Tα 4 είδη άσκησης που πρέπει να αποφύγεις αν προσπαθείς να χάσεις βάρος!

tα-4-είδη-άσκησης-που-πρέπει-να-αποφύγει-691529

Αν είσαι σε φάση που θέλεις να χάσεις λίγο βάρος και να γυμναστείς ταυτόχρονα, πρέπει πρώτα να μάθεις τα είδη άσκησης που δεν βοηθούν τόσο πολύ σε αυτήν την προσπάθεια.

Ο personal trainer John Rowley μας δίνει την άποψή του στο θέμα και μας λέει ποιά 4 είδη άσκησης δεν θα σου δώσουν τα αποτελέσματα που θέλεις αν προτεραιότητά σου είναι να χάσεις βάρος.

Crossfit

“Το Crossfit είναι το νούμερο 1 στη λίστα. Αν ξεκινάς αυτή τη στιγμή την προσπάθειά σου να χάσεις βάρος, κατά πάσα πιθανότητα δεν έχεις τη δύναμη που χρειάζεσαι για να κάνεις μια αποτελεσματική crossfit προπόνηση χωρίς να τραυματιστείς. Μπορεί να είναι πολύ δημοφιλές αλλά ο τρόπος που γίνονται οι ασκήσεις είναι πολύ επικίνδυνος και ειδικά για κάποιον που δεν είναι σε πολύ καλή φόρμα”, λέει ο ειδικός.

Yoga

“Έχει πολλά οφέλη αλλά σίγουρα δεν βοηθάει στην απώλεια βάρους. Παρόλο που θα δυναμώσεις και θα τονώσεις το σώμα σου, αν ο στόχος σου είναι να χάσεις βάρος πρέπει να λαχανιάσεις για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου”.

Spinning

“Eνώ το spinning είναι για πολύ δυνατούς και βετεράνους στη γυμναστική ανθρώπους, δεν κάνει σίγουρα για αρχάριους που προσπαθούν απλά να χάσουν βάρος. Μπορεί να οδηγηθείς σε τραυματισμό, οι κινήσεις μπορεί να γίνουν πολύ “επιθετικές” και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βγεις από το μάθημα και θα πεινάς σαν λύκος”.

Μόνο αερόβιες ασκήσεις

“Η αερόβια άσκηση σίγουρα θα σε βοηθήσει να κάψεις θερμίδες αλλά μετά το τέλος της θα πεινάς πάρα πολύ. Έτσι κινδυνεύεις να χαλάσεις την προσπάθεια που καταβάλεις. Από την άλλη αν κάνεις μόνο αερόβια άσκηση και καθόλου βάρη μπορεί να οδηγηθείς σε απώλεια μυικής μάζας. Το χάσιμο της μυικής μάζας καταστρέφει τον μεταβολισμό σου. Αν είναι, λοιπόν, να κάνεις αερόβια άσκηση κάν’την σε συνδυασμό με μια καλή προπόνηση με βάρη”.

Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνεις σύμφωνα με τον Rowley για να χάσεις βάρος;

“Ο μόνος τρόπος που θα σου φέρει αποτελέσματα διαρκείας και θα αλλάξει το σώμα σου είναι κάνοντας προπόνηση αντίστασης. Τα βάρη δυναμώνουν τους μύες, οι μύες αρχίζουν και καίνε θερμίδες ακάμα και όταν τρως ή ξεκουράζεσαι”.

Όλα τα είδη ασκήσεων βοηθούν στην απώλεια βάρους και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αν θέλεις, όμως, να δεις τα καλύτερα αποτελέσματα που θα διαρκέσουν τότε ξεκίνα με ασκήσεις με βάρη συνδυασμένες με λίγη αερόβια άσκηση. Η επιτυχία είναι δεδομένη.

keepup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook