Τα Χανιά στηρίζουν τα Συσσίτια της Σπλάντζιας – Ενίσχυση από Δήμο και συγκινητικές δωρεές συναθρώπων μας | Photos

τα-χανιά-στηρίζουν-τα-συσσίτια-της-σπλ-1021217

Στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού απλοί συμπολίτες μας αλλά και ο Δήμος Χανίων, ανταποκρινόμενοι στην έκκληση του Φιλόπτωχου Συσσίτιου της Σπλάντζιας «Ο Άγιος Νικόλαος» για στήριξη, βοηθάνε με κάθε τρόπο στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες που δημιουργεί η κρίση.

Είτε με συγκινητικές δωρεές, είτε τρόφιμα, είτε με επιπλέον προσωπικό, τα Χανιία δείχνοντας την αλληλεγγύη και το ανθρώπινό τους πρόσωπο, στέκονται στο πλευρό των ευπαθέστερων συμπολιτών μας που συγκεντρώνονται στους χώρους της Σπλάντζια για ένα ζεστό πιάτο φαγητού, ένα «γεύμα αγάπης».

Πέρα από τις δωρεές των ανώνυμων και επώνυμων ανθρώπων των Χανίων, που κατέθεσαν διάφορα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Φιλόπτωχο Συσσίτιο της Σπλάντζιας, μεταξύ των οποίων και η ΕΠΣ Χανίων στη μνήμη του Βασίλη Πατσαρίκα, αίσθηση προκάλεσε ο φάκελος με 500 ευρώ και το ανώνυμο σημείωμα «δωρεά για τα συσσίτια», που έριξε κάποιος η κάποια από την πόρτα.

Και ο Δήμος Χανίων όμως υιοθέτησε σημαντικά μέτρα με στόχο, στο πλαίσιο του Προγράμματος κοινωνικής βοήθειας,  να ενισχύσει το Φιλόπτωχο Συσσίτιο της Σπλάντζιας, όπως είναι τα εξής:

• Έχει μεταφερθεί προσωπικό από δομές που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους και συγκεκριμένα οι ειδικότητες του μάγειρα και του βοηθού μάγειρα.

• Έχουν προστεθεί επιπλέον συσσίτια για την ημέρα Κυριακή, μια ημέρα που τα συσσίτια δεν λειτουργούσαν για την καθημερινή λειτουργία του Συσσιτίου.

• Έχει γίνει ενίσχυση του Συσσιτίου με τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

• Τα τρόφιμα από τους παιδικούς σταθμούς, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί, έχουν διατεθεί για τις ανάγκες του Συσσιτίου.

• Πρόκειται να διανεμηθεί υγειονομικό υλικό και είδη καθαριότητας για την προστασία των εργαζομένων και των επωφελούμενων.

Μάλιστα την Τρίτη το χώρο που στεγάζεται το Φιλόπτωχο Συσσίτιο της Σπλάντζιας επισκέφθηκαν  η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αλόγλου Τάσος προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες που τυχόν υπάρχουν για τη σωστή και αδιάλειπτη λειτουργία του Φιλόπτωχου Συσσιτίου της Σπλάντζιας.

Όπως υπογράμμισε η κα. Ζερβουδάκη: «Εδώ και μέρες επισκεπτόμαστε το χώρο και είμαστε σε επαφή με τους υπεύθυνους προκειμένου να να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Συσσιτίου. Καμιά ευάλωτη κοινωνική ομάδα δεν πρέπει και δεν θα μείνει αβοήθητη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.»

Τέλος, o κ. Αλόγλου με την σειρά του τόνισε την διάθεση της δημοτικής αρχής να σταθεί δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες λέγοντας πως: «Ο Δήμος Χανίων θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην προσπάθεια για την αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας. Τώρα περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να είμαστε δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook