Τα Χανιά στηρίζουν τη Σέβη Βολουδάκη: «Θα μείνω πιστή στην παρακαταθήκη που μου άφησε ο Μανούσος» | Video + Photos

τα-χανιά-στηρίζουν-τη-σέβη-βολουδάκη-1694934

Μικρό αποδείχθηκε τελικά το θέατρο του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων καθώς η αίθουσα γέμισε από κόσμο, ενώ πολλοί από αυτούς περίμεναν και έξω από τον χώρο, κατά την προεκλογική ομιλία που πραγματοποίησε η υποψήφια Βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Σέβη Βολουδάκη.

Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μανούσου Βολουδάκη ξεκίνησε η συγκέντρωση, ενώ η ίδια μπήκε στην αίθουσα μαζί με τα τρία της παιδιά και τους συνεργάτες της.

Την Σέβη Βολουδάκη προλόγισε ο πρόεδρος της Ενώσης Σφακιανών Ν. Χανίων, Ανδρέας Μανουσέλης, ενώ στη συνέχεια  ο γιος της, Γιώργος, την κάλεσε στο βήμα κάνοντας παράλληλα μια σύντομη και ιδιαίτερα συγκινητική συγκινητική αναφορά στη μητέρα του

Η Υποψήφια Βουλευτής αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά θέματα του νομού Χανίων, όπως τη στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα και του τουρισμού, αλλά και σε έργα υποδομών όπως ο ΒΟΑΚ και το λιμάνι της Σούδας.

Ακόμα, αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

Αναλυτικά η ομιλία της:

Φίλες και Φίλοι,

Χανιώτισσες και Χανιώτες,

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία σας.

Μαζί, ξεκινήσαμε ένα αγώνα δρόμου για το καλό του τόπου μας: Τα Χανιά μας.

Σήμερα φτάνουμε στην κορύφωση μίας πολύ έντονης, συναισθηματικής και ουσιαστικής διαδικασίας διαλόγου με όλους εσάς.

Μου δίνετε μεγάλη δύναμη, όλο αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα ,τρεις μέρες πριν τις εκλογές.

Είναι συγκινητικό που και σήμερα βρίσκεστε εδώ, ανταποκρινόμενοι στο προσκλητήριο νίκης για τα Χανιά.

Που δίνετε το παρών στην υπόσχεση που έχουμε δώσει εσείς και εγώ, να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την πατρίδα μας

Τα Χανιά.

Αυτόν τον τόπο, που τίμησε με το έργο του, την αγωνιστικότητά του και την προσφορά του ο Μανούσος.

Ο Μανούσος που πάντα έλεγε ότι το να υπηρετεί τα Χανιά ήταν το έργο ζωής του.

Η πατρίδα του, εδώ που βρίσκονται οι συν επαρχιώτες, οι συμπολίτες του, εδώ που έδωσε την ψυχή του.

Χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τα Χανιά ήταν για τον Μανούσο το πεδίο να αναδείξει τις αξίες του και να αναδειχθεί ως ένας που εξέφραζε τους πολλούς.

Ως ο ένας που σήκωνε τις αγωνίες όλων και φρόντιζε η αγωνία να γίνει έργο, λύση και παράδειγμα.

Αυτό το παράδειγμα που ως σπουδαίο δώρο και παρακαταθήκη φυλάω στο μυαλό και την καρδιά μου.

Με αυτό το παράδειγμα στο μυαλό μου είπα ναι στη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Είπα ναι στη μάχη για τα Χανιά.

Πριν τέσσερα χρόνια, ήμουν πάλι εδώ. Αλλά από άλλη θέση

Σήμερα, είμαι πάλι εδώ, μπροστά σας, δίπλα σας, μαζί σας και καταθέτω τη δική μου πρόταση, την δική μου αλήθεια.

Και τον μοναδικό δρόμο για να γίνει πράξη: την νίκη και την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Είμαι εδώ, η δική σας Σεβη με όλα αυτά που μας ενώνουν. Δεν είμαι εδώ αντικαθιστώντας κανέναν γιατί οι άνθρωποι δεν αντικαθίστανται, οι έδρες δεν κληροδοτούνται και η δημοκρατία δεν λειτουργεί με όρους συγγένειας. Είμαι εδώ γιατί θέλω να υπηρετήσω εσάς Και εσείς είστε εδώ γιατί πιστεύετε ότι μπορώ να το κάνω. Και σας ευχαριστώ για αυτό.

Φίλες και φίλοι,

Η ιστορική συγκυρία είναι σκληρή. Ακόμα και η παγκόσμια ειρήνη, που θεωρούσαμε αδιαπραγμάτευτη, αμφισβητείται. Αμφισβητείται και ο σεβασμός στις βασικές ανθρώπινες ανάγκες, δικαιώματα και ελπίδες.

Στην Ελλάδα, παρόλες τις συνεχείς κρίσεις, αντέξαμε. Αλλάξαμε. Γίναμε καλύτεροι, αποτελεσματικότεροι. Είμαστε η παράταξη των πολλών, όχι των λίγων, των φανατικών, αυτών που μένουν βολεμένοι στο παρελθόν της ήττας τους και των προσωπικών τους αδιεξόδων. Μάθαμε από τα λάθη μας. Και τώρα, το γνωρίζετε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

Με ένα βασικό δίλημμα.

Είτε Αυτοδύναμη πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας για να τεθούν οι βάσεις για την συνέχιση του έργου της προηγούμενης τετραετίας. Είτε χάος και περιπέτεια για το λαό μας.

Γιατί απουσιάζουν τα στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία προγραμματική συμφωνία. Γιατί λείπουν οι αρχές που θα δημιουργούσαν σχέσεις εμπιστοσύνης. Σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχούν η τοξικότητα, ο λαϊκισμός, οι νεφελώδεις και ατεκμηρίωτες από κάθε άποψη προτάσεις τους. Γιατί είναι σαφές: Οι υπέρμαχοι της απλής αναλογικής δεν θέλουν να κυβερνήσουν.

Να μας γυρίσουν πίσω θέλουν.

Θα τους αφήσουμε; Θα τους το επιτρέψουμε;

Η απάντηση που θα λάβουν την Κυριακή θα είναι ξεκάθαρη:

Με το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε. Στο 2015 δεν ξαναγυρνάμε.

Τελεία και παύλα.

Η μόνη λύση για το καλό του τόπου και των παιδιών μας είναι μια αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία

Τώρα που υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να κάνουμε ισχυρά άλματα στην οικονομία για την ανάπτυξη της χώρας. Αλλά και σε μία περίοδο με έντονες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές αλλαγές στην γειτονιά μας, την ΕΕ και τον κόσμο.

Περιθώρια για πισωγυρίσματα και πειραματισμούς δεν υπάρχουν. Τις ζήσαμε αυτές τις καταστάσεις. Τις θυμόμαστε όλοι και όλες. Και γνωρίζουμε πόσο έβλαψαν τη χώρα. Και δεν θέλει κανείς και καμία να τις ξαναζήσει.

Φίλες και φίλοι,

Κάποιοι καλοπροαίρετα θέτουν το ερώτημα: «Και γιατί Νέα Δημοκρατία ξανά»;

Για 2 λόγους Πρώτον, γιατί η κυβέρνησή μας, μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμόρφωσαν η πανδημία, η επιθετική στάση της Τουρκίας, η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια, κατόρθωσε:

—Να στηρίξει με στοχευμένες πολιτικές και μέτρα την κοινωνία και να την κρατήσει όρθια.

—Να πετύχει τη μεγαλύτερη μείωση του Δημόσιου Χρέους και της ανεργίας σε όλη την Ευρώπη.

—-Να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση ανάπτυξης, μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης.

—Να μειώσει 50 φόρους και εισφορές

—Να αυξήσει τις συντάξεις μετά από 12 χρόνια

—-Να ανεβάσει τον βασικό μισθό από 650 σε 780 ευρώ.

—-Να ενισχύσει το ΕΣΥ και όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης.

—Να στηρίξει τις δομές του κοινωνικού κράτους.

—Να ενισχύσει αποφασιστικά τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Δεύτερον γιατί έχουμε σχέδιο για το μέλλον.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

Πρόγραμμα με όραμα, προτάσεις και έμφαση στην αύξηση μισθών και συντάξεων, ψηφιοποίηση του Κράτους, καλύτερες παροχές Υγείας και Παιδείας, καταπολέμηση της ανεργίας.

Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας: η ανάπτυξη της οικονομίας παραμένει πρωταρχικός στόχος. Με κοστολογημένες προτάσεις.

—-Με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Γιατί η ανάπτυξη της χώρας, πρέπει να έχει ένα δίκαιο κοινωνικό πρόσημο.

—-Με μείωση της φορολογίας, για να προχωρήσουν οι επενδύσεις και να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.

— Με αύξηση του αφορολόγητου για τις οικογένειες και την αύξηση του επιδόματος μητρότητας για ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες. Για να στηρίξουμε επιπλέον τον θεσμό της οικογένειας.

—-Με μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που θα οδηγήσει μέσω της μείωσης του εργασιακού κόστους, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

—Με μείωση του δημόσιου χρέους και με αύξηση των επενδύσεων κατά 70%. Κάτι που θα οδηγήσει αφενός στη μείωση της ανεργίας και αφετέρου σε υψηλότερους μισθούς.

—- Με την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όλων των βαθμών της Εκπαίδευσης. Με την ενίσχυση των Δομών Πρόνοιας και του κοινωνικού κράτους.

-Γιατί στην κοινωνία απευθυνόμαστε, την κοινωνία υπηρετούμε και σε αυτήν λογοδοτούμε. Γιατί έτσι πορευόμαστε στη Νέα Δημοκρατία. Το πιστεύουμε, το αποδείξαμε, το τηρούμε.

Φίλες και φίλοι,

Πρέπει να είμαστε οι τυχερότεροι των Ελλήνων.

Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, με όλα τα καλά.

Ζούμε στα Χανιά

Με μοναδικό αγροδιατροφικό τομέα, με τουριστικές υπηρεσίες που όμοιές της δεν έχει και βέβαια με ανθρώπους που τον όρο φιλοξενία τον τιμούν εδώ και αιώνες.

Με επίκεντρο όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας, που αγωνίζονται με κόπο, αξιοπρέπεια, περηφάνεια και εντιμότητα, όχι μόνο για την καθημερινότητα, μα και για αυτό που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Η ανάπτυξη για το Νομό Χανίων προϋποθέτει την ουσιαστική ενίσχυση των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής.

Με στοχευμένες ενισχύσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους για τη μείωση του κόστους παραγωγής και με ενισχύσεις στο ύψος και στο χρόνο που χρειάζεται.

Η ανάπτυξη στο Νομό Χανίων προϋποθέτει την ουσιαστική στήριξη όλων των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρηματιών που μοχθούν καθημερινά .

Η ανάπτυξη για το Νομό Χανίων, προϋποθέτει την περαιτέρω ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών με σεβασμό στο περιβάλλον και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Την ολοκλήρωση και τη δημιουργία νέων έργων υποδομών στους αυτοκινητόδρομους, στο λιμάνι της Σούδας και στα περιφερειακά λιμάνια του νομού.

Και ας μην ξεχνάμε, Ο ΒΟΑΚ μόνο τώρα μπήκε επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης.

Η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του ΒΟΑΚ αλλά και τη βελτίωση συνολικά του οδικού δικτύου του νομού μας, πρέπει να μας γεμίζει αισιοδοξία. Για να σταματήσουμε να θρηνούμε νεκρούς στον ακήρυχτο πόλεμο της ασφάλτου.

Και φυσικά πρέπει να προχωρήσουμε στην ενίσχυση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του νομού μας με προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές.

Αλλά και στην περαιτέρω στήριξη όλων των κοινωνικών δομών πρόνοιας, σε συνεργασία και με την Αυτοδιοίκηση.

Φίλες και φίλοι

Ως νομικός που γνωρίζει τα όρια του εφικτού, σε αντίθεση με τις κούφιες υποσχέσεις, με θητεία στο εξωτερικό, αλλά και στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σας διαβεβαιώνω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα για το Νομό μας.

Μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις δηλώνω δυναμικά παρούσα. Και καλώ όλες και όλους σας να συμπορευθούμε σε έναν έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα. Χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Αλλά με ενότητα και δημιουργική σύνθεση των απόψεών μας.

Ζητώ τη στήριξή σας.

Για να δουλέψουμε μαζί για τον τόπο μας. Για να κάνουμε το μέλλον μας καλύτερο.

Το μέλλον του νομού Χανίων. Του τόπου μας, με τη μοναδική παράδοση πολιτισμού και φυσικής ομορφιάς, με τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες.

Σας υπόσχομαι ότι θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Δεσμεύομαι ότι θα είμαι ο άνθρωπός σας.

Με δύναμη, αμεσότητα και αποφασιστηκότητα.

Με γνώση και αξίες συνεχίζουμε μαζί.

Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις σεβόμενη και μένοντας πιστή στην παρακαταθήκη που μου άφησε ο Μανούσος.

Να μην υποχωρούμε.

Να μη λυγίζουμε.

Να συνεχίζουμε. Να πορευόμαστε υπερήφανα και όσο γίνεται πιο αισιόδοξα στον δρόμο που έχουμε όλοι μαζί χαράξει.

Στόχος μου είναι να είναι περήφανος για μένα.

Στις 21 Μαΐου προχωράμε σταθερά, τολμηρά, δυνατά και αποφασισμένα.

Για την Ελλάδα που μας αξίζει. Για την Ελλάδα που οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας, στη νέα γενιά.

Δε σταματάμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Μέχρι να κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή το βράδυ.

Σας ευχαριστώ πολύ και σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Καλό αγώνα και με τη νίκη.

zarpanews.gr

3 thoughts on “Τα Χανιά στηρίζουν τη Σέβη Βολουδάκη: «Θα μείνω πιστή στην παρακαταθήκη που μου άφησε ο Μανούσος» | Video + Photos

  1. Η αλήθεια είναι,ότι και η Μαρέβα,η οποία δεν θέλει ούτε…ζωγραφιστή να βλέπει την κουνιάδα της,την στηρίζει και κάνει αγώνα(!) γιά χάρη της…

  2. Πού τα έμαθε όλα σε δέκα μέρες;;; Με γνώση και αξίες η μία με γνώση και τέχνη ο άλλος με γνώση χωρίς κρεμμύδι ο παραλλος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook