Τα 7 μυστικά για επίπεδη κοιλιά – Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο

τα-7-μυστικά-για-επίπεδη-κοιλιά-δεν-θέ-1272187

Eίσαι και εσύ από εκείνες που έχουν δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα χωρίς να βλέπουν αποτελέσματα, (όσον αφορά στα περιττά κιλά στην κοιλιά σου); Αν ναι, δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι άλλο, καθώς σου βρήκαμε τα 7 μυστικά για επίπεδη κοιλιά, που σίγουρα θα αλλάξουν το σώμα σου! Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο…

Ξεκινάμε με ένα από τα βασικά που είναι η γυμναστική. Μην τρομάζεις όμως, καθώς δεν μιλάμε για έντονη και καθημερινή γυμναστική, αλλά για ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το λίπος στην κοιλιά σου. Η συχνή σωματική άσκηση ακόμη και με απλές ασκήσεις που μπορείς να βρεις στο ίντερνετ θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις και να περιορίσεις την ποσότητα λίπους στην περιοχή, αρκεί να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση και να ταιριάζει στις ανάγκες σου.

Διατροφή

Αφού λοιπόν βρεις ένα πρόγραμμα που θα σε εξυπηρετεί χωρίς υπερβολές, σειρά έχει η διατροφή σου. Τι εννοούμε με αυτό; Εννοούμε πως καλό θα ήταν να αποφεύγεις τα μεγάλα γεύματα και τα υπερβολικά γλυκά. Το ιδανικό για την υγεία μας αλλά και για να διατηρήσουμε το σώμα μας είναι να τρώμε μικρότερα γεύματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αντί για δύο μεγάλα γεύματα, για παράδειγμα. Αυτό που πρέπει να έχεις υπόψη είναι πως πρέπει να επιλέξεις τροφές θρεπτικές και χαμηλές σε θερμίδες.

Γλυκά

Μιας και αναφέραμε τα γλυκά, συνεχίζουμε με αυτά, καθώς πρέπει να περιορίσεις την κατανάλωση σοκολάτας και παγωτών, αφού είναι «πλούσια» σε λιπαρά. Αντ’ αυτού, καλό θα ήταν να επιλέξεις για γλυκά σνακ, ξηρούς καρπούς με γιαούρτι και φρούτα της αρεσκείας σου. Όταν βέβαια αρχίσεις και βλέπεις αποτελέσματα στο σώμα σου, μπορείς να έχεις και ένα «cheat day» όπου μπορείς να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου γλυκά ελεύθερα.

Νερό

Το επόμενο βήμα, που ίσως να έχεις ξανακούσει είναι το νερό. Ιδανική ποσότητα είναι τα 8 ποτήρια την ημέρα, καθώς ενάμιση λίτρο την ημέρα είναι απαραίτητο για τον οργανισμό σου. Αν θες μπορείς να «πειραματιστείς» μάλιστα με τις γεύσεις και γιατί όχι να δοκιμάσεις να δώσεις γεύσεις στο νερό σου με λεμόνι ή άλλα φρούτα και λαχανικά όπως μήλο ή αγγούρι που συμβάλλουν και στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Πες «όχι» στα αναψυκτικά

Αν είσαι από εκείνες που πίνουν αναψυκτικά, καλό θα ήταν να τα σταματήσεις, καθώς είναι «πλούσια» σε ζάχαρη και συντηρητικά, προκαλώντας φούσκωμα στην κοιλιά. Μπορείς λοιπόν να αντικαταστήσεις τα αναψυκτικά με άλλα ροφήματα που δεν περιέχουν ζάχαρη και περιττές θερμίδες.

Βραδινό γεύμα

Περνάμε σε ένα «δυνατό» πιάτο, που δεν είναι άλλο από το βραδινό σου. Πρέπει να θυμάσαι πως το τελευταίο γεύμα της ημέρας πρέπει να καταναλώνεται το λιγότερο δύο ώρες προτού κοιμηθείς. Τι σημαίνει αυτό; Πως πρέπει να είναι ελαφρύ. Αυτό που μπορείς λοιπόν να δοκιμάσεις είναι τα λαχανικά, με μια σαλάτα να αποτελεί ιδανική επιλογή για εσένα που θες επίπεδη κοιλιά.

Ύπνος

Τέλος, σημαντικό μυστικό για αδυνάτισμα είναι ο ύπνος. Σίγουρα οι τροφές και οι ασκήσεις για αδυνάτισμα και επίπεδη κοιλιά είναι σημαντικές, ωστόσο εξίσου σημαντικός είναι και ο σωστός ύπνος. Το ιδανικό θα ήταν να ξεκουράζεσαι τουλάχιστον για 8 ώρες καθημερινά, καθώς ο λιγότερος ύπνος οδηγεί τον οργανισμό μας στο να αποσυντονίζεται και να μην λειτουργεί σωστά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απορρυθμίζονται πολλές βασικές λειτουργίες κατά τη διάρκεια της μέρας, με τον μεταβολισμό να πέφτει και να μην λειτουργεί σωστά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανεπιθύμητα φουσκώματα, κατακράτηση υγρών και αύξηση βάρους.

bestofyou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook