Τα Χανιά έχουν ανάγκη από εθελοντές υγείας και Σαμαρείτες – «Τρέχουν» οι αιτήσεις των σεμιναρίων του Ερυθρού Σταυρού | Video + Photos

τα-χανιά-έχουν-ανάγκη-από-εθελοντές-υγ-1561234

Με δύο σεμινάρια ξεκίνησε το έργο του ο Ερυθρός Σταυρός στα Χανιά

Σεμινάριο εθελοντών υγείας και σεμινάριο διασωστών – ναυαγοσωστών ξεκίνησε την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, στο κτίριο του Ερυθρού Σταυρού, Ελ. Βενιζέλου 126 και στην οδό Νεάρχου 15, στα Χανιά.

Η διάρκεια του σεμιναρίου εθελοντών υγείας υπολογίζεται στους 3 μήνες μαζί με την πρακτική εξάσκηση. Οι αιτήσεις εξακολουθούν να τρέχουν και μπορούν να αποστέλλονται από τις 8:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι κι από τις 5 μέχρι τις 8 το απόγευμα. Για το σεμινάριο των Σαμαρειτών, οι αιτήσεις πραγματοποιούνται Δευτέρες και Τετάρτες 8 με 10 το βράδυ.

Και τα δύο σεμινάρια είναι δωρεάν κι ελεύθερα για οποιονδήποτε.

O Στέλιος Καλαϊτζάκης, πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος Χανίων του Ερυθρού Σταυρού, χαρακτήρισε τις νέες εγγραφές «καταιγίδα» εκπαίδευσης κι όπως είπε, την εκπαίδευση αυτή την είχαν ανάγκη και τα μέλη αλλά και η πόλη μας. Επισήμανε δε, πως, γίνει δεν γίνει κάποιος εθελοντής υγείας, η εκπαίδευση αυτή που θα αποκομίσει θα είναι ένα χρήσιμο «κύτταρο» για την κοινωνία των Χανίων. «Χρειάζεται να είμαστε επιμορφωμένοι στα θέματα υγείας. Έτσι έχουν σωθεί ζωές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαϊτζάκης.

Σχετικά με τα σεμινάρια των Σαμαρειτών ναυαγοσωστών, ο ίδιος ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού, ανέφερε πως, ειδικά τα Χανιά, αποτελούνται από δύσβατα βουνά και θάλασσες, πράγμα που κάνει την ανάγκη των εθελοντών ακόμη πιο αναγκαία. «Στα Χανιά υπάρχει μεγάλη φτώχεια και μεγάλη ανάγκη» είπε ολοκληρώνοντας.

Στη συνέχεια, η Κωνσταντίνα Δαμηλάτου, νοσηλεύτρια και εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού, αναφέρθηκε στο σεμινάριο των εθελοντών υγείας λέγοντας τα εξής: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να αγκαλιάσουν τον εθελοντισμό, να αγκαλιάσουν το πνεύμα της αγάπης, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε».

Από την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης Δημητριάδης, εκπαιδευτής ναυαγοσωστικής του Ερυθρού Σταυρού, μίλησε για τα σεμινάρια των εθελοντών ναυαγοσωστών και διασωστών «Σαμαρείτες», λέγοντας πως η εκπαίδευση αυτή είναι δύσκολη, απαιτητική και χρονοβόρα. Όπως τόνισε ο κ. Δημητριάδης, η εκπαίδευση είναι περίπου 15 μήνες και περιλαμβάνει θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα.

Τέλος, η Αναστασία Αντωνάκη, εθελόντρια και διασώστρια του Ερυθρού Σταυρού, αναφέρθηκε στην εκπαίδευση των Σαμαρειτών, λέγοντας πως οι ανάγκες που καλύπτονται είναι κυρίως εσωτερικές. «Δεν επιβάλλεται, δεν σπουδάζεται, είναι κάτι που εμείς ως πολίτες ή νιώθουμε ή δεν νιώθουμε. Εισπράττουμε το «ευχαριστώ» των ανθρώπων που βοηθάμε» συμπλήρωσε η κ. Αντωνάκη.

Δείτε φωτογραφίες από τον αγιασμού για τα εγκαίνια των σεμιναρίων:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook