ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση που έστησε προανακριτικές – παρωδία μας κατηγορεί για καθεστωτικές πρακτικές

Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για καθεστωτικές πρακτικές, έδωσε με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Πάει πολύ ο εκπρόσωπος του ανθρώπου που παραβίασε κάθε περιοριστικό μέτρο που είχε ο ίδιος επιβάλει με τα κορωνογλέντια στην Ικαρία και τις ποδηλατάδες στην Πάρνηθα, να κουνάει το δάκτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση σε απάντηση που εξέδωσε προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για καθεστωτικές πρακτικές, με αφορμη τις αναφορές του Παύλου Πολάκη στην ελληνική δικαιοσύνη αλλά και το περιστατικό στο Μοσχάτο. “Πάνε ορισμένοι να δημιουργήσουν ένα σκηνικό, να δηλητηριάσουν, να διχάσουν για να υπηρετήσουν τις δικές τους καθεστωτικές αντιλήψεις και τις δικές τους παλαιοκομματικές απόψεις για το πώς πρέπει να λειτουργεί μια δημοκρατία” είπε χαρηκτηριστικά.

«Πάει πολύ», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, «η κυβέρνηση που έστησε προανακριτικές-παρωδία για να συκοφαντήσει πολιτικούς της αντιπάλους και να θάψει υπαρκτά σκάνδαλα, να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για καθεστωτικές πρακτικές». «Πάει πολύ», συνεχίζει, «όταν στελέχη της που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη απειλούσαν ανοιχτά εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς και τώρα μεθοδεύουν διώξεις δημοσιογράφων επειδή ερεύνησαν σκάνδαλα, να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για παρεμβάσεις».

Εν είδει υστερόγραφου, στην απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται πως «αν ο κ. Οικονόμου δεν μπορεί να αντιληφθεί το πρόβλημα της μη τήρησης μέτρων από έναν πρωθυπουργό, ας κάνει τον κόπο να διαβάσει μια βρετανική εφημερίδα να δει τις συνέπειες από αντίστοιχες συμπεριφορές του Μπόρις Τζόνσον».

Νωρίτερα ανακοίνωση για το περιστατικό που είχε ο Παύλος Πολάκης με αστυνομικούς σε ταβέρνα του Μοσχάτου, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, αναφέροντας πως “είναι απαράδεκτο ο Αλέξης Τσίπρας να καλύπτει την ανεπίτρεπτη σε δημοκρατική χώρα παρέμβαση βουλευτή του”.

“Παρά τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την παρέμβαση του κ. Πολάκη ο οποίος χρησιμοποιώντας τη βουλευτική του ιδιότητα απαίτησε από αστυνομικό να μην καταγράψει παράβαση που διαπίστωσε, απειλώντας τον μάλιστα “να δεις που θα σε στείλω”, ο κ.Τσίπρας εξακολουθεί να τηρεί σιγή» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ