Συζήτηση στην Βουλή για ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Κρήτη

συζήτηση-στην-βουλή-για-ανέγερση-νέου-966335

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί σήμερα Πέμπτη στη Βουλή το μείζον ζήτημα της ανέγερσης του νέου δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου. Μετά από σχετική επίκαιρη ερώτηση που υπέβαλε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝ.ΑΛ., βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, το εν λόγω θέμα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου αποτελεί ένα αναγκαίο έργο για την απρόσκοπτη απονομή της Δικαιοσύνης, που όμως έχει “βαλτώσει”, αφού έχει καθυστερήσει υπερβολικά και αδικαιολόγητα η έναρξη κατασκευής του», αναφέρεται αρχικά στο κείμενο της ερώτησης του Βασίλη Κεγκέρογλου προς τον αρμόδιο υπουργό.

«Με αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μου προς την προηγούμενη κυβέρνηση έθετα την αναγκαιότητα κατασκευής του νέου δικαστικού μεγάρου, αφού οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις έχουν σοβαρά κτηριακά προβλήματα, με συνέπεια να ταλαιπωρούνται εργαζόμενοι, δικηγόροι και πολίτες. Ωστόσο, καμία χειροπιαστή ενέργεια δεν έγινε από την τότε πολιτική ηγεσία στην κατεύθυνση αυτή», συμπλήρωσε, εν συνεχεία, ο κ. Κεγκέρογλου.

Κατόπιν, ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛ. επισημαίνει ότι, παρά τις «επανειλημμένες οχλήσεις φορέων (Δήμος Ηρακλείου, Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου) και βουλευτών του νομού Ηρακλείου, καμία πρόοδος δεν έχει συντελεστεί». Εξάλλου, ο κ. Κεγκέρογλου έκανε αναφορά και στην επιστολή που απέστειλε το προηγούμενο διάστημα στον υπουργό ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικειακής Περιφέρειας Ηρακλείου Κρήτης.

Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε, ακόμη, ότι εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει «γίνει κανένα ουσιαστικό βήμα και είναι αναγκαία η άμεση επανεκκίνηση των απαραίτητων διαδικασιών για να μπει επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης αυτό το τόσο ζωτικό έργο για το Ηράκλειο και την Ανατολική Κρήτη γενικότερα».

Εν κατακλείδι, ο Βασίλης Κεγκέρογλου ρωτά τον υπουργό Υποδομών για το τι προτίθεται να πράξει προς την κατεύθυνση της κατασκευής του νέου δικαστικού μεγάρου, αλλά και για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και θα υπογραφεί η σύμβαση σύμπραξης.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι, όπως έγινε γνωστό, το περιεχόμενο της ερώτησης που απηύθυνε ο κ. Κεγκέρογλου έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί σήμερα, στις 10 το πρωί, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πηγή: neakriti.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook