Σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης για τα προβλήματα του Πρωτογενή Τομέα

σύσκεψη-στην-περιφέρεια-κρήτης-για-τα-1513122

Σύσκεψη με θέμα τα προβλήματα του Πρωτογενή Τομέα στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24.08.2022 στο Ηράκλειο, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης και τη συμμετοχή εκπροσώπων από Αγροτικούς, Κτηνοτροφικούς, Ελαιοκομικούς, Μελισσοκομικούς Φορείς, καθώς και εκπροσώπους των Αλιέων απ’ όλη την Κρήτη.

Ο Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνάντηση, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην σημαντικότητα του Πρωτογενή Τομέα και στην αξία της Αγροδιατροφής, που αποτελούν μαζί με τον Τουρισμό, τον αναπτυξιακό πυλώνα στον οποίο η Περιφέρεια Κρήτης επενδύει.

Στην συνέχεια, αφού επαίνεσε την πολύ καλή συνεργασία των εμπλεκόμενων εξειδικευμένων Υπηρεσιών της Περιφέρειας με όλους τους φορείς του Πρωτογενή Τομέα στην Κρήτη, τόνισε το προσωπικό του ενδιαφέρων για την προώθηση και επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν, καθώς και τη διαρκή οικονομική, συμβουλευτική και υλικοτεχνική στήριξη που προσφέρεται μέσω της Περιφέρειας Κρήτης.

Συνέστησε δε σε όλους, καλές συνεργασίες, συντονισμένες προσπάθειες, υγιείς και δημιουργικές πρωτοβουλίες, αλλά πάνω απ’ όλα εξειδίκευση για τα προσφερόμενα προϊόντα και υπηρεσίες.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, οι Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης κ.κ. Νίκος Συριγωνάκης – Ηρακλείου, Γιάννης Ανδρουλάκης – Λασιθίου, Μαίρη Λιονή – Ρεθύμνου και ο Τσιφετάκης Γεώργιος , εντεταλμένος σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα Λασιθίου.

Επίσης παραβρέθηκαν, οι Βουλευτές Ηρακλείου κ.κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, Σωκράτης Βαρδάκης, Χάρης Μαμουλάκης, Γιώργος Λογιάδης, οι οποίοι τοποθετήθηκαν αναπτύσσοντας τις απόψεις και τα επιχειρήματά τους.

Την οργάνωση και τον συντονισμό της σύσκεψης ανέλαβε η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, κα Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη.

Κατά τη διάρκεια της τρίωρης σύσκεψης οι εκπρόσωποι των Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Μελισσοκόμων και Αλιέων, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την ελλιπή στήριξη στις αμπελουργικές καλλιέργειες, στην ελαιοκαλλιέργεια, αλλά και στα ποικίλα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, που απειλούν την παραγωγή της Κρήτη και λόγω των επιμέρους κλαδικών ζητημάτων που προκύπτουν.

Υπογράμμισαν δε την ικανοποίησή τους για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Περιφέρεια Κρήτης και ζήτησαν να συνεχιστούν οι προσπάθειες, ώστε να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να στηριχθεί έμπρακτα ο Πρωτογενής Τομέας στη Νέα ΚΑΠ 2023-2027, προκειμένου να αποφευχθεί η επισιτιστική κρίση και να τονωθεί η τοπική οικονομία.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης η κα Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους ότι θα συνταχθεί κοινό έγγραφο από την Περιφέρεια το οποίο θα κατατεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο προς ψήφιση, και στη συνέχεια θα υπογραφεί απ’ όλους τους φορείς των Αγροτών και τους Βουλευτές της Κρήτης, προκειμένου η Περιφέρεια Κρήτης, μαζί με τους Πολιτικούς και τους Παραγωγικούς Φορείς της Κρήτης να στηρίξουν ομόφωνα στην Κεντρική Διοίκηση, τα δίκαια αιτήματα των Αγροτών και των Κτηνοτρόφων – αξιώνοντας την ικανοποίησή τους, όπως απαίτησαν οι παριστάμενοι εκπρόσωποί τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook