Τα 80 κιλά κάνναβης, οι «καβάτζες» και η δημοτική σύμβουλος – Βίντεο της αστυνομίας

τα-80-κιλά-κάνναβης-οι-καβάτζες-και-η-δ-1580846

Λεπτομέρειες της υπόθεσης με τα ναρκωτικά στην Καστοριά έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία. Κατασχέθηκαν πάνω από 78 κιλά ακατέργαστη κάνναβη, ενώ οι τρεις συλληφθέντες, ανάμεσά τους και μία δημοτική σύμβουλος, οδηγούνται στον εισαγγελέα (δείτε ΕΔΩ).

Το «κουβάρι» της υπόθεσης με την κάνναβη στην Καστοριά άρχισε να ξετυλίγεται όταν αστυνομικοί, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, εντόπισαν Ι.Χ. με οδηγό τον 59χρονο και συνοδηγό την 57χρονη δημοτική σύμβουλο. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν τρεις ταξιδιωτικοί σάκοι και δύο τσουβάλια που περιείχαν 58 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους άνω των 66 κιλών.

Τη Δευτέρα (05.12.2022), η δημοτική σύμβουλος σε περιοχή του νομού Καστοριάς, ο 59χρονος και ένας ακόμη άνδρας 51 ετών, οδηγούνται στον εισαγγελέα. Κατά την αστυνομική επιχείρηση που έγινε το περασμένο Σάββατο (03.12.2022), τόσο στην Καστοριά όσο και στη Θεσσαλονίκη, κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από 78 κιλά ακατέργαστη κάνναβη.

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε – σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας τη Δευτέρα (05.12.2022) – ότι παραλήπτης της συγκεκριμένης ποσότητας ναρκωτικών ήταν ο 51χρονος, ο οποίος συνελήφθη, λίγη ώρα αργότερα, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Δείτε βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. από την αστυνομική επιχείρηση στην Καστοριά:

Σε επιτόπια έρευνα σε διαμέρισμα που διατηρούσε ο ίδιος, στη συμπρωτεύουσα, κατασχέθηκαν δέκα αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους 11 κιλών και 380 γραμμαρίων. Επιπλέον, στο ίδιο διαμέρισμα που φέρεται να χρησιμοποιείτο ως «καβάντζα» εντοπίστηκαν – μεταξύ άλλων – μικροποσότητα κοκαΐνης, ζυγαριές ακριβείας, ένας τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης και πέντε δισκία, η χημική σύσταση των οποίων ερευνάται.

Εκτός από τα ναρκωτικά, κατασχέθηκαν, ακόμη, δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, πέντε κινητά τηλέφωνα και επτά κάρτες sim.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, όπως επίσης συνάδελφοί τους από τα Τμήματα Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook