Τα 5 πιο τοξικά πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι σας

τα-5-πιο-τοξικά-πράγματα-που-υπάρχουν-στ-1658038

Υπάρχουν πολλά τοξικά πράγματα μέσα στο σπίτι σας που είναι πολύ βλαβερά για την υγεία. Το χειρότερο μάλιστα είναι πως ο περισσότερος κόσμος δεν το γνωρίζει και τα αγοράζει ακατάπαυστα. Δείτε ποια είναι αυτά και με ποιες επιλογές έχετε για να προστατευτείτε.

Αντικολλητικά σκεύη

Μπορεί μέχρι τώρα να ακούγατε πως τα αντικολλητικά σκεύη είναι φανταστικά στο μαγείρεμα και ίσως έχετε ήδη αγοράσει κάποιο στην κουζίνα σας, αλλά δυστυχώς η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με έρευνες που έγιναν τα αντικολλητικά σκεύη κουζίνας είναι αρκετά επικίνδυνα για την υγεία και γι’αυτό θα πρέπει να τα αντικαταστήσετε με ανοξείδωτα σκεύη.

Προσοχή! Τα αντικολλητικά σκεύη είναι επικίνδυνα εφόσον ζεσταθούν σε υψηλή θερμοκρασία χωρίς φαγητό μέσα σε αυτά.

Πλαστικά τάπερ

Όσο και αν τα λατρεύετε δυστυχώς τα πλαστικά τάπερ δεν κάνουν καλό στην υγεία. Περιέχουν μια ουσία που αποκαλείται BPA η οποία είναι καρκινογόνα. Αποφύγετε να βάζετε πλαστικά τάπερ σε φούρνο μικροκυμάτων ή να τα αφήνετε στον ήλιο γιατί αυτή η ουσία απελευθερώνεται ακόμα πιο έντονα σε ζεστό περιβάλλον. Αντικαταστήστε σιγά-σιγά τα πλαστικά τάπερ με γυάλινα.

Καναπέδες

Υπάρχουν καναπέδες και μαξιλάρια που περιέχουν μια άκρως τοξική ουσία η οποία είναι πολύ επικίνδυνη για την υγεία μας ενώ επίσης, σύμφωνα με έρευνα, η ουσία αυτή αποδείχτηκε ότι μειώνει το IQ των παιδιών και διαταράσσει τις κινητικές τους δεξιότητες. Πριν αγοράσετε κάποιον καναπέ λοιπόν βεβαιωθείτε ότι αυτός δεν έχει την ουσία PBDE. Αν δε γνωρίζετε αν ο καναπές σας είναι τοξικός, τότε φροντίστε απλά να αερίζετε συχνά τον χώρο σας και να σκουπίζετε με την ηλεκτρική σας σκούπα ακόμα και πάνω στον καναπέ.

Αρώματα

Αφού αποδείχθηκε πως οι κουρτίνες του μπάνιου συνήθως είναι τοξικές, σειρά είχαν και τα αρώματα. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε πολλές κολόνιες περιέχουν μια τοξική ουσία που μπορεί αν προκαλέσει βλάβη του σπέρματος και ενδοκρινολογικές διαταραχές. Για να αποφύγετε το πρόβλημα προτιμήστε κουρτίνες μπάνιου από βαμβάκι ή λινό ύφασμα και απορρυπαντικά-μαλακτικά χωρίς τοξικές μυρωδιές.

Αντιμικροβιακά σπρέι

Τα αντιμικροβιακά σπρέι είναι επίσης τοξικά στην πλειοψηφία τους. Αν θέλετε λοιπόν να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε τους πάγκους της κουζίνας ή τη μπανιέρα σας, χρησιμοποιήστε φυσικά καθαριστικά όπως είναι η μαγειρική σόδα και το ξίδι.

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook