Τα 4 πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια στον ύπνο

τα-4-πιο-κοινά-προβλήματα-που-αντιμετωπ-1364909

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς; Οι ώρες ύπνου που χρειαζόμαστε πραγματικά, εξαρτώνται από την ηλικία μας. Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία ύπνου, οι ενήλικες μεταξύ 24 και 64 ετών, χρειάζονται 7-9 ώρες ύπνου, ενώ οι άνω των 65 ετών, 7-8 ώρες.

Πώς μας επηρεάζουν τα προβλήματα στον ύπνο

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας περισσότεροι από δυο εκατομμύρια Έλληνες φαίνεται να ταλαιπωρούνται από διαταραχές ύπνου, ενώ στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται ότι περίπου ένας στους τρεις ενήλικες αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα. Το φαινόμενο επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες, τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε βάρδιες και τους ηλικιωμένους, όπου προβλήματα ύπνου φαίνεται να έχουν περίπου οι μισοί.

Όροι όπως αϋπνία, σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, στέρηση ύπνου, διαταραχές του αναπνευστικού συστήματος που έχουν σχέση με τον ύπνο (όπως η αποφρακτική άπνοια), έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια της ποιότητας του ύπνου, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας, όπως:

  • Υπέρταση
  • Καρδιακές παθήσεις
  • Εγκεφαλικά επεισόδια
  • Διαβήτης

Αλλά μερικές φορές, ακόμα κι αν δεν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα με τον ύπνο σου, ο/η αγαπημένος/η, μπορεί να χαλάσει τις πολύτιμες αυτές ώρες ξεκούρασης. Παρακάτω θα βρεις τα 5 πιο κοινά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια που μοιράζονται το κρεβάτι τους.

Τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον ύπνο τα ζευγάρια

Ροχαλητό

Σύμφωνα με μια μελέτη για την National Stop Snoring Week, το 41% ​​των ατόμων που ροχαλίζουν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους συντρόφους τους. Επιπλέον, το 27% έχει κακή διάθεση, ενώ το 21% είναι συχνά εξαντλημένοι.

Ο ελαφρύς ύπνος

Ο ένας κοιμάται με το ένα μάτι ανοιχτό και ο άλλος ξυπνά με τον παραμικρό θόρυβο. Και οι δύο κοιμούνται ελαφριά. Σε αυτή την περίπτωση, οι ειδικοί συνιστούν χαλαρωτικές ασκήσεις yoga πριν τον ύπνο. H yoga μπορεί να βοηθήσει τόσο στην ποιότητα, όσο και στην επαρκή διάρκεια του ύπνου.

Διαφορετικά προγράμματα

Υπάρχουν τα νυχτοπούλια και υπάρχουν και οι πρωινοί τύποι. Ο ένας δουλεύει πρωί, ο άλλος βράδυ. Η μέρα χωρίζεται με διαφορετικό τρόπο για τον καθένα και έτσι οι ώρες ύπνου σε αυτό το ζευγάρι, δεν είναι ποτέ κοινές. Σε αυτή την περίπτωση, η ιδέα ξεχωριστά κρεβάτια ή δωμάτια για τις ώρες του ύπνου, μπορεί να μην είναι και τόσο κακή.

Ένας από τους δύο κλέβει τα σκεπάσματα

Ο σύντροφός σου – πιθανώς στον ύπνο του – τυλίγει ολόκληρη την κουβέρτα γύρω του, έτσι ώστε να ξυπνήσεις από το κρύο (και τα νεύρα). Προσπαθείς να κερδίσεις έστω ένα μικρό κομμάτι από την κουβέρτα, αλλά φυσικά κοιμάται και δεν θέλεις να τον ξυπνήσεις. Αν όλα αυτά σού ακούγονται αρκετά οικεία, το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να φροντίσεις να έχετε ξεχωριστά σκεπάσματα. Μια μεγάλη κοινή κουβέρτα για τις αγκαλιές σας και δύο μικρότερες, για να είστε και οι δύο καλυμμένοι (#διπλής) για παν ενδεχόμενο.

ladylike.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook