Τα 5 οφέλη του ροδόνερου για την ομορφιά σου

τα-5-οφέλη-του-ροδόνερου-για-την-ομορφιά-1428910

Το ροδόνερο έχει σήμερα την τιμητική του. Την Μ. Παρασκευή, οι ιερείς ραίνουν τον επιτάφιο με ροδόνερο και, σύμφωνα με την παράδοση, οι νοικοκυρές το ρίχνουν στις αυλές τους, εκεί από όπου θα περάσει ο επιτάφιος κατά την περιφορά του. Είναι λοιπόν μία πολύ γνώριμη, Πασχαλινή μυρωδιά στην οποία δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία… θα έπρεπε όμως.

Το ροδόνερο βλέπεις είναι ένα πολύτιμο beauty συστατικό με δεκάδες οφέλη για την επιδερμίδα αλλά και τα μαλλιά. Ίσως να φταίει το ότι είναι τόσο οικονομικό. Ίσως πάλι να θυμάσαι το μπουκάλι του στο ντουλάπι της γιαγιάς σου και να μην μπορείς να κάνεις την σύνδεση με την ομορφιά. Σε κάθε περίπτωση, το ροδόνερο είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά συστατικά, βιταμίνες και μαλακτικά στοιχεία τα οποία θα λατρέψεις.

Τι μπορεί να κάνει για εσένα;

Έχουμε και λέμε…

Εξισορροπεί την παραγωγή σμήγματος

Το ροδόνερο καθαρίζει απαλά την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα εξισορροπεί την παραγωγή σμήγματος, πράγμα που το καθιστά ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες. Οποιοσδήποτε και αν είναι ο τύπος της δικής σου επιδερμίδας ωστόσο, το ροδόνερο μπορεί να σου χαρίσει με ένα πέρασμα επιδερμίδα πιο λαμπερή, σίγουρα πιο καθαρή και ανανεωμένη.

Καταπραΰνει την επιδερμίδα

Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία και οι βιταμίνες που περιέχει, το καθιστούν ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες ή επιδερμίδες που υποφέρουν από αλλεργίες ή και ερεθισμούς. Μόλις λίγη ποσότητα επάνω σε ένα βαμβάκι, μπορεί να ηρεμήσει το δέρμα, να απομακρύνει τις κοκκινίλες και να δροσίσει τους ερεθισμούς αποτελεσματικά.

Βοηθά στη φυσική ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για ένα νεανικό, λαμπερό δέρμα και το ροδόνερο είναι ένας υπέροχος, φυσικός ενυδατικός παράγοντας. Χαρίζει στην επιδερμίδα άμεση ενυδάτωση και θρέψη που διαρκεί για ώρες.

Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Το ροδόνερο, χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια καθώς η αντιοξειδωτική του δράση μπορεί να προστατεύσει την επιδερμίδα ενώ παράλληλα να προωθήσει την σωστή λειτουργία της. Εντάσσοντάς το στην καθημερινή σου ρουτίνα, χαρίζεις στο δέρμα σου τη θρέψη και την φροντίδα που χρειάζεται για να είναι πάντοτε λαμπερή.

Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των λεπτών γραμμών και ρυτίδων

Το ροδόνερο είναι γνωστό για τις αντιρυτιδικές και αντιγηραντικές του ιδιότητες από την εποχή της Κλεοπάτρας. Άμεσα, μπορεί να παρέχει ένα εφέ σύσφιξης ενώ μακροπρόθεσμα, βοηθά την επιδερμίδα να ανανεωθεί και καταπολεμά τις ρυτίδες που ήδη υπάρχουν.

queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook