ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογικός νόμος και Βελόπουλος επιβεβαιώνουν τον πανικό Μητσοτάκη – Έχει τελειώσει

συριζα-εκλογικός-νόμος-και-βελόπουλο-1518686

Ως κινήσεις απελπισίας και ενδείξεις πανικού εκλαμβάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τις διαρροές για νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου στον καυτό πολιτικό χρόνο του τελευταίου έτους της διακυβέρνησης καθώς και το εντεινόμενο φλερτ με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου ενόσω πολλαπλασιάζονται καθημερινά πλέον οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και η πολιτική απομόνωση Μητσοτάκη.

Αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται τελειωμένος πολιτικά, πριν καλά καλά νοιώσουν οι πολίτες στο πετσί τους τον αντίκτυπο του χειμώνα και της νέας όξυνσης σε ακρίβεια και ενεργειακή κρίση, εντούτοις άπαντες παραδέχονται πως μοναδικοί αλλά όχι αμελητέοι λόγοι της και σήμερα επιβίωσής του είναι η πρωτοφανής μιντιακή ασυλία και μία σειρά από ύποπτες δημοσκοπήσεις που αντί να αποτυπώσουν την κοινή γνώμη, επιχειρούν να την ποδηγετήσουν.

Σε κάθε περίπτωση, η αναντιστοιχία λόγων και έργων του Κ. Μητσοτάκη που διαβεβαίωνε πριν λίγο καιρό πως «δεν θα αλλάξω τον εκλογικό νόμο» είναι εμφανής και θα αποτελέσει ένα από τα βασικά αντιπολιτευτικά όπλα της Κουμουνδούρου προκειμένου να πλήξει την όποια αξιοπιστία απολαμβάνει πλέον ο Πρωθυπουργός.

Όλα αυτά βέβαια, εφόσον το Μέγαρο Μαξίμου προχωρήσει σε νέα αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού, κάτι το οποίο θα πρέπει να θεωρείται πλέον δεδομένο πως είναι πάνω στο τραπέζι, εάν κρίνει από τις διαρροές σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες αλλά και από την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου που όχι μόνο δεν διέψευσε αλλά μάλλον… επιβεβαίωσε τις σκέψεις.

Η Κουμουνδούρου πάντως κάνει λόγο για νέα «εκτροπή» και «πρωτοφανή θεσμικό τυχοδιωκτισμό» από τον κ. Μητσοτάκη.

«Μετά από 3 χρόνια κακοποίησης των θεσμών και του κράτους δικαίου μέσα από το παρακράτος του, ο δήθεν θεσμικός κ. Μητσοτάκης διαρρέει στον Τύπο πως ετοιμάζεται να προβεί σε ακόμα μία εκτροπή, υπό το βάρος της κατάρρευσής του από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, όπου διαρκώς βγαίνουν νέες αποκαλύψεις» σημειώνουν αξιωματούχοι της αντιπολίτευσης και υπενθυμίζουν πως κανένας Πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας δεν έχει πράξει κάτι αντίστοιχο. Να αλλάξει δηλαδή δύο φορές τον εκλογικό νόμο στην ίδια θητεία, πριν καλά καλά εφαρμοστεί η πρώτος.

Δεν είναι πάντως πως στην Κουμουνδούρου δεν έχουν ικανό τον Κ. Μητσοτάκη για κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι τα δείγματα γραφής της διακυβέρνησής του – και παρά τις μεγαλοστομίες του για το κράτος δικαίου – δείχνουν ακριβώς για τι είναι ικανός:

Από τις παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων, την καταβαράθρωση της ελευθεροτυπίας ακόμα και με διώξεις και την παραπομπή πολιτικών αντιπάλων σε ειδικά δικαστήρια με δικαστές που αναβαθμίζονται λίγες μέρες πριν δικάσουν, όλα κατά την Κουμουνδούρου φιλοτεχνούν το πραγματικό προφίλ του κ. Μητσοτάκη, το οποίο ουδόλως δεν προσεγγίζει το «φιλελεύθερο» που θέλει να υιοθετεί, αλλά αντίθετα ένα σκληρά καθεστωτικό πολιτικό παραπέτασμα.

«Από τον πρωθυπουργό λοιπόν των ακραίων και ωμών αντιδημοκρατικών εκτροπών, δε ξαφνιαζόμαστε με την είδηση διπλής αλλαγής του εκλογικού νόμου» σημειώνει συνεργάτης του κ. Τσίπρα.

«Ενδεχόμενη συνεπώς αλλαγή του εκλογικού νόμου, αφενός θα πιστοποιήσει το οριστικό διαζύγιο Μητσοτάκη από τους θεσμικούς κανόνες της Δημοκρατίας, αφετέρου θα αποτελέσει εν τέλει δώρο στον βασικό του πολιτικό αντίπαλο. Με δυο λόγια θα σκάψει ο ίδιος το λάκκο όπου θα πέσει μέσα» τονίζει.

Φλερτ με Βελόπουλο

Παράλληλα με την εν εξελίξει συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, εντείνονται τα σημάδια που δείχνουν ανοίγματα του Μεγάρου Μαξίμου στην Ελληνική Λύση, που πλέον φαντάζει ως ο μόνος πιθανός μετεκλογικός εταίρος για τον απομονωμένο κ. Μητσοτάκη.

Η λυδία λίθος των υποκλοπών έχει καταστήσει πλέον τον Κ. Βελόπουλο αναγκαστικά… θελκτικό προς το πρωθυπουργικό γραφείο, καθώς οποιαδήποτε σχέδια για κεντρογενή στροφή και συνεργασία με τον κ. Ανδρουλάκη και το ΚΙΝΑΛ φαντάζουν – στην τωρινή τουλάχιστον συγκυρία – απίθανα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε η πρωινή επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη στο γραφείο του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, ούτε η βοηθητική στάση του κόμματος Βελόπουλου στη συζήτηση για τις υποκλοπές αλλά ούτε και τα ποικίλα ρεπορτάζ στον κυριακάτικο Τύπο για την «γειτνίαση» της δεξιάς πολυκατοικίας.

Ένα τέτοιο σενάριο πάντως απλά θα καταδείξει τον τυχοδιωκτισμό και τον πανικό του Κ. Μητσοτάκη, σημειώνουν από την Κουμουνδούρου, χαρακτηρίζοντας «αποκαλυπτικές» ενδεχόμενες εικόνες από το προσεχές μέλλον με τον «αυτοχαρακτηριζόμενο ορθολογιστή και προοδευτικό κ. Μητσοτάκη» να αναζητά συνεργασία με ακροδεξιούς που χαρακτήριζε ο ίδιος «ψεκασμένους, αντιεμβολιαστές». «Ίσως να βρει και τη μυστική συνταγή για την αλοιφή για τη φαλάκρα ή να διαβάσει τις επιστολές του Ιησού που πουλούσε ο κ. Βελόπουλος», σχολίαζε ακόμη πιο σκωπτικά συνεργάτης του κ. Τσίπρα.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook