«Τα Χανιά φέτος έχουν κατακλυστεί από Αμερικάνους» – Σύμπραξη Δήμου Χανίων – ΜΑΙΧ για τον τουρισμό

τα-χανιά-φέτος-έχουν-κατακλυστεί-από-1494316

Ενδιαδέρουσες επισημάνσεις για την φετινή αλλαγή στο προφίλ των αλλοδαπών επισκεπτών στα Χανιά έγιναν το πρωί της Τετάρτης στο περιθώριο της υπογραφής της πογραμματικής σύμβαση με θέμα τη διερεύνηση προφίλ των επισκεπτών της Δυτικής Κρήτης μεταξύ του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη και του Διευθυντή του ΜΑΙΧ Γιώργου Μπαουράκη.

Η πτώση του ευρώ έφερε Αμερικάνους

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ινστιτούτου, Γιώργο Μπαουράκη, η ερευνητική ομάδα του ΜΑΙΧ διαπιστώνει φέτος μει σημαντική διαφοροποίηση στο προφίλ των επισκεπτών.

«Διαφοποιείται σημαντικά το προφίλ φέτος. Έχουμε πολλούς Αμερικάνους φέτος λόγω της ισοτιμίας δολάριου – ευρώ μετά την πτώση του ευρώ, έχουμε κατακλυστεί από Αμερικανούς» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Απ’ ό,τι βλέπουμε στην ομάδα του ΜΑΙΧ, υπάρχει μια τάση των ανθρώπων αυτών να μείνουν για μεγαλύτερο διάστημα να νοικιάσουν να χτίσουν σπίτια, υπάρχει δηλαδή μια δυναμική για μια νέα ήπια ανάπτυξη η οποία συνάδει με το περιβάλλον και μπορεί να είναι ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας».

Όπως ανέφερε κύριος πόλος έλξης των επισκεπτών παραμένει το φυσικό περιβάλλον. «Το ΜΑΙΧ έχει καταβάλλει τα τελευταία χρόνια κάθε δυνατή προσπάθεια και την διατήρηση του περιβάλλοντος και την αειφορία στην Κρήτη» τόνισε.

Σκοπός την σύμβασης είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων που θα μετουσιωθούν σε πολιτικές οι οποίες θα επιτρέψουν την  περεταίρω επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στον Δήμο Χανίων.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης έκανε λόγο για μια σύμβαση που έχει ως αντικείμενο την διερεύνηση του προφίλ του επισκέπτη με έμφαση στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει «στα οποία θα πρέπει να στρέψουμε τις πολιτικές μας ώστε να βελτιώσουμε την εμπειρία που ζουν όσο παραμένουν εδώ» όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Ο αντιδήμαρχος τουρισμού Νεκτάριος Ψαρουδάκης τόνισε πως «ο στόχος στις καινούριες ερωτήσεις που τίθενται φέτος  είναι η ανάπτυξη της τουριστικής περιόδου και περιμένουμε τα αποτελέσματα ώστε να δουλέψουμε πάνω σε αυτά».

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, πρόκειται για μια πολυετή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Χανίων και του Μ.Α.Ι.Χ., ενώ σκοπός της έρευνας είναι η διερεύνηση της καταναλωτικής συμπεριφοράς, του προφίλ και η αξιολόγηση του βαθμού ικανοποίησης των επισκεπτών, που επιλέγουν τον Δήμο Χανίων ως τελικό προορισμό, συγκεντρώνοντας πρωτογενή στοιχεία από περίπου 3.500 ερωτηματολόγια. Μάλιστα, αντί του κλασικού ερωτηματολογίου θα χρησιμοποιηθεί ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, με τη χρήση προσωπικών έξυπνων συσκευών (PC, Smartphone και Tablet).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook