Τα 14 ρεκόρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου τα οποία δεν θα… σπάσουν ποτέ! | Video

τα-14-ρεκόρ-στην-ιστορία-του-ποδοσφαίρου-1027983

Η επίτευξη ενός ρεκόρ που ποτέ δεν έχει πετύχει κανένας άλλος στον πλανήτη πρέπει να είναι ένα πολύ ικανοποιητικό συναίσθημα.

Σίγουρα πρωτοκλασάτοι παίκτες, όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν γράψει μία ξεχωριστή ιστορία έως τώρα χάρη στα επιτεύγματα τους, αλλά υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που έχουν μπει στη λίστα με τα ρεκόρ.

Ο κάθε ένας για διαφορετικό λόγο. Ας δούμε αναλυτικά τα καλύτερα αλλά και τα πιο περίεργα ρεκόρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Το μεγαλύτερο σε απόσταση γκολ

Είναι αλήθεια ότι στο ποδόσφαιρο δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τερματοφύλακες να σκοράρουν. Ωστόσο ο Ασμίρ Μπέγκοβιτς, όταν αγωνιζόταν με την Στόουκ είχε καταφέρει να σκοράρει από την δική του εστία στην άλλη, στον αγώνα με την Σαουθάμπτον το 2014.

Το μεγαλύτερο σε απόσταση γκολ με κεφαλιά

Το 2011, ο Νορβηγός ποδοσφαιριστής, Τζόουν Σάμουελσεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά από απόσταση 58.13 μέτρων.

Αγωνιζόμενος για λογαριασμό της Οντ Γκρένλαντ ο έμπειρος μέσος έστειλε την μπάλα σε άδεια εστία, από τον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Οι περισσότερες κόκκινες κάρτες σε έναν αγώνα

Ένα ματς… ροντέο ήταν αυτό μεταξύ της Κλέιποουλ και Βικτοριάνο Αρένας το 2011, για το πρωτάθλημα της πέμπτης κατηγορίας στην Αργεντινή. Σε ένα παιχνίδι με αρκετά νεύρα και ένταση ο διαιτητής αναγκάστηκε να βγάλει την κόκκινη κάρτα από το τσεπάκι του 36 φορές!

Στο πρώτο ημίχρονο απέβαλλε δύο παίκτες ενώ με την λήξη του δευτέρου, οι δύο ομάδες είχαν έντονα παράπονα από την διαιτησία με αποτέλεσμα ο ρέφερι, Νταμιάν Ρουμπίνο, να βγάλει κόκκινη σε όσους έβλεπε μπροστά του. Σε παίκτες, προπονητές ακόμα και σε… φιλάθλους οι οποίοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο γηραιότερος εν ενεργεία τερματοφύλακας

Ο Ισαάκ Χάϊκ έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής σε ηλικία 73 ετών και 95 ημερών που αγωνίστηκε στις 5 Απριλίου 2019, σε αγώνα πρωταθλήματος

Τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν

Ο Λιονέλ Μέσι το 2012 ολοκλήρωσε τη σεζόν, έχοντας σημειώσει 91 τέρματα! Με την Μπαρτσελόνα 79 και με την εθνική του ομάδα 12. Ετσι ξεπέρασε τον Γερμανό, Γκερντ Μιούλερ που είχε πετύχει 85 το 1972.

Η μεγαλύτερη σε διάρκεια διαδικασία πέναλτι

Χρειάστηκαν 48 εκτελέσεις πέναλτι ώστε η KK Πάλας, να κατακτήσουν το NFA Cup στη Ναμίμπια της Νότιας Αφρικής. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην διαδικασία των πέναλτι. Τελικά η ΚΚ Πάλας με 17-16 κατάφερε να στεφθεί Κυπελλούχος.

Γρηγορότερο γκολ σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο Χακάν Σουκούρ της Τουρκίας χρειάστηκε μόνο 10,89 δευτερόλεπτα για να σκοράρει απέναντι στη Νότια Κορέα για τα playoff του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2002. Η Τουρκία ήταν η μεγάλη νικήτρια της αναμέτρησης με σκορ 3-2.​

Το πιο γρήγορο χατ-τρικ

Το 1964, ο Τόμι Ρος της Ρος Κάουντρι, πέτυχε κάτι το μοναδικό. Κατάφερε σε 90 δευτερόλεπτα να σκοράρει τρεις φορές και παράλληλα με αυτόν τον τρόπο να γράψει ιστορία.

Η πιο γρήγορη κόκκινη κάρτα Απίστευτο κι όμως… ελληνικό!

Ίσως η πιο γρήγορη αποβολή στην ιστορία του ποδοσφαίρου! O Τζιεουά της Γλυφάδας, αντικρίζει την κόκκινη κάρτα μόλις δύο δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι! Ούτε ο ίδιος δεν το πίστευε…

Τα περισσότερα γκολ από τερματοφύλακα

Μεταξύ 1997 και 2015 ο Βραζιλιάνος πορτιέρε, Ροτζέριο Σένι, παρά το γεγονός πως η θέση του ήταν τερματοφύλακας, κατάφερε να σκοράρει 131 τέρματα για την ομάδα του, Σάο Πάολο.

Ο Σένι ήταν σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις φάουλ κι έτσι πολλές φορές χάρη στα δικά του τέρματα, έδινε στην ομάδα του τη νίκη.]

Οι περισσότερες αποκρούσεις σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο Τιμ Χάουαρντ, στον αγώνα με το Βέλγιο για το Παγκόσμιο Κύπελλο έγραψε ιστορία με τις 16 επεμβάσεις του. Ωστόσο, οι σωτήριες αποκρούσεις του δεν ήταν αρκετές από το να αποτρέψουν από την ομάδα του την ήττα.

Το πιο γρήγορο γκολ από αλλαγή

Ο Νίκλας Μπέντνερ είναι ακόμα μέχρι σήμερα ο ποδοσφαιριστής που πέρασε ως αλλαγή στο ματς και σκόραρε στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Στο ματς κόντρα στην Τότεναμ, ο επιθετικός της Αρσεναλ πέρασε στο ματς ως αλλαγή και χρειάστηκε 1.8 δευτερόλεπτα για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.​

Η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη στην Premier League

Τον Οκτώβρη του 2019 η Λέστερ επικράτησε με 9-0 της Σαουθάμπτον! Μία μαγική βραδιά για τις «αλεπούδες» οι οποίες μπήκαν στο βιβλίο Guinness.

Κόλπα με πέντε μπάλες

Μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε σε αγώνα ποδοσφαίρου, ωστόσο ο Βίκτορ Ρούμπιλαρ κατάφερε, έχοντας πέντε ποδοσφαιρικές μπάλες στο χέρι του να κάνει… μαγικά. Το ρεκόρ του «ισοφαρίστηκε» το 2014 από τον Ολλανδό Μάρκο Βίρμερ ενώ το 2015 ο Ισίντρο Σιλβέιρα μπήκε κι αυτός στο παιχνίδι!

gazzetta.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook