Σύσκεψη στο δημαρχείο Χανίων για τον κορονοϊό: Μια στις τέσσερις επιχειρήσεις θα κλείσουν! Πτώση 70% στον τουρισμό

σύσκεψη-στο-δημαρχείο-χανίων-για-τον-κ-1034358

Την πρόβλεψη ότι είναι πιθανό μια στις τέσσερις επιχειρήσεις των Χανίων, να μην μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, και εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης να αναγκαστούν να κατεβάσουν ρολά, έκανε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ. Αντώνης Ροκάκης, κατά την διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Χανίων.

Στην συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη συμμετείχαν εκτός του προέδρου του ΕΒΕΧ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Τοπολιανάκης και ο κ. Δημήτρης Κατάκης, εκπρόσωπος τη Ένωσης Ξενοδόχων.

Όπως είπε ο κ. Ροκάκης η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στις επιχειρήσεις, τα οποία θα συνεχιστούν και μετά το επόμενο διάστημα,  και δεν θα αντιμετωπιστούν με την έναρξη της λειτουργίας τους.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε στις δράσεις όπως μειώσεις δημοτικών τελών κλπ, τις οποίες ανέλαβε ο δήμος Χανίων για να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις, και οι οποίες θα συνεχιστούν όπου είναι αυτό εφικτό και όπου υπάρχει το ανάλογο νομικό πλαίσιο.

Από την πλευρά του ο κ. Κατάκης εκπροσωπόντας την Ένωση Ξενοδόχων έκανε λόγο για μείωση της τουριστικής κίνησης στα Χανιά που θα φθάσει ενδεχομένως ακόμα και το 70%, τονίζοντας πάντως πως αυτό που θα πρέπει να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα αυτή την περίοδο, είναι να θεωρηθεί η Κρήτη ασφαλής προορισμός για τον επισκέπτη.

Από την πλευρά του ο κ. Τοπολιανάκης σημείωσε πως είναι απαραίτητη να αναπροσαρμοστεί το ωράριο της τροφοδοσίας των καταστημάτων, ενώ έγινε λόγος για αλλαγή των τετραγωνικών των κοινόχρηστων χώρων σε ότι αφορά στα καταστήματα εστίασης του Ενετικού Λιμανιού.

Από την πλευρά του ο κ. Σημανδηράκης τόνισε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν καθώς δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την μη εφαρμογή του κανονισμού.Zarpanews.gr

One thought on “Σύσκεψη στο δημαρχείο Χανίων για τον κορονοϊό: Μια στις τέσσερις επιχειρήσεις θα κλείσουν! Πτώση 70% στον τουρισμό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook