Σύσκεψη φορέων για το πρόβλημα του πάρκινγκ στα Χανιά

Σε σύσκεψη καλούν οι επιχειρηματίες της Παλιάς Πόλης την δημοτική αρχή των Χανίων, αλλά και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, προκειμένου να βρεθεί λύση στο μείζον ζήτημα της έλλειψης θέσεων στάθμευσης στην πόλη.

Στην συνάντηση καλούνται να συμμετέχουν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ξανθουδάκης και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εμπορικών και Τουριστικών καταστημάτων Παλιάς Πόλης, της Ένωσης ξενοδόχων Ν.Χανίων, της Ένωσης Τουριστικών καταλυμάτων Χανίων, του Σωματίου Επαγγελματιών Ν.Χώρας, του Σωματίου Επιχειρηματιών Εστίασης Ν.Χανίων και του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ενετικού Λιμένα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η αλματώδης αύξηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών (υπηρεσίες ύπνου, εστίασης, καφέ,τουριστικών καταστημάτων κ.λ.π.), αύξησε την επισκεψιμότητα και κατά συνέπεια τις ανάγκες στάθμευσης περισσοτέρων Ι.Χ. αυτοκινήτων, μικρών και μεγάλων λεωφορείων στις περιοχές Πλατεία Τάλω και Ακτή Κανάρη.

Μάλιστα τους μήνες αιχμής δεκάδες επισκέπτες αδυνατούν να εξασφαλίσουν μια θέση στάθμευσης και εγκαταλείπουν την περιοχή, αφού τα ελεύθερα πάρκινγκ της Πλατεία Τάλω, της ΑΒΕΑ και του ιδιωτικού οικοπέδου και των γύρω δρόμων, δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής.

Είναι απαραίτητο τώρα είναι να συντονίσουμε τον βηματισμό μας, διότι στο άμεσο μέλλον τα αποτελέσματα θα είναι πολύ αρνητικά για τους επαγγελματίες των ευρύτερων περιοχών του Ενετικού λιμένα, Τοπανά, Εβραικής, Νέας Χώρας κ.λ.π. Ενωμένοι να προτείνουμε και να διεκδικήσουμε λύσεις ισοδύναμες βραχυπρόθεσμα και πολλαπλάσιες θέσεις μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σε περιοχές κοντά και μακριά από εδώ γύρω με χρήση μίνι μπας λεωφορείων.

Για τον λόγο αυτό, σας καλούμε σε κοινή συνάντηση προκειμένου να καθορίσουμε τις απαραίτητες ενέργειες, την Παρασκευή 13/9/2019 και ώρα 9.00 π.μ. στο Δημαρχείο Χανίων.»

zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ