Τα 5 λάθη που κάνουμε με την επιδερμίδα μας το καλοκαίρι

τα-5-λάθη-που-κάνουμε-με-την-επιδερμίδα-899858

Η ζέστη και η υγρασία του καλοκαιριού, δεν είναι ως γνωστόν ό,τι καλύτερο για το δέρμα μας. “Μπουκώνουν” οι πόροι από τον ιδρώτα, η πολύωρη έκθεση στον ήλιο είναι εξαιρετικά βλαβερή για το δέρμα μας και γενικότερα η φροντίδα του αυτή την περίοδο πρέπει να είναι πολύ ιδιαίτερη.

Εξίσου αρκετά είναι και τα λάθη που κάνουμε κατά την περιποίησή του, τα οποία πρέπει να σταματήσουμε τώρα. Διάβασε παρακάτω ποια είναι αυτά, και φρόντισε να τα αποφύγεις:

#1 Μη βάζεις πολλή πούδρα στο μακιγιάζ σου. Μία μικρή ποσότητα για να εξουδετερώσει την λιπαρότητα είναι αρκετή. Άλλωστε, η φυσική γυαλάδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι το καλύτερο εφέ που μπορεί να μας χαρίσει το δέρμα μας.

#2 Παραλείπεις το αντηλιακό, ειδικά στην παραλία. Το μεγαλύτερο λάθος για να καταστρέψεις την επιδερμίδα σου, να χάσει την υγιή όψη της και να δείχνει πιο γερασμένη. Πόσο μάλλον, όταν προσπαθείς να μαυρίσεις, εάν δε τοποθετείς αντηλιακό, το μόνο σίγουρο είναι πως θα καείς.

#3 Δεν πίνεις αρκετό νερό. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που ο οργανισμός, κατ’ επέκταση και η επιδερμίδα αφυδατώνεται ευκολότερα πρέπει να καταναλώνουμε ακόμη περισσότερο νερό για να παραμένουμε ενυδατωμένες! Μη το ξεχνάς λοιπόν, τουλάχιστον 2 λίτρα ημερησίως!

#4 Τοποθετείς στο πρόσωπό σου πολλά προϊόντα περιποίησης προσώπου και βγαίνεις στον ήλιο! Αυτά που χρειάζεσαι στην πραγματικότητα είναι: σέρουμ, αντηλιακό, primer και μία ενυδατική με χρώμα για λίγη κάλυψη!

#5 Δεν χρησιμοποιείς αδιάβροχα προϊόντα μακιγιάζ, παρά μόνο στην παραλία! Μεγάλο λάθος και θα το καταλάβεις εάν τα εντάξεις στη ρουτίνα σου! Τότε θα παρατηρήσεις πως δε θα “λιώνουν” τα προϊόντα στο πρόσωπό σου ούτε από τη ζέστη!

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook