Συζήτηση για τα έργα του 2021 στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων | Πίνακες + Video

συζήτηση-για-τα-έργα-του-2021-στο-δημοτικό-1092053

Συζητήθηκε και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η  Κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος Έργων του Δήμου Χανίων για το 2021 στο Δημοτικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης, με παρουσίαση των έργων που αναμένεται να ξεκινήσουν, να συνεχιστούν ή να δρομολογηθούν με κάθε τρόπο την επόμενη χρονιά.

Μέσα από διαφάνειες, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Ξανθουδάκης έδειξε την πορεία βάσει προϋπολογισμού ανά τα χρόνια, με τους επικεφαλής των παρατάξεων και του δημοτικούς συμβούλους να καταθέτουν ερωτήσεις αλλά και να τοποθετούνται με αφορμή το πρόγραμμα, ενώ στις 18:00 σειρά θα πάρει η συζήτηση για τον προϋπολογισμό:

O Παναγιώτης Σημανδηράκης τοποθετήθηκε αναφερόμενος σε έργα που αναμένονται να δρομολογηθούν την ερχόμενη χρονιά, όπως τις σημαντικές παρεμβάσεις στο Δημοτικό Γηροκομείο, την μελέτη για την για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων στο κομμάτι από την οδό Περίδου μέχρι την οδό Κισσάμου, όπως και στο Κουμ Καπί στο τμήμα από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου έως της θάλασσα, τις παρεμβάσεις στο Δημοτικό Γηροκομείο και την αγροτική οδοποιία, καθώς και την δημοπράτηση του Ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά.

Ο Άρης Παπαδογιάννης έκανε παρατήρηση για την έλλειψη δράσεων εκτός του αστικού χώρου των Χανίων, επισημαίνοντας επίσης την απουσία κυκλοφοριακής μελέτης για την αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού ζητήματος, ζητώντας ένα δίκτυο ποδηλατόδρομων με αρχή και τέλος, με την παράταξή του να απέχει από την ψηφοφορία.

Από την πλευρά του, ο Γρηγόρης Αρχοντάκης έκρινε οτι η δημοτική αρχή δεν έχει κανένα όραμα, αφού δεν υπάρχουν μεγάλες παρεμβάσεις, διαμαρτυρόμενος για τα χρήματα που δεν απορροφώνται, με αποτέλεσμα να μην υλοποιούνται έργα που θα ήταν δυνατό να εκτελεστούν. Η παράταξή του καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα.

O Τάσος Βάμβουκας σχολίασε οτι όσα είδαμε στα Χανιά ήταν έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, επισημαίνοντας τις παρεμβάσεις των προηγούμενων ετών που δίνουν πλέον τη δυνατότητα στην νέα αρχή να προβεί σε πολύπλευρα έργα, ψηφίζοντας θετικά το τεχνικό πρόγραμμα.

O Γιάννης Σαρρής έδειξε ιδιαίτερα ικανοποιημένος συγκεκριμένα από την επέκταση και βελτίωση του Δημοτικού Γηροκομείου, ζητώντας ακόμα πιο έντονη την παρουσία πολιτικής πρόνοιας στα σχέδια του Δήμου Χανίων, ψηφίζοντας κατά, ωστόσο, του τεχνικού προγράμματος, με αφορμή τις υπόλοιπες παρεμβάσεις.

Από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Λουτσέτης εκπροσωπώντας τη Λαϊκής Συσπείρωση, έδειξε απογοητευμένος με την απορρόφηση μόλις του 16%, διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού από κυβέρνηση και ΕΕ, με τους δήμους να υποχρηματοδοτούνται, την ώρα που ενισχύει ιδιωτικά συμφέροντα, με την παράταξη να ψηφίζει «κατά».

Ο Σεραφείμ Ρίζος έκανε λόγο για πρόγραμμα προσαρμοσμένο στην υποστελέχωση των δομών και την υποχρηματοδότηση των δήμων, απομακρυσμένο από τις επείγουσες ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας της πόλης των Χανίων, ψηφίζοντας «κατά» αναφορικά με το τεχνικό πρόγραμμα.

Υπέρ του προγράμματος και η παράταξη Δαμιανάκη, ο οποίος έκρινε οτι θα μπορούσε να είναι καλύτερο, όμως τόνισε οτι είναι το βέλτιστο δυνατό αναλογικά με τις μεγάλες ελλείψεις και την υποστελέχωση του Δήμου Χανίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook