Τα Χανιά κάνουν «στροφή» στην ηλεκτροκίνηση για ένα βιώσιμο μέλλον | Photos + Video

τα-χανιά-κάνουν-στροφή-στην-ηλεκτρο-1292164

Εφαρμόζεται ήδη σε 4 πόλεις της Ελλάδας και σε περισσότερες από 200 πόλεις στην Ευρώπη. Ο λόγος για την ηλεκτροκίνηση, ένα όπλο για τους κινδύνους που επιφέρει η κλιματική αλλαγή. Είναι πλέον γνωστό πως ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι καλύτερο για το περιβάλλον από ένα αυτοκίνητο με μηχανή εσωτερικής καύσης, σε ότι αφορά την εκπομπή ρύπων.

Τα Χανιά κάνουν στροφή στην ηλεκτροκίνηση 

Οι ενημερωτικές ημερίδες, έχουν ήδη ξεκινήσει από τους αρμόδιους φορείς. Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Συνεταιρισμού Ηλεκτρολόγων Χανίων διοργάνωσε την ημερίδα με θέμα την ηλεκτροκίνηση και την ανάπτυξη δικτύου φόρτισης.

Ο Κωνσταντίνος Μαγκανιώτης, Τομεράρχης Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΔΔΗΕ τόνισε «ως ΔΕΔΔΗΕ είμαστε ουδέτερος «παίχτης» και υποστηρίζουμε όλον τον κλάδο, όλους τους φορείς της Ηλεκτρικής Ενέργειας. Το πρώτο βήμα είναι να καθορίσουμε του όρους σύνδεσης με το δίκτυο και να διευκολύνουμε τους δήμους να προχωρήσουν στα σχέδια χωροθέτησης των  σταθμών φόρτισης.

Τα πρώτα σχέδια θα πρέπει να ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του ’22 και έπειτα σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας να προχωρήσει και η σταδιακή υλοποίηση των σχεδίων φόρτισης ώστε να διευκολυνθούν οι καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Βασικός στόχος της ηλεκτροκίνησης, η διείσδυση των ΑΠΕ, να βοηθήσουμε το περιβάλλον και να περιορίσουμε την μόλυνση. Στην Κρήτη θεωρώ ότι έχει ιδιάζουσα αξία αυτό με την διασύνδεση. Και δεδομένου ότι το καλοκαίρι έχουμε πολλά φορτία.

Είναι πολύ συχνό να απορρίπτουμε αιολική παραγωγή. Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να βοηθήσει σε αυτό» είπε ο κ. Μαγκανιώτης.

Κωνσταντίνος Μαγκανιώτης, Τομεράρχης Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΔΔΗΕ

Υπάρχει ζήτηση;

Στα Χανιά πάντως, ζήτηση για την ηλεκτροκίνηση υπάρχει, σύμφωνα και με τον Παναγιώτης Φραγκεδάκης, Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Ηλεκτρολόγων Χανίων.

«Σαν συνεταιρισμός είμαστε πρωτοπόροι. Έχουμε ήδη στο κατάστημα φορτιστές για να τους χρησιμοποιούν δωρεάν. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να προωθούμε. Ζήτηση υπάρχει. Έτσι κι αλλιώς, θα προσαρμοστούμε με το θέμα της κλιματικής αλλαγής» δήλωσε.

Παναγιώτης Φραγκεδάκης, Πρόεδρος ΣΕΗΛΧ

Στο συνέδριο μίλησαν ο κ. Θεοχάρης Τσούτσος, καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο κ. Κώστας Μαγκανιώτης, Τομεάρχης Ηλεκτροκίνησης του Δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Κυριάκος Κοφινάς, Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης στην ΔΕΗ, ο κ. Μιχάλης Γεωργόπουλος, Υπεύθυνος Ηλεκτροκίνησης GEYER ΕΛΛΑΣ κι ο κ. Κωνσταντίνος Τσικνάκης, Διευθυντής του ΣΕΗΛΧ.

zarpanews.gr

 

One thought on “Τα Χανιά κάνουν «στροφή» στην ηλεκτροκίνηση για ένα βιώσιμο μέλλον | Photos + Video

  1. Φίλοι συντοπίτες, το θέμα αυτό θα έχει την ίδια κατάληξη που είχε το θέμα του χρηματιστηρίου του Σημίτη και τα θύματα θα είστε πάλι εσεις που θα έχετε αγοράσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα είναι άχρηστα η μονίμως χαλασμένα ! Και εξηγούμαι: Έχω στενό συγγενή στην Αμερική ο οποίος με πήρε τηλέφωνο πριν μερικούς μήνες και συζητούσαμε για μια κακοκαιρία ( τροπικά μπουρίνια ) που μόλις είχε περάσει από τη Λουϊζιάνα που μένει και ανάμεσα στα αλλά μου είπε : κακοκαιρία ξεμπρόστιασε το παραμύθι του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, όσοι είχαν αγοράσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγιδεύτηκαν αφού το ηλεκτρικό δίκτυο έπαθε ζημιές για 8 μέρες και δεν είχαν τρόπο να φορτίσουν τα αυτοκίνητα τους. Ευτυχώς πήγαν συμβατικά αυτοκίνητα και τους απεγλωβισαν από την πλημμύρα αλλά τα αυτοκίνητα καταστράφηκαν από το νερό και η επισκευή τους ξεπερνά το κόστος Καινούργιου αυτοκινήτου. Με λίγα λογια οταν οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων βρέθηκαν σε ανάγκη να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητο αυτό είχε βγει άχρηστο. ! Επίσης αν ο κόσμος πάρει ηλεκτρικά αυτοκίνητα το κόστος για να το φορτίσεις θα πάει πολύ γρήγορα στο κόστος της βενζίνης και έτσι θα πληρώνετε και το ρευμα στο σπίτι σαν χρυσάφι. Ένα καινούργιο χρηματηστήριο ετοιμάζεται, μην συμμετάσχετε σε αυτό γιατί θα το μετανοιωσετε πάλι όπως και τότε !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook