ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη-Τραμπ: Τα έδωσε όλα, δεν πήρε τίποτα

συριζα-για-μητσοτάκη-τραμπ-τα-έδωσε-όλ-979121

Tα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την συνάντηση Μητσοτάκη -Τραμπ στον Λευκό Οίκο μετά την αρχική αντίδραση της Κουμουνδούρου που έκανε λόγο για «πρωτοφανές φιάσκο». Κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ανέφεραν πως ο ενώ ο κ. Μητσοτάκης τα έδωσε όλα πριν από αυτήν εισέπραξε μόνο απαξίωση.

Ειδικότερα παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι: Ο κ. Μητσοτάκης πριν από τον ταξίδι στις ΗΠΑ κατέθεσε το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας σε τέσσερις εγκαταστάσεις, μολονότι η αξιωματική αντιπολίτευση τον είχε προειδοποιήσει να μην το πράξει. Επίσης τόνιζαν πως ο πρωθυπουργός υποστήριξε ευθαρσώς τις ενέργειες των ΗΠΑ για την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού στο Ιράκ, αποτελώντας τον μοναδικό Ευρωπαίο ηγέτη που έχει προβεί σε τέτοια δήλωση και θέτοντας την ώρας μας σε διακινδύνευση χωρίς κανέναν λόγο.

Επιπλέον, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν πως ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε πρόθυμος για την αγορά F-35, την ώρα που είναι τοις πάσι γνωστό ότι η ώρα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξει ένα τέτοιο επιθετικό όπλο. Επίσης, έλεγαν πως ο πρωθυπουργός εξέπεμψε θετικά μηνύματα στις απαιτήσεις των Αμερικανών να ανασταλούν επενδύσεις κινεζικών εταιριών για τα δίκτυα 5G, χωρίς να υπάρχει ειδικός λόγος να προχωρήσει σε μία τέτοια δέσμευση, την ώρα που οι επενδύσεις αυτές θα ήταν επωφελείς για την ελληνική οικονομία.

Στον ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνουν πως ο Ντόναλντ Τραμπ απαξίωσε με προσβλητικό τρόπο τον Έλληνα πρωθυπουργό καθώς «τα είχε πάρει όλα προτού καν τα ζητήσει» , ενώ τονίζουν πως το γεγονός πως ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι εξήγησε στον κ. Τραμπ πως η Ελλάδα μπορεί να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος μετά από την εκκωφαντική σιωπή του Αμερικανού Προέδρου για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες, είναι κάτι που υπερβαίνει τους πάντες.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook