Συζήτηση για την ανάπτυξη της Φαιστού με τον Σταύρο Αρναουτάκη

Τα θέματα που άπτονται της συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Φαιστού συζήτησαν σήμερα σε συνάντησή τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Φασομυτάκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν έργα, δράσεις και μελέτες που αφορούν την περιοχή του δήμου Φαιστού με πρώτο την ολοκλήρωση της μελέτης του δρόμου από Αγία Γαλήνη έως τον Κόκκινο Πύργο προκειμένου να προχωρήσει και το τελευταίο τμήμα αναβάθμισης της οδικής σύνδεσης των δύο περιοχών.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι προτεραιότητες των περιφερειακών δρόμων όπως του
Τυμπακίου και των Μοιρών με στόχο στο επόμενο ΕΣΠΑ να είναι έργα που θα διεκδικήσουν την υλοποίησή τους. Οι μελέτες για την ανάπλαση των κεντρικών δρόμων Μοιρών και Τυμπακίου που παρουσιάζουν αυξημένη ωριμότητα αποτελούν πρόταση που μπορεί επίσης να υλοποιηθεί στο επόμενο πρόγραμμα.

Όπως τονίστηκε, η Περιφέρεια Κρήτης έχει ήδη προχωρήσει το σχεδιασμό για την
ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στην περιοχή που αποτελεί ένα σημαντικό
συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής στον τουρισμό και τον πολιτισμό, ενώ ο κ. Αρναουτάκης τόνισε πως η Περιφέρεια στοχεύει να προχωρήσει στην υλοποίηση του ΚΔΑΠ για ΑμεΑ στο Δήμο που θεωρείται σημαντικό έργο δεδομένου ότι αφορά ενήλικους μετά την εφηβεία.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ