Τα Χανιά αποχαιρετούν τον Μανούσο Βολουδάκη: «Ένας πολιτικός με συνέπεια και εντιμότητα» – Συλλυπητήρια μηνύματα

τα-χανιά-αποχαιρετούν-τον-μανούσο-βολ-1624820

Θλίψη στα Χανιά και σε όλη την Ελλάδα προκάλεσε η είδηση του θανάτου του π. Υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσου Βολουδάκη, ο οποίος έφυγε από την ζωή την Τετάρτη σε ηλικία 57 ετών μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, δείτε ΕΔΩ.

Στη μνήμη του κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη Βουλή, ενώ τα συλλυπητήρια τους εκφράζουν φορείς και κόμματα:

Συλλυπητήρια από την Ντόρα Μπακογιάννη

Βαθιά συντετριμμένη, από τον απροσδόκητο χαμό του Μανούσου Βολουδάκη. Είχαμε όλοι πιστέψει ότι η τελευταία θεραπεία θα είχε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ο συνάδελφος και φίλος Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε επί πολλά χρόνια εξαιρετικός εκπρόσωπος του λαού των Χανίων. Μέχρι και πριν ένα μήνα έδινε μάχες στη βουλή για τα συμφέροντα των Χανιωτών. Αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό, για την οικογένειά του, την οικογένεια της ΝΔ αλλά και ολόκληρο το λαό των Χανίων. Τα θερμότερα συλλυπητήριά μου στην σύζυγό του Σέβη, στα τρία του παιδιά, και σε όλη την οικογένειά του.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη

Θερμά συλληπητηρια στην οικογενεια και τους οικείους του Μανουσου Βολουδακη, βουλευτη της ΝΔ στα Χανια.

Ήμασταν πολιτικοί αντίπαλοι, συγκρούστηκαμε αρκετες φορές στη Βουλή αλλά και συνεργαστήκαμε για το καλό της επαρχίας Σφακιων όταν ήμουν δημαρχος και αυτός υπουργος .Υπήρχε μεταξύ μας λόγω και κοινής καταγωγής από τα Σφακια αλληλοσεβασμός παρά τις ιδεολογικές διαφορές.

Αιωνία του η μνήμη .

Συλλυπητήρια του Σταύρου Αρναουτάκη:

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετά την ανακοίνωση για τον αδόκητο θάνατο του βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η είδηση του πρόωρου θανάτου του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη μας θλίβει βαθιά. Ένας πολιτικός με συνέπεια και εντιμότητα. Ένας Βουλευτής που τιμήθηκε από την κοινωνία των Χανίων, την οποία υπηρέτησε σε κάθε βήμα της πολιτικής του διαδρομής. Ο θάνατός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στα Χανιά, στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στην Ελληνική Βουλή και βεβαίως στους συνεργάτες και την οικογένειά του. Η μνήμη του θα αποτελεί για όλους μας πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγό.  Ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα τρία του παιδιά».

Συλλυπητήριο μήνυμα Νίκου Καλογερή 

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την απροσδόκητη εκδημία του Βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη, που τόσο πρόωρα έφυγε από κοντά μας.

Ο Μανούσος Βολουδάκης καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής, είτε από τη θέση του υπουργού, είτε από τη θέση του βουλευτή, υπηρέτησε τα Χανιά, αλλά και τη χώρα μας, με ακεραιότητα, ευθύτητα και συνέπεια, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την σπουδαία πολιτική παράδοση της οικογένειάς του. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγό του και τα τρία παιδιά του.  

Ο Δήμαρχος Χανίων

Με αφορμή την είδηση θανάτου του Βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε συλλυπητήριο μήνυμά του αναφέρει:

«Η αιφνίδια είδηση του θανάτου του Μανούσου Βολουδάκη, προκαλεί μεγάλο πόνο και οδύνη στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας και στην κοινωνία των Χανίων. Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος με την πολιτική του σταδιοδρομία, το ήθος και την ευγένειά του, διέγραψε μια πορεία ζωής άξια θαυμασμού και σεβασμού.

Ο Μανούσος, μας αποχαιρετά σήμερα σε ηλικία μόλις 57 ετών, αφήνει όμως μια σπουδαία παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή του τόπου μας∙ ήταν ένας συνεπής Δημοκράτης, ένας αφοσιωμένος κοινοβουλευτικός, που τίμησε την εμπιστοσύνη των Χανιωτών από όποια θέση και αν διετέλεσε, στη μακρόχρονη παρουσία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Με τον Μανούσο παλέψαμε και διεκδικήσαμε από κοινού ζητήματα, που αφορούν στα συμφέροντα του Δήμου Χανίων και πολλές από τις σημαντικές επιτυχίες του Δήμου, επιτεύχθηκαν χάρη στη δική του συμβολή.

Προσωπικά, αποχαιρετώ σήμερα έναν ευπατρίδη που προσέφερε με απόλυτη συνέπεια, εντιμότητα και σοβαρότητα στα Χανιά, η αξιοπρέπεια και το ήθος του οποίου, θα αποτελούν πάντα ένα σημείο αναφοράς για τις νεότερες γενιές.

Στη σκέψη μας βρίσκεται η οικογένεια που αφήνει πίσω του, τα τρία του παιδιά, και η σύζυγος του και ευχόμαστε από καρδιάς, να βρουν τη δύναμη για να διαχειριστούν τη μεγάλη απώλεια.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού μας Συμβουλίου, εκφράζουμε στην οικογένεια και του οικείους του, τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια και κηρύσσουμε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ημέρα πένθους για τον Δήμο Χανίων την ημέρα που θα τελεστεί η κηδεία».

Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την απώλεια του Βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη δια περιφοράς συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 8/2/2023, εκτάκτως, με την υπ΄ αριθμ. 39 ομόφωνη Απόφασή του, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα για την αιφνίδια είδηση του θανάτου του Βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη.

«Ο Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε ένας ευπατρίδης, που υπηρέτησε με ήθος, ευγένεια, αξιοπρέπεια και εντιμότητα τον τόπο και την χώρα μας κατά τη μακρόχρονη θητεία του στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Συνεπής δημοκράτης, αφοσιωμένος κοινοβουλευτικός πάλεψε για τα συμφέροντα των Χανίων, αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Ο θάνατός του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στα Χανιά, στο κόμμα του, στην Ελληνική Βουλή και ιδιαίτερα στην οικογένειά του.

Στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων:

  1. Εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη. Ο εκλιπών με την προσωπική και πολιτική του στάση υπηρέτησε με εντιμότητα, συνέπεια και ευγένεια τον δημόσιο βίο της χώρας και του τόπου μας.
  2. Διατυπώνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημάρχου, των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και όλων των Δημοτικών Συμβούλων στην οικογένεια του, στην οποία και θα επιδοθεί το παρόν ψήφισμα
  3. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  4. Θα παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία και στην ταφή του εκλιπόντος, καταθέτοντας στέφανο στη μνήμη του.
  5. Να κηρυχθεί ημέρα πένθους για τον Δήμο Χανίων η ημέρα της εξοδίου ακολουθίας, κατά την οποία θα παραμείνουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά καταστήματα και τα κτίρια του Δήμου.

Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο».

Η Νέα Δημοκρατία

Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με οδύνη τον βουλευτή Χανίων Μανούσο Βολουδάκη, έναν άξιο πολιτικό, έναν ακέραιο άνθρωπο και έναν πολύτιμο αγωνιστή της παράταξής μας.

Με σπουδές στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος. Εξελέγη βουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία το 2007, το 2012 και το 2019. Διετέλεσε επίσης Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης από το 2005 έως το 2006 και Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την περίοδο 2012-2013.

Στην οικογένειά του απευθύνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Η γενναιότητα και το ήθος του Μανούσου Βολουδάκη θα λείψουν από τη δημόσια ζωή. Θα αποτελούν, ωστόσο, πάντα οδηγό για όλους εμάς στην επιδίωξή μας να ενώσουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες για να πετύχουμε την καλύτερη εκδοχή της Ελλάδας.

Λόγω της απώλειας του Μανούσου Βολουδάκη, αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.

Ψήφισμα της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων

Η Κοινότητα Χανίων του Δήμου Χανίων, κατά την έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση του Συμβουλίου της, με την υπ’ αριθμ. 7/2023 απόφασή της, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

«Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν ένας άνθρωπος με δύναμη ψυχής, εντιμότητα ήθος και αξιοπρέπεια , σεβαστός από πολιτικούς φίλους και αντιπάλους. Πάλεψε και διεκδίκησε για τα θέματα του Δήμου Χανίων, του Νομού Χανίων, της ιδιαίτερης πατρίδας του των Σφακίων και για τα συμφέροντα όλων των Χανιωτών .

Με παλληκαριά και αντρειοσύνη είχε μιλήσει δημόσια για πρώτη φορά για το πρόβλημα της υγείας του με τον καρκίνο σε τηλεοπτική εκπομπή στην Νέα Τηλεόραση Κρήτης. Και έστειλε τα δικά του μηνύματα προς όλους: “Δεν είναι μόνο η φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται αλλά και η αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη ώστε να ξεπεράσεις ή να νικήσεις το πρόβλημα”.

“Κάθε μέρα που κερδίζεται, μας φέρνει πιο κοντά στη νίκη. Ο κάθε ένας και η κάθε μία χωριστά πρέπει να μεταδίδουμε διαρκώς αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα”, έλεγε σε μήνυμά του σε εκδήλωση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας που έγινε στα Χανιά, 4 μέρες πριν πεθάνει . Δυστυχώς, ο Μανούσος Βολουδάκης «έφυγε» σε ηλικία μόλις 57 ετών .

Ως Δημοτική Κοινότητα Χανίων εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην σύζυγο , τα παιδιά του και στην οικογένεια του».

Λιμενικό Ταμείο νομού Χανίων

To Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων διά του Προέδρου του, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη, ενός ευγενικού, άριστα κατηρτισμένου και άμεμπτου ήθους, Χανιώτη πολιτικού που προσέφερε τα μέγιστα στον τόπο του και την πατρίδα μας, εκφράζει την θλίψη του και διαβιβάζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ανακοίνωση της Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για το θάνατο του Βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη

Ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει σε όλη την Κρήτη η απροσδόκητη απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη, ο οποίος επί σειρά ετών υπηρέτησε με συνέπεια, ήθος και ανθρωπιά κάθε πολιτικό αξίωμα που κατείχε.

Συνεργαστήκαμε στενά τα τελευταία τέσσερα χρόνια για κρίσιμα ζητήματα του νομού Χανίων και πάντα τον διέκριναν η ευθύτητα και η αμεσότητα. Ικανός, αποτελεσματικός και σταθερά κοντά στους ανθρώπους των Χανίων, αφήνει πίσω του ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα ουσιαστικής πολιτικής διαδρομής πολλών ετών.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, καθώς και στο σώμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τον αδόκητο θάνατο ενός άξιου μέλους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Πλατανιά 

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα της απώλειας του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη, έκανε την παρακάτω δήλωση:

“…Η είδηση του θανάτου του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη μας γέμισε με θλίψη. Η μακρόχρονη παρουσία του στην πολιτική σκηνή χαρακτηρίστηκε από ήθος, πραότητα, ευγένεια και μετριοπάθεια, κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό φίλων και πολιτικών αντιπάλων.

Τόσο η απλότητα του χαρακτήρα του όσο και η προσφορά του στον τόπο του, απ’ όποια θέση κι αν υπηρέτησε, τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στην κοινωνία των Χανίων. Δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαμε και προσωπικά μια άριστη συνεργασία για θέματα που αφορούσαν την περιοχή μας, με πάντα ξεκάθαρη την πρόθεση και τη διάθεσή του να βοηθήσει και να προσφέρει. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένειά του και στους οικείους του…”

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Αποκορώνου για τον θάνατο του Μανούσο Βολουδάκη

Ο Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε βαθύτατα ρεαλιστής , υπηρέτησε τον τόπο και τη χώρα μας με εντιμότητα, ήθος και αξιοπρέπεια.

Συνεπής  στις ιδέες , διακρινόταν για τη σεμνότητα και τη ταπεινότητα και πάλεψε δυναμικά για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας που υπεραγαπούσε.

Ο θάνατός του μας γεμίζει θλίψη και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου

O Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου κ. Αντώνιος Κων. Περράκης στο άκουσμα της απώλειας του Μανούσου Βολουδάκη, Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Για τον ξαφνικό και απροσδόκητο θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη, Βουλευτή

της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του

και στους οικείους του»

Συλλυπητήρια Δημάρχου Κισσάμου

Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο θάνατο του Μανούσου

Βολουδάκη.

Ο Μανούσος διακρίθηκε για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ευγένεια του, και υπηρέτησε τον δημόσιο βίο, πάντα με θέσεις δημοκρατικές και προοδευτικές, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του. Στάθηκε ακούραστος μαχητής της ζωής, σωστός οικογενειάρχης, ένας άνθρωπος προσηνής και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους. Η απώλειά του αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή του τόπου μας.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Σφακίων

Ο Δήμαρχος Σφακίων, Μανούσος Χιωτάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον αναπάντεχο χαμό του συνεπαρχιώτη μας, βουλευτή Χανίων της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη. Ο εκλιπών διεκδικούσε πάντα με σθένος και μαχητικότητα το καλύτερο για τον Δήμο και τους Δημότες του.

Ήταν αγόγγυστα δίπλα μας σε όλα τα αιτήματα μας προς τη κεντρική εξουσία και υποστηρικτικός σε κάθε Δημότη μας, χωριστά!

Τα Σφακιά έχασαν σήμερα ένα φιλότιμο, αξιοπρεπή, αγωνιστή πολιτικό!

Σε ευχαριστούμε για όλα Μανούσο!

Με βαθιά θλίψη!

Ο δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο Σφακίων.

Ο πρώην υπουργός οικονομίας Γιώργος Σταθάκης

Με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη. Ο Μανούσος εκπροσώπησε για χρόνια τα Χανιά στη Βουλή με ήθος, ευσυνειδησία, εντιμότητα και προάσπιση του κοινού καλού. Από την κοινή μας θητεία στη Βουλή θυμάμαι μόνο την άριστη συνεργασία και την ευγενή αντιπαράθεση. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ψήφισμα του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων

Το Δ / Σ του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του

ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΑΝΙΩΝ ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε τα εξής:

1 ον Να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη και την αμέριστη συμπαράσταση του στην

οικογένεια.

2 ον Να παραστεί μέλος του ΔΣ στην εξόδιο ακολουθία.

3 ον Να κατατεθεί αντί στεφάνου το ποσό των 100 ευρώ στην μνήμη του, στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ.

4 ον Να δημοσιευτεί το παρόν στον ημερήσιο τύπο.

Δήλωση του Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη

«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του αγαπητού μου συναδέλφου και φίλου Μανούσου Βολουδάκη, με τον οποίο συνυπηρετήσαμε για πολλά χρόνια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Μανούσος πορεύτηκε πάντοτε με ήθος και εντιμότητα στον προσωπικό και πολιτικό του βίο και παρέμεινε αταλάντευτος στις ιδέες και τα πιστεύω του, ιδιαίτερα για τον τόπο του, τα Χανιά. Υπήρξε εξέχον στέλεχος της παράταξης μας, μα πάνω από όλα λάτρης της Κρήτης και των ανθρώπων της. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του»

Δήλωση βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Βουλευτή ΝΔ Χανίων Μανούσου Βολουδάκη, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Βουλευτή Χανίων της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη. Ενός ανθρώπου που κατά την πολιτική του διαδρομή στα κοινά, υπηρέτησε τον τόπο μας από διάφορες θέσεις ευθύνης, πάντοτε με ήθος, συνέπεια και αποφασιστικότητα. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.».

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Χανίων 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Χανίων εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη, βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας. Ο Μανούσος Βολουδάκης πολιτεύθηκε με αξιοπρέπεια και ήθος, τιμώντας το αξίωμα του.

Δεν εξέφρασε πότε ακραίες απόψεις και παρά την πολιτική μας απόσταση πορευθήκαμε στη βάση του διαλόγου. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων, συνάμα με την χανιώτικη κοινωνία, ενημερώθηκε με θλίψη για τον θάνατο του Βουλετή Χανίων και πρ. Υπουργού της Ν.Δ., Μανούσου Βολουδάκη.

Οι πολιτικές μας διαφορές δεδομένες, όμως το πολιτικό ήθος που τον χαρακτήριζε καθιστά την απώλεια του μεγάλη για την πολιτική ζωή του Νομού Χανίων.

Ευχόμαστε ειλικρινή συλληπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Επιμελητηρίου Χανίων για την Απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη.

 Η επιχειρηματική κοινότητα των Χανίων, μετά τη σημερινή πρόωρη απώλεια του βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη, στερούμαστε – όπως και οι συμπολίτες μας – μια από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες των τελευταίων δεκαετιών.

Ο Μανούσος Βολουδάκης με «θεμέλιο» τις εξαιρετικές Ακαδημαϊκές σπουδές του στην Πολιτική Οικονομία, σε συνδυασμό με τη μακρά επαγγελματική του καταξίωση σε διοικητικές θέσεις κορυφαίων Ελληνικών επιχειρήσεων, αποτέλεσε μέχρι σήμερα πολύτιμο και αφοσιωμένο συμπαραστάτη μας στην Αναπτυξιακή πορεία της Χανιώτικης Αγοράς και μάλιστα σε απαιτητικά χρόνια διεθνών αναταράξεων.

Από κρίσιμους κυβερνητικούς ρόλους, ο Μανούσος Βολουδάκης, ως Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ως Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, συνέβαλε ουσιαστικά και στην Ανάκαμψη της εθνικής μας Οικονομίας.

Μαζί με την προσωπική μου θλίψη, ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, μεταφέρω τα συλλυπητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου και της επιχειρηματικής μας κοινότητας στους συγγενείς και τους οικείους του.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων αποφασίζει ομόφωνα

  1. Να εκπροσωπηθεί με αντιπροσωπεία  στην εξόδιο ακολουθία
  2. Να κατατεθεί στεφάνι στην εξόδιο ακολουθία
  3. Να χορηγηθεί   χρηματικό   ποσό  σε κοινωνικό ίδρυμα των Χανίων
  1. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό Τύπο

Συλλυπητήριο μήνυμα Άρη Παπαδογιάννη, διευθύνοντος συμβούλου ΟΑΚ

«Η είδηση του θανάτου του Μανούσου Βολουδάκη, μας έχει σοκάρει όλους. Ένας νέος άνθρωπος, γεμάτος όρεξη για προσφορά στον τόπο του, «έφυγε» χτυπημένος, από το σοβαρό πρόβλημα υγείας, που αντιμετώπιζε με γενναιότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Υπήρξε ένας πολιτικός που πορεύτηκε πάντοτε με ήθος και εντιμότητα στον προσωπικό και πολιτικό του βίο, ενώ ήταν κι ένας από εκείνους, που εργάστηκαν με στοχοπροσήλωση, για την ιδέα του «μετασχηματισμού» του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, στην σημερινή του μορφή.

Η απώλεια του είναι μεγάλη, όπως και το κενό που αφήνει πίσω ο θάνατος του.

Η σκέψη όλων μας συνολικά στον Ο.Α.Κ., βρίσκεται στην οικογένεια του φίλου Μανούσου και κυρίως στα τρία ανήλικα παιδιά του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει»

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΔΣ του Νοσοκομείου Χανίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» εκφράζει την θλίψη και την οδύνη του για την πρόωρη απώλεια του Βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσου Βολουδάκη.

Ο Μανούσος Βολουδάκης πολιτεύτηκε με αξιοπρέπεια, ήθος, συνέπεια εργατικότητα και μετριοπάθεια, τιμώντας το αξίωμα του και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πρόοδο και στην ανάπτυξη των Χανίων.

Σε ότι αφορά το Γ.Ν. Χανίων, ο Μανούσος Βολουδάκης ως Βουλευτής επέδειξε διαρκές και ενεργό ενδιαφέρον. Ήταν ανελλιπώς σε επαφή με την Διοίκηση και έκανε σειρά παρεμβάσεων προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά, στους οικείους και στους συνεργάτες του.

Συλλυπητήριο μήνυμα ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Χανίων

«Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε την απέραντη θλίψη και οδύνη που σκόρπισε η είδηση του θανάτου του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη, στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι.

Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν ένας αληθινός αγωνιστής της παράταξης ένας πραγματικός αγωνιστής της ζωής.

Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία το 2007, επανεξελέγη το 2012, όπως και στις τελευταίες εκλογές του 2019. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ενώ συμμετείχε ενεργά σε πολλές επιτροπές της Βουλής.

Ο Μανούσους Βολουδάκης άσκησε με ανιδιοτέλεια και πάθος τα βουλευτικά του καθήκοντα πάντα δίπλα στους Χανιώτες και Χανιώτισσες ενώ ήταν ιδιαίτερα περήφανος για την καταγωγή του, τα Σφακιά. Η απώλεια του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην πολιτική ζωή του τόπου, στην τοπική κοινωνία, στους φίλους, στους συγγενείς και κυρίως στην οικογένεια του.

Ο Πρόεδρος, τα στελέχη και όλα τα μέλη της ΔΕΕΠ Χανίων εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην σύζυγο του Σέβη και στα παιδιά του, Γιώργο, Σήφη και Δάφνη, και να γνωρίζουν ότι ο πατέρας τους άφησε μία λαμπρή παρακαταθήκη στην κοινωνία των Χανίων.

Αγαπητέ Μανούσο, καλοστραθιά… θα είσαι πάντα στις καρδιές μας, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!»

Η ΟΝΝΕΔ Χανίων αποχαιρετά τον Μανούσο Βολουδάκη

Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε την απέραντη θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι.

Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν ένας αγωνιστής για την πατρίδα και την παράταξη. Ένας άνθρωπος με πολυδιάστατο χαρακτήρα, πιστός σε αρχές, αξίες και ιδανικά. Γέννημα θρέμμα Χανιώτης και ιδιαίτερα περήφανος για την καταγωγή του, τα Σφακιά. Αγωνίστηκε επί σειρά ετών για την ευημερία του τόπου μας, και φώναζε πάντα «παρών» για τα Χανιά και τους συντοπίτες του.

Η απώλεια του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην πολιτική ζωή του τόπου, στην τοπική κοινωνία, στους φίλους, στους συγγενείς και κυρίως στην οικογένεια του.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Χανίων εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Αιωνία του η μνήμη

Το μήνυμα του Θοδωρή Σταθάκη, τέως δημάρχου Κισσάμου

Η είδηση για τον θάνατο ενός συνανθρώπου μας φέρνει πόνο,  θλίψη,  οδύνη όχι μόνο στην οικογένεια του, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα νέο άνθρωπο, που είχε θέσει την ζωή του στην πρόσφορα του κοινωνικού συνόλου. Του κοινωνικού συνόλου του Νομού Χανίων,  το οποίο τον τίμησε διαχρονικά με την ψήφο του, στέλνοντας τον να υπηρετήσει το σύνολο της Πατρίδας μας, μέσω του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Αυτό έπραξε με σεμνότητα, ήθος και εργατικότητα έως την τελευταία στιγμή της ζωής του ο Μανούσος Βολουδάκης. Αφού δεν εκδόθηκε ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Κισσάμου, εκφράζουμε ως δημοτική παράταξη, δημόσιες ευχαριστίες προς το πρόσωπο  του εκλιπόντα για ότι προσέφερε προς την Πατρίδα και τον τόπο μας και  τα ειλικρινή εγκάρδια  συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του.

Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα αγαπητέ αγωνιστή  Μανούσο Βολουδάκη.

ΕΛΕΠΑΠ Χανίων

Ψήφισμα Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής ΕΛΕΠΑΠ Χανίων για το θάνατο του Βουλευτή Χανιών, Μανούσου Βολουδάκη.

«Ο Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε ένας ακούραστος υποστηρικτής του έργου της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων και το αποδείκνυε με κάθε ευκαιρία, βοηθώντας ουσιαστικά, όποτε του είχε ζητηθεί και κυρίως χωρίς να αποσκοπεί σε προβολή και πολιτικά οφέλη.

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του, συνεδρίασε εκτάκτως η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή και αποφάσισε τα ακόλουθα.

⦁ Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

⦁ Αντιπροσωπεία της ΤΔΕ θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

⦁ Τα μέλη της ΤΔΕ, αντί στεφάνου θα καταθέσουν ιδιωτικά ένα ποσό στο ταμείο της ΕΛΕΠΑΠ, όπως θα επιθυμούσε και ο ίδιος.

⦁ Να δημοσιευτεί το παρόν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Η ΕΛΕΠΑΠ έχασε ένα πραγματικό φίλο και έναν σημαντικό σύμμαχο στο δύσκολο έργο της.

Ας είναι ελαφρύ το Χανιώτικο χώμα που θα τον σκεπάσει.»

Συλλυπητήρια δήλωση Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για τον θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη

«Θλίψη και οδύνη, αυτά τα συναισθήματα γέμισαν σήμερα όλα τα Χανιά στην είδηση του θανάτου του Μανούσου Βολουδάκη. Ο Μανούσος έδωσε με περηφάνεια και το ξεχωριστό του πείσμα τη μεγάλη μάχη της ζωής του, με αξιοπρέπεια και δύναμη ως το τέλος.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά πολιτεύτηκε και στα δημόσια πράγματα του τόπου μας μέσα από τις τάξεις της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Η διαρκής προσφορά του στα Χανιά έχει κριθεί θετικά από τους συμπολίτες μας που του εμπιστεύθηκαν τόσες φορές την εκπροσώπησή τους στο Κοινοβούλιο και η απώλειά του είναι απώλεια για τα Χανιά μας.

Η σκέψη μου σε αυτές τις δύσκολες ώρες είναι ειδικά με τη σύζυγο και τα παιδιά του για την απώλεια που βιώνουν. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του για τον χαμό του αγαπημένου τους.»

Συλλυπητήριο μήνυμα Ανδρέα Ξανθού

Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για την πολύ πρόωρη απώλεια του αγαπητού συναδέλφου στη Βουλή Μανούσου Βολουδάκη. Ενός ευπρεπούς κοινοβουλευτικού που τίμησε το κόμμα του και το πολιτικό σύστημα και εκπροσώπησε αξιοπρεπώς τα Χανιά και την Κρήτη.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Η Χρύσα Χαριτάκη

Εφράζω την βαθιά μου λύπη για την πρόωρη απώλεια του αγαπητού  Μανούσου Βολουδάκη.
Παρά το ότι δεν είχαμε τις ίδιες πολιτικές επιλογές, με τον Μανούσο μας συνέδεε πάντοτε ο αλληλοσεβασμός   και η αλληλοεκτίμηση.

Ήταν  ένας ευγενής άνθρωπος με αρχές και αξίες, αγαπούσε τον τόπο μας, νοιαζόταν για τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους.

Πολιτεύτηκε με ήθος και  αξιοπρέπεια , κερδίζοντας την αποδοχή φίλων αλλά και πολιτικών αντιπάλων.

Πάντα  μαχητικός και διεκδικητικός   τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την σπουδαία πολιτική παράδοση της οικογένειάς του.

Η Νέα Δημοκρατία έχασε ένα πιστό μαχητή, η Βουλή έναν αφοσιωμένο κοινοβουλευτικό , η επιστήμη του έναν άξιο εκφραστή της.

Η σκέψη μου σε αυτές τις δύσκολες ώρες είναι με την μητέρα , τη  σύζυγο και τα παιδιά του για την απώλεια που βιώνουν. 

Η απώλειά του αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή του τόπου μας.

H OEBENX

Τα λόγια φτωχά , η θλίψη  απέραντη.

Η Ομοσπονδία και όλοι οι συνάδελφοι επαγγελματίες, βιοτέχνες ,έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι είμαστε όλοι συντετριμμένοι, για το πρόωρο χαμό του αγαπητού Μανούσου Βολουδάκη ,Βουλευτή και φίλου.

Ο εκλιπών, με το ήθος, τη μαχητικότητα , την ποιότητα του χαρακτήρα του και την αγάπη  για τον τόπο του ,ήταν πάντα δίπλα μας προσθέτοντας το δικό του λιθαράκι στην επίλυση πολλών θεμάτων που απασχολούσαν τους συναδέλφους.

  Η απώλεια του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην κοινωνία των Χανίων ,στην πολιτική ζωή του τόπου, στους φίλους ,μα κυρίως στην οικογένειά του.

Η  ΟΕΒΕΝΧ  εκφράζει  ειλικρινή  Συλλυπητήρια στην οικογένειά και στους οικείους του.

Η διοικούσα επιτροπή σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε τα κάτωθι:

-Να παραστεί Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας μας στην εξόδιο ακολουθία.

-Να εκφραστούν τα Συλλυπητήρια στην οικογένεια.

-Να κατατεθεί ποσόν σε ίδρυμα της πόλης μας στη μνήμη του εκλιπόντος.

-Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα.

Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά

Με αφορμή το θλιβερό συμβάν του θανάτου του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την Έκτακτη Συνεδρίασή του στις 8/02/2023, ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζει την οδύνη και την βαθύτατη θλίψη του για την ξαφνική και πρόωρη απώλεια του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη.

Ο Μανούσος Βολουδάκης, υπήρξε μαχητής τόσο στην πολιτική ζωή και τον κοινωνικό στίβο, όσο και στην προσωπική περιπέτεια της υγείας του. Η πορεία του χαρακτηρίστηκε από αξιοπρέπεια, εντιμότητα και αγωνιστικότητα, κερδίζοντας την αποδοχή φίλων αλλά και πολιτικών αντιπάλων. Υπήρξε διεκδικητικός, με σημαντική προσφορά στον τόπο και τον Κοινοβουλευτισμό και η στάση ζωής του όπως και η διαδρομή του ως πολιτικός αποτελούν πρότυπο ήθους, μαχητικότητας, θάρρους και γενναιότητας.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής και με βαθύ σεβασμό στη μνήμη του, ο Δήμαρχος Πλατανιά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζουν τα ειλικρινή και θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Το ΚΚΕ Χανίων

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για τον πρόωρο χαμό του Μανούσου Βολουδάκη, βουλευτή Χανίων και πρώην Υπουργού της Ν.Δ.

Ο Μανούσος Βολουδάκης, έδωσε την τελευταία του μάχη με αξιοπρέπεια, όπως πορεύτηκε και στην πολιτική του διαδρομή. Ήταν ένα μαχητικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και άξιος πολιτικός αντίπαλος.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια, στους οικείους του και στον πολιτικό του χώρο.

Η ΠΕΑΛΣ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη

Με βαθιά θλίψη η ΠΕΑΛΣ αποχαιρετά τον Βουλευτή ΝΔ Μανούσο Βολουδάκη.
Ο Μανούσος Βολουδάκης διακρίθηκε για το ήθος και τη συνέπειά του στην πολιτική του σταδιοδρομία, κατά τη μακρόχρονη παρουσία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ηταν πάντα σημαντικός αρωγός και συμπαραστάτης στην διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων των Αξιωματικών ΛΣ, τόσο τα Χανιά και την Κρήτη, όσο και γενικότερα.
Αφήνει ανεκτίμητη παρακαταθήκη και ανεξίτηλο αποτύπωμα την ουσιαστική και πολυετή πολιτική διαδρομή του.

Εκφράζουμε στην οικογένεια και του οικείους του τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον απρόσμενο και άδικο χαμό του πρώην Υπουργού και εν ενεργεία Βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσου Βολουδάκη.

Ο εκλιπών, εκλέχθηκε βουλευτής Χανίων το 2007,2012 και το 2019 ενώ διετέλεσε Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τον Ιούνιο του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2013.

Σε τοπικό επίπεδο, σημαντική ήταν η συνεισφορά του σε ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων διακατέχεται από βαθύτατη θλίψη για τον πρόωρο χαμό του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη. Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν ένας εξαίρετος κοινοβουλευτικός άνδρας και άνθρωπος.

Πορεύθηκε στη ζωή του με ανιδιοτέλεια, εργατικότητα, εντιμότητα, παρρησία και ευγένεια. Στάθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή δίπλα στην κοινωνία των Χανίων και το Δικηγορικό Σύλλογο, στους αγώνες που έδωσε και δίνει ακόμα για τους Δασικούς Χάρτες, για το Δικαστικό Χάρτη των Διοικητικών Δικαστηρίων, για την κτηματογράφηση, για την αξιοποίηση των παλαιών Δικαστικών Φυλακών, για το κτιριακό και τις ανάγκες λειτουργίας των Δικαστηρίων και της Δικαιοσύνης.

Η προσφορά και η παρουσία του Μανούσου Βολουδάκη αναμφίβολα θα λείψει από τα Χανιά. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλληπητήρια μας στην οικογένεια του. Να είναι αιωνία η μνήμη του.

O Λευτέρης Κοπάσης

Ο Μανούσος-Κωνσταντίνος Βολουδάκης, Βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, έγραψε νωρίς τον επίλογο της σπουδαίας προσφορά του πρώτα στην πατρίδα στην οποία αφοσιώθηκε ως πολιτικός και υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όσο και στην Κρήτη όταν πέτυχε ως επισπεύδον υπουργός την δημιουργία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης με την συνένωση των Ο.Α.ΔΥ.Κ. και Ο.ΑΝ.Α.Κ. και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων των έργων και των εργαζόμενους των ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ και ΕΥΔΕ Αποσελέμη του Υπουργείου Υποδομών συμβάλλοντας καθοριστικά στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Παράλληλα τα προβλήματα των Χανίων και των Χανιωτών τον είχαν πάντα ως υπερασπιστή τους, ένα άνθρωπο εύστροφο και ανοιχτόμυαλο, δοτικό δραστήριο και αποτελεσματικό, γαλουχημένο με ιδανικά και αξίες που άντλησε από τον πατέρα του Γιώργο βουλευτή Χανίων και Μανούσο αδελφό του παππού του Βουλευτή και Υπουργού και μεταλαμπάδευσε στα παιδιά του με την αγαπημένη του Σέβη, στην Δάφνη στον Σήφη και στον Γιώργο.

Δραστηριοποιήθηκε ενεργά ως Οικονομολόγος MSc κατακτώντας την επιστημονική και την επαγγελματική καταξίωση στην πολυκύμαντη σταδιοδρομία του.

Αποχαιρετούμε τον Μανούσο Κωνσταντίνο Βολουδάκη με βαθύ σεβασμό για την προσφορά του, οδύνη αναλογιζόμενοι όσα μπορούσε ακόμα να προσφέρει στον τόπο μας, περήφανοι για τα ιδανικά και τους αγώνες που μοιραστήκαμε.

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Χανίων με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκε για την πρόωρη απώλεια του Βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσου Βολουδάκη.

Εξαίρετος επιστήμονας, άξιος πολιτικός, πρότυπο οικογενειάρχη. Ο Μανούσος Βολουδάκης υπηρέτησε με αξιοπρέπεια, ήθος, συνέπεια εργατικότητα και μετριοπάθεια, κάθε πολιτικό αξίωμα που κατείχε συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πρόοδο και στην ανάπτυξη των Χανίων και όχι μόνο.

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Χανίων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ο Μανώλης Ντουντουλάκης

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον πρόωρο χαμό του βουλευτή Χανίων

Μανούσου Βολουδάκη.

Ένας νέος και δημιουργικός άνθρωπος που είχε πολλά ακόμα να προσφέρει.

Σωστός οικογενειάρχης, ευγενής άνθρωπος, καταρτισμένος, με ήθος και αξιοπρέπεια.

Ξεχωριστή προσωπικότητα με πλούσια κοινοβουλευτική δράση και μαχητικότητα που

προσπαθούσε μέχρι και τελευταία στιγμή για το καλό του τόπου μας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΑΝΙΩΝ κ. ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ αποφάσισε τα εξής:

1ον Να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη και την οδύνη του για την πρόωρη απώλεια του Βουλευτή Χανίων κ. Μανούσου Βολουδάκη και τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά, στους οικείους και στους συνεργάτες του.

2ον Να κατατεθεί στεφάνι στην κηδεία εκ μέρους του Τμήματος.

3ον Να δημοσιευτεί το παρόν στον ημερήσιο τύπο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων εκφράζει  τα θερμά του  συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους οικείους του για την αιφνίδια απώλεια του Βουλευτή Χανίων  κ.Μανούσου Βολουδάκη .

Ο χρόνος  να  απαλύνει τον πόνο τους.

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Χανίων επιθυμεί να εκφράσει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος Βουλευτού Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη.

Ο βίος, το ήθος και η πολιτεία του, επιβάλλουν τη συμμετοχή μας στο πένθος της οικογενείας και τη θλίψη της κοινωνίας για την απώλειά του.

Ο Τάσος Βάμβουκας:

Εκφράζω την βαθιά μου λύπη για την απώλεια του αγαπητού φίλου Μανούσου Βολουδάκη.

Με τον Μανούσο μας συνέδεαν ισχυροί οικογενειακοί και φιλικοί δεσμοί.

Παρά το ότι δεν είχαμε τις ίδιες πολιτικές επιλογές, με τον Μανούσο υπήρχε πάντοτε πολύ καλή συνεννόηση σε ζητήματα πολιτικής και πάνω απ’ όλα σεβασμός και αλληλοεκτίμηση.

Ο Μανούσος ήταν άνθρωπος με αρχές και αξίες, αγαπούσε τον τόπο μας, νοιαζόταν για τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους και αγωνιζόταν με πείσμα για τα πιστεύω του. 

Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην αγαπητή σύζυγό του Σέβη, τα τέκνα, την μητέρα και τους οικείους του.

Ο Δήμος Γαύδου

Πολύ νωρίς έφυγε από κοντά μας  ο υπουργός και βουλευτής Χανίων, ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ. Ένας άνθρωπος με στενούς δεσμούς με το νησί μας, που πρόσφερε στο τόπο του από όποια θέση κι αν βρέθηκε.

Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας στις οικογένειές τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάζει.

Θα τους θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη…

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης 

Ένας άξιος πολιτικός της Κρήτης, ένας μαχητής με υποδειγματικό ήθος και ικανότητες, ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης, έπαψε να βρίσκεται κοντά μας.

Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν γνώστης των τοπικών προβλημάτων και αξιώθηκε να προσφέρει πολύ σημαντικές υπηρεσίες στην Κρήτη.

Όσοι είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε μαζί του, θα θυμόμαστε πάντα την αγάπη του για το νησί μας, την αγωνιστικότητα που τον διέκρινε και την βαθιά πίστη και αισιοδοξία του για ένα καλύτερο αύριο.

Στην σύζυγο, τα παιδιά του και τους οικείους του απευθύνω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.

H Λίτσα Κουρουπάκη

Με θλίψη και δάκρυα σε αποχαιρετώ Μανούσο, συνοδοιπόρε ευγενικέ Χανιώτη, αγωνιστή Σφακιανέ και αναρωτιέμαι ποιά άδικη, κακή μοίρα σε πήρε σήμερα από τα παιδιά σου,από τη Σέβη σου ,από τα Χανιά σου, από μας…
Συμπορευτήκαμε 17 χρόνια από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και όμως πολλές φορές ένοιωθα να συμπλησιάζουν οι προσωπικοί αξιακοί μας κώδικες. Μέχρι που ενώθηκαν και ταυτίστηκαν εντελώς στο πεδίο διεκδίκησης για τους Χανιώτες,
για τη χανιώτικη γή για τη χανιώτικη θάλασσα ,για τον χανιώτικο ουρανό… εκεί που πετάς   τώρα ψηλά σαν Σφακιανός αετός. Καλοστραθιά Μανούσο
Η Ένωση Στρτιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων

Το ΔΣ της  Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χανίων,  στο άκουσμα της θλιβερής είδησης της απώλειας του Βουλευτή Χανίων                   Μανούσου Βολουδάκη,   σε έκτακτη  συνεδρίαση του αποφάσισε:α. Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση του προς την οικογένεια και τους οικείους του.

β.   Να παραστεί αντιπροσωπεία στην εξόδιο ακολουθία.

γ.   Να κατατεθεί, αντί  στεφάνου,  χρηματικό  ποσό  στην  μνήμη  του,   στο ΙΔΡΥΜΑ  ΚΗΦΑΑΜΕΑ

To ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση για τον πρόωρο θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη, Βουλευτή Χανίων και πρώην Υπουργού, ενός εκλεκτού μέλους της κοινωνίας των Χανίων και ενός εξαίρετου πολιτικού, ο οποίος εκπροσώπησε σε όλη τη διάρκεια του πολιτικού του βίου, τον τόπο, με ήθος, ευγένεια και εντιμότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια και το προσωπικό του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης, εκφράζουν τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, για την απώλειά του.

Το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης

Με απέραντη θλίψη το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης πληροφορήθηκε τον θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη. Ο βουλευτής Χανίων ήταν μόνο 57 ετών και η άσχημη είδηση βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, τους φίλους και τους πολιτικούς συνοδοιπόρους και αντιπάλους του.

Εκπροσώπησε πολιτικά τα Χανιά  επί σειρά ετών επάξια και ασχολήθηκε ενδελεχώς με τα θέματα και τα προβλήματα του νομού αναζητώντας πάντα τις βέλτιστες λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία του με το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης υπήρξε διαρκής και εξαιρετικά αποδοτική. Η ΔΕ του Τμήματος εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Μόλις πληροφορήθηκε τον πρόωρο θάνατο του βουλευτή Χανίων και μέλους του Διοικητικού  Συμβουλίου του Ιδρύματος, με μεγάλη προσφορά στο έργο του, Μανούσου Βολουδάκη, ενός πολιτικού με μακρόχρονη θητεία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο,  που διακρινόταν για το ήθος και την ευγένεια του, ιδιαίτερα αγαπητού στην κοινωνία των Χανίων, αποφάσισε ομόφωνα:

– να εκπροσωπηθεί το Ίδρυμα στην εξόδιο ακολουθία από τον Γενικό Διευθυντή του

– να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του

– να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος

– να καταθέσει στη μνήμη του χρηματικό ποσό στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία».

Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης κατά την έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση του ύστερα από το θλιβερό άγγελμα του αδόκητου θανάτου του Βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσου Βολουδάκη έκανε λόγο για έναν πολιτικό με συνέπεια και εντιμότητα. Ένα Βουλευτή που τιμήθηκε από την κοινωνία των Χανίων.

Ο θάνατός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στα Χανιά, στην Ελληνική Βουλή και βεβαίως στους συνεργάτες και την οικογένειά του.

Η μνήμη του θα αποτελεί για όλους μας πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγό.

Ομόφωνα:

1. Εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

2. Ευχαριστεί για την δωρεά χρημάτων της οικογένειας, των φίλων και συγγενών, εις

μνήμην του Μανούσου Βολουδάκη στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων

Χανίων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης.

3. Αποφασίζει να παραστεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Κ.Π.Π.Κ. στην εξόδιο

ακολουθία

4. Εγκρίνει την δημοσίευση του παρόντος ψηφίσματος στον τοπικό τύπο.

Το Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος 

Η Τοπική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Τμήματος Δυτικής Κρήτης ,στο έκτακτο Διοικητικό συμβούλιο με την υπ αρ 2/ 10/02/2023 απόφασή της, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα.

Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε τον Βουλευτή Χανίων Συνάδελφο Οικονομολόγο Μανούσο Βολουδάκη. Ένα πολιτικό με ήθος ,που είχε επιδείξει ένα πολύπλευρο ζήλο για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα του Νομού Χανίων. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του και στο κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία».

Επίσης απεφάσισε :

-Να παραστεί Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Τμήματος στην εξόδιο ακολουθία.

-Να κατατεθεί ποσόν σε ίδρυμα της πόλης μας στη μνήμη του εκλιπόντος.

-Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα

zarpanews.gr

One thought on “Τα Χανιά αποχαιρετούν τον Μανούσο Βολουδάκη: «Ένας πολιτικός με συνέπεια και εντιμότητα» – Συλλυπητήρια μηνύματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook