Συζήτηση στη Βουλή | Συντυχάκης: Να κηρυχθούν ο Νομός Χανίων και ο Δήμος Αμαρίου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

συζήτηση-στη-βουλή-συντυχάκης-να-κηρυ-813063

Να κηρυχθούν όλος ο Νομός Χανίων και ο Δήμος Αμαρίου Ρεθύμνου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος για τις καταστροφές από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις στην Κρήτη όπου τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι οι νέες τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες -για πολλοστή φορά στην περιοχή- είχαν αυτή τη φορά τραγικό αποτέλεσμα, 4 νεκρούς στην περιοχή της Μεσσαράς, που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου και πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλα σημεία με ελλιπή σήμανση και προστατευτικά μέτρα. Ζήτησε επίσης να υλοποιηθούν χωρίς καμία καθυστέρηση τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.

Στην απάντησή του ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ότι πράγματι έγιναν μεγάλες καταστροφές και πως πρέπει να υπάρξουν αποζημιώσεις.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στα αιτήματα της Τοπικής Διοίκησης για χρηματοδότηση, λέγοντας ότι σε δήμους του Ρεθύμνου και των Χανίων δόθηκαν 2 εκατ. ευρώ και πρόσθεσε ότι είναι ευθύνη των δήμων ποια έργα θα γίνουν και ποια όχι.

Το κόστος των ζημιών είναι πολύ μεγαλύτερο από τα ποσά που ανέφερε ο υπουργός τόνισε ο Μανώλης Συντυχάκης και σημείωσε ότι συνεχίζεται η αυτοχρηματοδότηση για αντιπλημμυρικά έργα.

Υπογράμμισε πως είναι ευθύνη και της κυβέρνησης και των δήμων η συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων από τα καιρικά φαινόμενα και στηλίτευσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στους δήμους και εκείνοι στην κυβέρνηση. Όπως είπε, υπάρχει κόσμος που κινδυνεύει και δεν πρέπει να μπαίνουν εμπόδια στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook