ΣΥΡΙΖΑ: Να καταλάβει ο Μητσοτάκης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι το ραδιοταξί του

συριζα-να-καταλάβει-ο-μητσοτάκης-ότι-ο-1081037

Την παραδοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε στρατιωτικό ελικόπτερο για να πάει από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο για να παρακολουθήσει μια θεατρική παράσταση αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς θεωρεί ότι υπάρχει μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα.

«Ο πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει και τη διάρκεια και τις ημερομηνίες των διακοπών του. Ωστόσο, οφείλει να καταλάβει πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι προσωπικό του ραδιοταξί, για να απασχολεί στρατιωτικό ελικόπτερο την ώρα μάλιστα που όλος ο στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο σε επιφυλακή για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας» ανέφεραν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν ακόμα ότι είναι τουλάχιστον απαράδεκτο τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε συναγερμό – με τους στρατεύσιμους πολίτες να βρίσκονταν σε επιφυλακή – ο πρωθυπουργός να επιλέγει να κάνει μίνι διακοπές και να φεύγει από τις Κυκλάδες προκειμένου να πάει στην Επίδαυρο.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της Κουμουνδούρου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε πάντως να απαντήσει για το αν η συνοδεία του πρωθυπουργού χρησιμοποίησε επίσης στρατιωτικό ελικόπτερο για τις μετακινήσεις της, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιήθηκαν συνολικά τρία ελικόπτερα των ενόπλων δυνάμεων.

Και πιο συγκεκριμένα το vip ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που είχε προσγειωθεί στην Αντίπαρο, ένα Super Puma που βρισκόταν επίσης στην Αντίπαρο και ένα μεταγωγικό ελικόπτερο CHINOOK το οποίο ήταν προσγειωμένο στην Πάρο και θα μετέφερε τον πρωθυπουργό αν “έπεφτε το φως της ημέρας”.

Τελικά ο πρωθυπουργός πέταξε με το ελικόπτερο Super Puma από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο, όπου παρακολούθησε θεατρική παράσταση.

“Έχετε μαζευτεί και παίζετε την κυβέρνηση”

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν ακόμα εναντίον της κυβέρνησης και του υπουργού Άμυνας λέγοντας ότι σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή που οι προκλήσεις και οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας κορυφώνονται και ενώ όλος ο στόλος είναι στο Αιγαίο, το αρμόδιο υπουργείο επέλεξε να κάνει τη NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Καστελόριζο.

Μιλώντας στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Τζανακόπουλος μάλιστα ότι «ήρθε ο κ. Παναγιωτόπουλος ενώπιον του σώματος και με μια ασύγγνωστη αφέλεια δήλωσε ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, σε μια συνθήκη κλιμακούμενης έντασης στο Αιγαίο, δεν γνώριζε ότι το Λιμενικό εξέδωσε NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά στο Καστελόριζο. Πρόκειται για τραγελαφικές και επικίνδυνες καταστάσεις, για καταστάσεις που αποδεικνύουν ότι εδώ δεν έχουμε κυβέρνηση που μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Έχετε μαζευτεί και παίζετε την κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν σε μια περίοδο που αντιμετωπίζουμε αυτού του είδους τις προκλήσεις στο Αιγαίο να έρχεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και να λέει ότι δεν γνώριζε. Φαντάζομαι ότι δεν γνώριζε τα όσα έκανε το Λιμενικό γιατί ασχολούταν με τη δέσμευση τριών στρατιωτικών ελικοπτέρων για να πηγαινοέρχεται ο κ. Μητσοτάκης από την Πάρο στην Επίδαυρο».

Όπως έλεγαν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα «ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιωτόπουλος, είπε ότι δεν γνώριζε για την άσκηση με τη δικαιολογία ότι αυτή ήταν του Λιμενικού Σώματος. Ας τον ενημερώσει κάποιος πως όλες οι NAVTEX βγαίνουν από την Υδρογραφική Υπηρεσία του Υπουργείου του!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook