.

Σε δήλωση της η πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα είπε πως είναι τιμή της που θα ήταν ομιλήτρια στο φετινό μνημόσυνο «γιατί όπως γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες και οι Κρητικοί ο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν είναι μόνο ο Εθνάρχης και ο μεγάλος ηγέτης της Ελλάδας, αλλά και πολύ καλός φίλος της Βρετανίας και από την πλευρά μας θέλουμε να τιμήσουμε αυτή την πλευρά της πολιτικής του διαδρομή.»

Την Ελληνική κυβέρνηση στη σημερινή εκδήλωση εκπροσώπησε ο κ. Γιώργος Φλωρεντής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης που η προσωπικότητα και το έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου σημάδεψε  τον 20ο αιώνα και το όραμα του για μια Ελλάδα με ισχυρούς θεσμούς για τη συναδέλφωση των λαών και ισότητα και δημοκρατία μας καθοδηγεί μέχρι και σήμερα».

Ο κ. Φλωρέντης ειπε ακόμα «πως πρέπει να φανούμε αντάξιοι του έργου και οράματος του και να συνεχίσουμε στο δρόμο αυτό.»

Το φετινό ετήσιο μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος».

Zarpanews.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ