Σύσκεψη φοιτητικών συλλόγων και φορέων του εργατικού κινήματος των Χανίων για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Τι συζητήθηκε

σύσκεψη-φοιτητικών-συλλόγων-και-φορέ-954274

Οι Φ.Σ. ΕΛΜΕΠΑ Χανίων (πρώην ΤΕΙ) και Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης απηύθυναν κάλεσμα συντονισμού στους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους του νομού, στους φορείς του εργατικού κινήματος και των εκπαιδευτικών μπροστά στην επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, για να ακουστεί πιο δυνατά το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα για να οργανωθεί με την μεγαλύτερη μαζικότητα των τελευταίων ετών η φετινή συγκέντρωση.

Αποφάσεις για την συμμετοχή στην σύσκεψη είχαν τα σωματεία Επισιτισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τροφίμων και Ποτών, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, ο σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ, η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, ο Σύλλογος Γυναικών νομού Χανίων. Επίσης συμμετείχε ο πρόεδρος του σωματείου διανομέων, καθώς και μέλη των ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στην σύσκεψη έγινε πλούσια συζήτηση, ανταλλάχθηκε πείρα από τους χώρους των εργαζομένων, των φοιτητών, από τις πρόσφατες μάχες που έδωσε το εργατικό κίνημα το προηγούμενο διάστημα.

Συζητήθηκε η δράση των εργαζομένων ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη, η δράση των φοιτητικών συλλόγων όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, για το άνοιγμα των σχολών με μέτρα προστασίας της υγείας, για την φοιτητική στέγη. Αλλά και την απαράδεκτη εισαγγελική παραγγελία που ζήτηση η υπουργός παιδείας στο Πολυτεχνείο Κρήτης, που καταδικάστηκε μαζικά από τους φοιτητικούς συλλόγους και τους φορείς του εργατικού κινήματος.

Τονίστηκαν τα σύγχρονα διδάγματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο αντιϊμπεριαλιστικός χαρακτήρας του μεγάλου λαϊκού ξεσηκωμού το Νοέμβρη του ’73 που παραμένει επίκαιρος σήμερα, με την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟικους σχεδιασμούς, τα εξοπλιστικά προγράμματα και την αγορά φρεγατών, την ανανέωση της Συμφωνίας για τις βάσεις επέκταση της αμερικανονατοϊκής βάσης της Σούδας που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τους λαούς της περιοχής.

Οι νατοϊκές δαπάνες όχι μόνο δεν θωρακίζουν την ασφάλεια του λαού και τον εμπλέκουν βαθύτερα, αλλά αποτελούν πρόκληση την στιγμή που η υποχρηματοδότηση στα πανεπιστήμια έχει χτυπήσει κόκκινο και η κατάσταση στην δημόσια υγεία με το 4ο κύμα της πανδημίας είναι τραγική. Για άλλη μια φορά φάνηκε πόσο επίκαιρο είναι το σύνθημα ότι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό»!

Ο συντονισμός κατέληξε στην διοργάνωση του μεγάλου αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου την Τετάρτη 17 Νοέμβρη , με συγκέντρωση στις 18:00 στην πλ. Δημοτικής Αγοράς. Τέλος, ξεχώρισε στην κουβέντα η αξία της σύμπλευσης και του κοινού βηματισμού, στους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, η συμπόρευση του οργανωμένου εργατικού κινήματος με το κίνημα της νεολαίας.

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook