Τα 10 λάθη που «πρόδωσαν» τον πιλότο και τα πιθανά κίνητρα για τη δολοφονία της Καρολάιν

τα-10-λάθη-που-πρόδωσαν-τον-πιλότο-και-1240255

Για τα πιθανά κίνητρα του 33χρονου πιλότου αλλά και τα λάθη που τον πρόδωσαν στη δολοφονία της άτυχης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Ν/Α Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης

Όπως εκτίμησε, ο τρόπος με τον οποίο ομολόγησε, αφού πιέστηκε λόγω των αδιάσειστων στοιχείων, δείχνει ότι γρήγορα θα ομολογήσει και ποια ήταν τα κίνητρα.

Τα 10 λάθη του πιλότου

  1. Το παράθυρο από το οποίο υποτίθεται ότι μπήκαν οι ληστές ήταν παραβιασμένο από μέσα.
  2. Οι κάρτες μνήμης αφαιρέθηκαν από τους υποτιθέμενους ληστές σύμφωνα με την κατάθεση του δράστη. Πώς ήξεραν οι ληστές ότι οι κάμερες έχουν κάρτες μνήμης;
  3. Ο τρόπος που ήταν δεμένος έδειχνε ότι άνετα με τα χέρια του μπορούσε να καλέσει την αστυνομία.
  4. Η ψυχρότητα που είχε αφού τον έλυσαν οι αστυνομικοί. Τους ρώτησε αν είναι νεκρή.
  5. Η ταινία ήταν σφιγμένη γύρω από το λαιμό, όχι όμως γύρω από το πρόσωπο.
  6. Η λεπτομερής περιγραφή για τα όπλα των υποτιθέμενων ληστών.
  7. Η υποτιθέμενη λιποθυμία, για να μπορέσει να ξεφύγει από απαντήσεις που θα τον έκαναν να πέσει σε αντιφάσεις.
  8. Ξέχασε ότι το ρολόι της Καρολάιν καταγράφει τους παλμούς της και την ώρα.
  9. Το κινητό του κατέγραφε τις κινήσεις του.
  10. Στις καταθέσεις του στην αστυνομία υπήρχαν αντιφάσεις.

Ποια θα μπορούσαν να είναι τα κίνητρα

  • Συγκρούσεις και αψιμαχίες από τα μηνύματα που είχε το ζευγάρι και φάνηκαν και στα μηνύματα.
  • Μπορεί να ήξερε κάτι το θύμα και ο πιλότος να φοβόταν ότι θα μιλήσει αν φύγει και χωρίσουν.
  • Οικονομικά κίνητρα, ασφάλεια ή περιουσιακά στοιχεία.
  • Ερωτικά κίνητρα, τρίτο πρόσωπο.
  • Το πιο πιθανό είναι η συναισθηματική κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο θύτης εξαιτίας των αισθημάτων απόρριψης και υποτίμησης που ένιωθε.

Στο συγκεκριμένο έγκλημα, ο τόπος του εγκλήματος και οι καταθέσεις του πιλότου οδήγησαν την αστυνομία στην ενοχή του.

Τι δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία της Καρολάιν

Ο στραγγαλισμός, η ασφυξία και μέσα στο σκηνικό του εφιάλτη, ένα μωρό παιδί. Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας θρίλερ, αποτελεί όμως τη φρικιαστική πραγματικότητα που έβαλε ταφόπλακα στην επίπλαστη ευτυχία της τραγικής οικογένειας των Γλυκών Νερών

Μπροστά σε ένα πρωτοφανούς σκληρότητας θέαμα βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο όπου γράφτηκε μια ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία. Στο προφίλ του στυγερού εγκλήματος, η βιαιότητα είχε από την πρώτη στιγμή βασική θέση, σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και έμπειροι αστυνομικοί λύγισαν βλέποντας το θέαμα μιας στραγγαλισμένης 20χρονης και πάνω σε αυτήν το 11 μηνών βρέφος της.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή, τα βλέμματα στρέφονται στα αίτια από τα οποία προκλήθηκε ο θάνατος της Καρολάιν από τον 33χρονο πιλότο και σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Σύμφωνα με έκθεση της νεκροψίας-νεκροτομής, ο θάνατος της γυναίκας επήλθε έπειτα από ασφυξία.

«Ήταν αγωνιώδης και δεν ήταν ακαριαίος θάνατος», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην έκθεση της ιατροδικαστικής εξέτασης, λίγες ώρες αφότου ο πιλότος ισχυρίστηκε ότι θόλωσε ύστερα από φραστικό επεισόδιο με την Κάρολαιν, με αποτέλεσμα, όπως λέει, να δράσει εν βρασμώ ψυχής.

Από τα στοιχεία της νεκροψίας, διαπιστώνεται ότι έπειτα από σωματική πάλη επήλθε ο θάνατος, καθώς διαπιστώνονται κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος της 20χρονης. Μάλιστα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φαίνεται να είχε πρόθεση να αποτελειώσει τη σύζυγό του, αφού επί τουλάχιστον 5-6 λεπτά την έπνιγε και δεν την άφηνε.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς έγινε ο στραγγαλισμός και ενώ δεν διαπιστώνονται «σημαντικού βαθμού εσωτερικές κακώσεις στις ανατομικές δομές του τραχήλου, συμπεραίνεται ότι ο θάνατος δεν επήλθε λόγω στραγγαλισμού δια χειρών».

Ο πιλότος, πάντως, στην ομολογία του ανάφερε τα εξής για τον θάνατο της συζύγου του: «ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά και της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει επάνω για να κοιμηθεί. Κάποια στιγμή όπως τιναζόταν το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι εννοώ δηλαδή ότι το στόμα της και η μύτη της ακουμπούσαν στο μαξιλάρι εγώ συνέχισα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται. Όλο αυτό πρέπει να κράτησε γύρω στα πέντε λεπτά από την ώρα δηλαδή. Που την αγκάλιασα μέχρι την ώρα που σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω, την κούναγα, αλλά κατάλαβα ότι όλο αυτό που έκανα ήταν μάταιο. Κατέβηκα αμέσως στο σαλόνι να δω αν η μικρή ήταν καλά, είδα ότι κοιμόταν και ανέβηκα πάλι στην κρεβατοκάμαρα. Τότε συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί. …»

Κακώσεις διαπιστώθηκαν στα χείλη και τη γλώσσα του θύματος, όπως και στον τράχηλο όπου η εκδορά πιθανότητα να οφείλεται σε χρήση αιχμηρού αντικειμένου. Στα γενετικά όργανα, από την άλλη πλευρά, δεν υπήρξαν σημάδια που να προδίδουν κακοποίηση.

Εκείνο που προκαλεί ανατριχίλα είναι ο βαθμός παραποίησης του προσώπου, καθώς «αναγνωρίζονται πολλαπλές ασφυκτικές κηλίδες», όπως αναφέρεται ειδικότερα στην έκθεση. Εκτεταμένων διαστάσεων αιμορραγίες διαφαίνονται και στα μάτια.

Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που προκύπτουν από την ιατροδικαστική έκθεση συνηγορούν στην πεποίθηση, που διατυπώνεται τις τελευταίες ώρες από εγκληματολόγους, ότι δηλαδή πρόκειται για έναν αδίστακτο δράστη που ενδέχεται ακόμη και να είχε προσχεδιάσει το έγκλημά του.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook