ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο κ. Μητσοτάκης βιάζεται να κρύψει τα πόθεν έσχες συζύγων των πολιτικών;

συριζα-γιατί-ο-κ-μητσοτάκης-βιάζεται-ν-979566

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει πως στο νομοσχέδιο για τα Πόθεν Έσχες υπάρχει διάταξη ώστε να μην υποχρεώνονται οι σύζυγοι πολιτικών να συνδημοσιεύουν τα εισοδήματά τους.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι η εν λόγω διάταξη «δίνει τη δυνατότητα στους πάσης φύσεως «Πάτσηδες» ή σε όσους μπορεί να έχουν λάβει μαύρο χρήμα να παρανομούν μέσω των συζύγων τους, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν» και ζητά την άμεση απόσυρσή της.

Αναλυτικά:

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας όσων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, φέρνει λίγο πριν τις εκλογές προς ψήφιση ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο για το Πόθεν Έσχες, ώστε να μην υποχρεώνονται οι σύζυγοι πολιτικών να συνδημοσιεύουν τα εισοδήματά τους.

Με απλά λόγια, δίνει τη δυνατότητα στους πάσης φύσεως «Πάτσηδες» ή σε όσους μπορεί να έχουν λάβει μαύρο χρήμα να παρανομούν μέσω των συζύγων τους, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να εξηγήσει αυτή τη σπουδή, να κρυφτούν τα πόθεν έσχες συζύγων των πολιτικών, δεδομένου ότι και ο ίδιος έχει ελεγχθεί για αντίστοιχη υπόθεση στο παρελθόν. Ποιους θέλει να καλύψει;

Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση, να αποσύρει άμεσα αυτή τη διάταξη.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να μην διανοηθεί να ρίξει το πολιτικό σύστημα της χώρας στο σκοτάδι της αναξιοπιστίας και της αδιαφάνειας για να κρύψει τις παρανομίες τις δικές του και των στελεχών του.

Αρκετό κακό έκανε ήδη στους δημοκρατικούς θεσμούς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook