ΣΥΡΙΖΑ: «Η επίδειξη δύναμης του κ. Χρυσοχοΐδη στα Χανιά δεν ήταν τυχαία»

συριζα-η-επίδειξη-δύναμης-του-κ-χρυσο-1147373

Την αστυνομική βία και τις πρακτικές καταστολής της αστυνομίας κατά την ειρηνική συγκέντρωση της 6ης Δεκεμβρίου στο κέντρο των Χανίων καταγγέλλει το γραφείο τύπου

της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σε ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για καταπάτηση δικαιωμάτων και επίδειξη δύναμης από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στα Χανιά:

«Στις 6 Δεκέμβρη η Ελληνική Αστυνομία, υπό τις οδηγίες και την πλήρη κάλυψη του

κ. Χρυσοχοΐδη, επιδόθηκε σε ένα όργιο αυθαιρεσίας, καταστολής και κατατρομοκράτησης των πολιτών. Με πρόσχημα την πανδημία καταπατήθηκαν πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Τα Χανιά είχαν το θλιβερό προνόμιο να δεχθούν την μεγαλύτερη καταστολή από όλες τις επαρχιακές πόλεις. Απέναντι σε λίγες δεκάδες διαδηλωτών που τίμησαν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου τηρώντας κάθε μέτρο προστασίας, η αστυνομία ανέπτυξε έναν πολύ μεγάλο αριθμό δυνάμεων που επιδόθηκε σε ασύμμετρη και αδικαιολόγητη καταστολή.

Η επιλογή των Χανίων για να γίνει η επίδειξη δύναμης του κ. Χρυσοχοΐδη για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χανίων δεν ήταν τυχαία. Ουδόλως έχει να κάνει με την προστασία της υγείας των πολιτών αλλά πρωτίστως σχετίζεται με τα κινήματα αμφισβήτησης που υπάρχουν στην πόλη μας.

Όπως είναι φυσικό οι πολίτες αντιδρούν διεκδικώντας τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους. Το κάνουν με αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στη δημόσια υγεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χανίων καλεί την Ελληνική Αστυνομία και τον πολιτικό της προϊστάμενο κύριο Χρυσοχοΐδη να πράξουν το ίδιο: να συμβάλλουν στην προστασία της δημόσια υγείας με ταυτόχρονο σεβασμό στη δημοκρατία. Μπορούν;»

zarpanews.gr

2 thoughts on “ΣΥΡΙΖΑ: «Η επίδειξη δύναμης του κ. Χρυσοχοΐδη στα Χανιά δεν ήταν τυχαία»

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    Ο ΣΥΡΙΖΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ «ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ» ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ» ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΕΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΔΕΞΙΩΝ…
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΡΕΓΓΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΤΑΧΑΜΟΥ ΤΑΧΑΜΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ, ΠΟΥ «ΞΕΠΛΥΝΑΝ» ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΚΑ-ΚΟΥΛΗ…
    ΤΩΡΑ 15 ΜΕ 20 ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΙΣΩ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ Ή ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΔΥΝΑΜΕΙ «ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ…
    ΖΑΡΠ και ΖΑΡΠ και ξανάΖΑΡΠ…

  2. Είμαι κατά της αστυνομικής βίας αλλά ταυτόχρονα είμαι κατά των λαϊκιστών πολιτικών και των ανόητων που θέλουν να κάνουν επετειακές πορείες και διαδηλώσεις ενώ η χώρα μας δίνει μία μάχη κατά της πανδημίας, με τόσες θυσίες των πολιτών της. Νομίζω ότι ειδικά για τη φετινή χρονία, θα μπορούσαν να τιμήσουν με έναν συμβολικό τρόπο τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Όσο για την αστυνομία, είναι απαράδεκτοι αν πράγματι επιτέθηκαν βίαια σε μία ειρηνική πορεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook