Τα Χανιά ανάμεσα στις επικρατέστερες πόλεις της Ευρώπης για τα Βραβεία Προσβάσιμης Πόλης 2020

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τα ονόματα των 6 επικρατέστερων πόλεων για το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2020. Είναι οι εξής (με αλφαβητική σειρά): Βαρσοβία (Πολωνία), Évreux (Γαλλία), Castelló de la Plana (Ισπανία), Skellefteå (Σουηδία), Tartu (Εσθονία) και Χανιά (Ελλάδα).

Η νικήτρια του βραβείου και οι επιλαχούσες θα ανακοινωθούν στις 29 Νοεμβρίου 2019 στην τελετή απονομής των Βραβείων Προσβάσιμης Πόλης, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της διάσκεψης για την ευρωπαϊκή ημέρα ατόμων με αναπηρία στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για εκδήλωση που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από κοινού με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία.

Τα Βραβεία Προσβάσιμης Πόλης, που φέτος γιορτάζουν τη 10η επέτειό τους, αναγνωρίζουν πόλεις οι οποίες, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα, διευκολύνουν τα άτομα με αναπηρία και τους ηλικιωμένους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, σε παιδότοπους, σε περιβάλλοντα εργασίας, στα δημόσια μέσα μεταφοράς και στις τεχνολογίες των πληροφοριών και των επικοινωνιών.

Φέτος, 47 πόλεις από σε ολόκληρη την ΕΕ υπέβαλαν αιτήσεις. Νικήτρια του διαγωνισμού για το 2019 ήταν η Breda (Κάτω Χώρες).

Οι δημοσιογράφοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διάσκεψη θα πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση [email protected]

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ντα εδώ ο Trump προσκυνά τον Ερντογάν δεν θα είναι τα Χανιά πρώτη προσβάσιμη σε ΑΜΕΑ πόλη της Ευρώπης;
    γελάνε και τα καυσόξυλα!

  2. Μένω 150μ από τη πλατεία Δικαστηρίων και για να κυκλοφορησω με το καρότσι του μωρού μπορώ μόνο πηγαίνοντας από το δρόμο. Ελεος. Η Σκαλιδη ο εμπορικός δρόμος των Χανίων είναι προσβασιμη οδός; Αν κερδίσουν τα Χανιά θα προσφύγω στην επιτροπή. Εντάξει να προσελκύσουμε τουρίστες αλλά μεταξύ μας λίγη ειλικρίνεια δε βλάπτει.

  3. να γελασουμε ή να κλαψουμε τωρα με αυτο; στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε για σκοινι… πως μπηκαμε σε αυτη τη λιστα απορω…

  4. Μάλλον δεν έχετε δοκιμάσει να κυκλοφορησετε με παιδικό καροτσάκι ή παρέα με ηλικιωμένο άτομο που έχει κινητικές δυσκολίες !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ