ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα για τον πολιτισμό: Πολύ λίγα και πολύ αργά

συριζα-για-τα-μέτρα-για-τον-πολιτισμό-π-1000576

Για απουσία συνεκτικού σχεδίου για τον πολιτισμό κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους στον πολιτισμό.

Σε ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να απαντήσει στην κοινωνική κατακραυγή όμως τα μέτρα «είναι πολύ λίγα και έρχονται πολύ αργά». Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί, παράλληλα, την κυβέρνηση ότι ενδιαφέρεται για τον κόσμο των τεχνών μόνο για προσωπική προβολή και ζητά «ουσιαστική στήριξη των ανθρώπων και των φορέων του πολιτισμού ως κρίσιμο κρίκο σε ένα συνολικό σχέδιο κοινωνικής ανασύνταξης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα η κυβέρνηση επιχείρησε να απαντήσει στην κοινωνική κατακραυγή που πυροδότησε η προκλητική και προσβλητική στάση της έναντι των εργαζόμενων του πολιτισμού. Η απάντησή της φανερώνει την ολοκληρωτική απουσία συνεκτικού σχεδίου, τόσο για την οικονομική κρίση όσο και για το χώρο του πολιτισμού ειδικότερα.

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης -μέτρα υπό την πίεση ενός πολύμορφου κινήματος διαμαρτυρίας και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ- είναι πολύ λίγα και έρχονται πολύ αργά. Είναι η λογική απόληξη ενός κυβερνητικού προγράμματος στο οποίο δεν υπήρχε ούτε λέξη για τον πολιτισμό της χώρας.

Η κυρία Μενδώνη οφείλει να καταλάβει πως είναι υπουργός Πολιτισμού και μέσα σε αυτήν την κρίση δεν μπορεί να περιμένει «να αυτορυθμιστεί η αγορά», όπως μας ενημέρωσε. Η αυτορρύθμιση της αγοράς οδηγεί, ειδικά σε συνθήκες κρίσης, στην κατάρρευση της κοινωνικής συνοχής, στην έκρηξη της ανεργίας, στην επιστροφή στις εποχές της ανασφάλειας και του φόβου.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά φαίνεται να ενδιαφέρονται για τον κόσμο των τεχνών και της δημιουργίας μόνο όταν μπορούν να φωτογραφηθούν δίπλα του για προσωπική προβολή. Η σκληρή πραγματικότητα απαιτεί κάτι εντελώς διαφορετικό: ουσιαστική στήριξη των ανθρώπων και των φορέων του πολιτισμού ως κρίσιμο κρίκο σε ένα συνολικό σχέδιο κοινωνικής ανασύνταξης.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook