Τα 5 πράγματα που δεν επιτρέπεται να κάνεις σε ένα ξενοδοχείο

τα-5-πράγματα-που-δεν-επιτρέπεται-να-κάν-1426510

Όλοι χρειαζόμαστε κατά διαστήματα να διανυκτερεύουμε σε κάποιο ξενοδοχείο είτε για ταξίδι αναψυχής είτε για επαγγελματικό. Ωστόσο το κάθε ξενοδοχείο έχει τους δικούς του κανόνες τους οποίους πρέπει να τηρούμε κατά τη διαμονή μας. Παρά το γεγονός ότι κάθε ξενοδοχείο ακολουθεί μια δική του πολιτική, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που εφαρμόζονται καθολικά.

Δες, για παράδειγμα, πέντε πράγματα που δεν επιτρέπεται να κάνεις σε ένα ξενοδοχείο…

Δεν μπορείς να μαγειρεύεις στο ξενοδοχείο

Εκτός αν πρόκειται για ενοικιαζόμενο δωμάτιο ή διαμέρισμα. Στα κανονικά ξενοδοχεία το μαγείρεμα απαγορεύεται. Γι’ αυτό το λόγο δεν υπάρχει και ο ανάλογος εξοπλισμός. Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα πρέπει να διαθέτουν το βασικό εξοπλισμό μίας οικίας, όπως π.χ. ψυγείο, κουζίνα, μαγειρικά σκεύη, χώρους υγιεινής, καθώς και να διαθέτουν σωστό φωτισμό. Επίσης, πρέπει να πληρούν τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας.

Δεν μπορείς να πλένεις ρούχα

Μπορείς να σου φαίνεται παράξενο αλλά ισχύει. Δεν μπορείς να βάλεις κανονική μπουγάδα και μετά να απλώσεις όλα τα ρούχα στο μπαλκόνι, για παράδειγμα. Φυσικά δεν εννοούμε τα μαγιό όπου βέβαια μπορείς να τα απλώσεις. Αν χρειαστεί να μείνεις καιρό σε ένα ξενοδοχείο και χρειαστεί να πλύνεις ρούχα, συμβουλέψου τη ρεσεψιόν για το τι μπορείς να κάνεις.

Μην μετακινείς τα έπιπλα στα δωμάτια

Φυσικά και θα πάρεις την καρέκλα για να κάτσεις όπου σε βολεύει αλλά δεν επιτρέπεται, για παράδειγμα να αλλάξεις θέση τον καναπέ για… καλύτερο φενγκ σούι. Το δωμάτιο του ξενοδοχείου πρέπει να το παραδώσεις όπως το παρέλαβες.

Δεν επιτρέπεται να παίζεις τυχερά παιχνίδια στο ξενοδοχείο

Ακόμη κάτι που δεν φαντάζονται κάποιοι ότι ισχύει αλλά είναι μια πραγματικότητα. Σύμφωνα, λοιπόν, με το ΚΕΠΚΑ (Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών) δεν επιτρέπεται ο ενοικιαστής του δωματίου να παίζει τυχερά παιχνίδια μέσα στα δωμάτια.

Μην δέχεσαι επισκέπτες στο δωμάτιο

Μπορείς άνετα να δεχθείς όποιον επισκέπτη θες στο σαλόνι ή στο εστιατόριο ενός ξενοδοχείου αλλά όχι στο δωμάτιό σου. Αν το κάνεις και το αντιληφθεί το προσωπικό θα σου γίνει σύσταση. Οπότε καλύτερα να αποφεύγεις να επιτρέπεις σε κόσμο που δεν μένει στο ξενοδοχείο να μπαίνει στο δωμάτιο.

Αν ο πελάτης παραβεί, τα παραπάνω, ο ξενοδόχος μπορεί να του ζητήσει να εκκενώσει το δωμάτιο, εντός 24ωρών.

exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook