Τα 2′ αυτής της άσκησης ισούνται με 45′ τζόγκινγκ!

τα-2-αυτής-της-άσκησης-ισούνται-με-45-τζ-822495

Το τρέξιμο είναι ένα άκρως σημαντικό κομμάτι της γυμναστικής και είναι ένας πολύ καλός τρόπος να νιώσεις ευεξία και να διατηρήσεις την φυσική σου κατάσταση.

Ερευνες έχουν δείξει πως βοηθάει όσους πάσχουν από διαταραχές ύπνου, μειώνει το στρες και χαρίζει μακροζωία.

Το τρέξιμο είναι ένας από τους οικονομικότερους τρόπους γυμναστικής, μιας και το μόνο που χρειάζεστε είναι τα αθλητικά παπούτσια, τις φόρμες σας, ένα άλσος ή ένα πάρκο.

Το τρέξιμο είτε θα το αγαπήσεις είτε θα το μισήσεις. Eίναι μια κατεξοχήν αερόβια προπόνηση που βοηθά στη μείωση του λίπους.  Ο ανθρώπινος οργανισμός «καίει» λίπος μόνο με την αερόβια προπόνηση, όταν δηλαδή η καρδιά «δουλεύει» για αρκετή ώρα (πάνω από 20′) χωρίς διάλειμμα. Σύμφωνα όμως με τους επιστήμονες, το πολύ έντονο τρέξιμο ( δηλαδή το σπριντ) για λιγότερο από 2 λεπτά έχει τα ίδια οφέλη για την καρδιά και τον μεταβολισμό μας με 45 λεπτά τζόκινγκ.

Όλοι έχουμε ένα λεπτό για να αφιερώσουμε στη γυμναστική. Ναι, ένα μόνο λεπτό. Η έντονη άσκηση για ένα λεπτό αποδεικνύεται και επιστημονικά εξίσου αποτελεσματική με μια τυπική προπόνηση 45 λεπτών, αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύτηκε στους New York Times.

Ενός λεπτού υψηλής έντασης σπριντ, με ένα κατάλληλο ζέσταμα πιο πριν, θα εκτοξεύσει αποτελεσματικά τον μεταβολισμό σας, τονίζουν οι ειδικοί.  Όπως σημείωσαν η άσκηση υψηλής έντασης είναι περισσότερο αποτελεσματική και εκτοξεύει τον μεταβολισμό, απ’ ότι η σταθερού ρυθμού αεροβική άσκηση.

Το σπριντ θα σας βοηθήσει, αν θέλετε να βελτιώσετε τη δύναμη και την αντοχή σας, αλλά και να αναπτύξετε μυϊκή μάζα. Η άσκηση θα σας βοηθήσει επίσης να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας και να κάψετε λίπος.

Πηγή: bovary.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook