Σύσκεψη για τα τουριστικά καταλύματα στα Χανιά – Μπορούν να δουλέψουν αλλά με… αυξημένο κόστος | Photos

σύσκεψη-για-τα-τουριστικά-καταλύματα-1052255

Η αγωνία για την επερχόμενο «πετσοκομένη» τουριστική σεζόν ήταν το αντικείμενο της συζήτησης στη συνάντηση φορέων που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Επιμελητήριο Χανίων. Σε αυτήν, συζητήθηκαν τα πρωτόκολλα που οφείλουν να ακολουθήσουν τα τουριστικά καταλύματα, παρουσία μάλιστα του προέδρου της Συνομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας Παναγιώτη Τοκούζη.

Ο ίδιος επισήμανε οτι «όσον αφορά την ασφάλεια της χώρας μας, είμαστε από τις πλέον ασφαλείς χώρες για να επισκεφθεί κάποιος, οπότε ελπίζουμε οτι πολλοί θα μας προτιμήσουν για τις διακοπές τους» μεταφέροντας, ωστόσο, και τις επιφυλάξεις του:«Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση, αφού πολλές χώρες δεν θα ταξιδέψουν καθόλου λόγω του κορονοϊού. Έτσι χαμένοι θεωρούνται και ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, γι’ αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις, ώστε να ανταπεξέλθουμε στα λειτουργικά μας έξοδα που κάθε χρόνο αυξάνονται.

Τα πρωτόκολλα είναι βατά, αυξάνουν ωστόσο το λειτουργικό κόστος σε αντιπαράθεση με την μείωση τιμών που θα επέλθουν. Είναι όμως «αναγκαίο κακό» για την πρόληψη και την υγεία όλων.»

Ο Κυριάκος Κώτσογλου, Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, από την πλευρά του ξεχώρισε το γεγονός οτι το πρωτόκολλο επιτρέπει στους επαγγελματίες να δουλέψουν, τονίζοντας:«Είναι ευέλικτα και περιλαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό τις εισηγήσεις που έγιναν από τον ξενοδοχειακό χώρο. Αν και υπήρξε μία άτυπη διαμάχη μεταξύ υγειονομικού και ξενοδοχειακού χώρου, με διαιτητή το Μαξίμου, θεωρώ οτι η κατάληξη ήταν υπέρ του ξενοδοχειακού. Ωστόσο, το υγειονομικό κενό είναι αναγκαίο να καλυφθεί από την ατομική και συλλογική ευθύνη.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook