Tραγωδία ανοιχτά της Μεθώνης | Δύο νεκροί, 8 αγνοούμενοι ναυτικοί

tραγωδία-ανοιχτά-της-μεθώνης-δύο-νεκρο-57551

limeniko-swma-660Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από τη βύθιση του φορτηγού πλοίου piri Reis, το οποίο συγκρούστηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες με το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα απέναντι από τη Μεθώνη. Την ίδια ώρα, αγνοούνται ακόμη οκτώ ναυτικοί.

Τις σορούς των δύο ναυτικών περισυνέλεξε το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου CONSOUTH.

Το piri Reis, με σημαία Cook Islands και πλήρωμα 17 υπήκοους Συρίας, είχε αναχωρήσει φορτωμένο με λίπασμα από την Ανάμπα της Αλγερίας με προορισμό την Ουκρανία. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες διασωθέντων μελών του πληρώματος, η βύθισή του διήρκεσε περίπου 7 λεπτά.

Το φορτηγό πλοίο CONSOUTH, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα που ήταν κενό φορτίου, έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές. Είχε πλήρωμα 5 Ρώσους, 10 Πολωνούς και 1 Φιλιππινέζο. Είχε αναχωρήσει από την Τούζλα της Τουρκίας με προορισμό τη Μάλτα.

Στην περιοχή του ναυαγίου είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού για τον εντοπισμό των αγνοουμένων ναυτικών. Στην επιχείρηση, όπως αναφέρει το Αθηναικό Πρακτορείο, συμμετέχουν πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος c-130 και ελικόπτερο Σικόρσκι.

 

Πηγή : real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook