ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Ψευδείς οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για τον ΒΟΑΚ

συριζα-χανίων-ψευδείς-οι-δηλώσεις-της-1352503

Για ψευδείς δηλώσεις σχετικά με τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης κατηγορεί την βουλευτή Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων δεν επιλέγει συχνά να απαντάει σε δηλώσεις βουλευτών, αλλά καλούμαστε να σχολιάσουμε τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη για τον ΒΟΑΚ.

Μας κατηγόρησε για ψεύδη μιλώντας η ίδια με ανακρίβειες. Ας δούμε λοιπόν την αλήθεια. Είναι ψευδής η δήλωση ότι «…επί ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε δεσμευτεί ούτε 1 ευρώ…» για το νέο ΒΟΑΚ.

-Οι μελέτες ωρίμανσης που συνοδεύουν την υλοποίηση του νέου ΒΟΑΚ χρηματοδοτούνται, ήδη από το 2017, από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με προϋπολογισμό 5 εκ. € (ενάριθμος 2017ΣΕ07100013)

-Σχετικά με τη χρηματοδότηση που φαίνεται να έχει εξασφαλιστεί για το έργο (355 εκ. € από το ΕΣΠΑ συνολικά για το ΒΟΑΚ αλλά και για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος και 427 εκ. € από το Ταμείο για την ανάκαμψη από την πανδημία του COVID), αυτή δεν επαρκεί για την υλοποίηση του συνολικού έργου Κίσσαμος – Σητεία (το κόστος του οποίου όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ξεπερνά τα 2 δις. €). Μάλιστα τμήματα του έργου όπως το Αγ. Νικόλαος – Σητεία ή η σύνδεση του ΒΟΑΚ με το διεθνές αεροδρόμιο Χανίων και το λιμένα της Σούδας εξακολουθούν να μην έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση δεδομένου ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί ούτε στον μέχρι τώρα σχεδιασμό αλλά ούτε και στο σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ Μεταφορών όπως επίσης και στο σχεδιασμό του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Είναι ανακριβές λοιπόν ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση που απαιτείται για όλο το ΒΟΑΚ.

-Η μελέτη για την υλοποίηση του τμήματος Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος με προϋπολογισμό περίπου 1 εκ. € συμβασιοποιήθηκε στις αρχές του 2008 (!), οδήγησε στην έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου το 2012 και ουσιαστικά επανεργοποιήθηκε, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτέλους το φυσικό της αντικείμενο το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Είναι ανακριβές λοιπόν ότι δεν υπήρχαν στοιχεία του έργου το 2018 και χρήζει περαιτέρω διερεύνησης η πορεία εξέλιξης των δεδομένων της μελέτης και των όσων μελετών ανατέθηκαν ακόμη σχετικά με αυτό το έργο από τον Ιούλιο 2019 και μετά.

Η κα. Μπακογιάννη πρέπει να είναι προσεκτική όταν κάνει χαρακτηρισμούς ή διαπιστώσεις που δεν τεκμηριώνονται. Επιπλέον πρέπει να γνωρίζει ότι για όποιο θέμα ανακύψει εφεξής στην ομαλή υλοποίηση του νέου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Κίσσαμος – Σητεία), η κυβέρνηση δεν θα έχει καμία δικαιολογία. Σε κάθε περίπτωση είναι ευπρόσδεκτη η παραδοχή της ότι ο λειτουργικός σχεδιασμός και η διαγωνιστική διαδικασία υλοποίησης του έργου έγινε από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συμφωνούμε μαζί της ότι τα μεγάλα έργα υποδομής όντως δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα συμπληρώνοντας όμως ότι τα έργα αυτά όταν υλοποιούνται πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το συμφέρον των πολλών και όχι των λίγων και ισχυρών.

Ας μην ξεχνάνε όλοι στη Ν.Δ ότι όλα τα οδικά έργα στον ΒΟΑΚ ή στην ενδοχώρα του Ν. Χανίων μέχρι και σήμερα γίνονται με χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

zarpanews.gr

One thought on “ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Ψευδείς οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για τον ΒΟΑΚ

  1. Ο/Η Αν ενδιαφέρονταν για τις ζωές μας δεν θα είχαμε 30.000 πεθαμένους με τον κορωνοιό και δεν θα είμαστε εξαθλιωμένοι έτσι ! λέει:

    Δυο ψεύτες σας δουλεύουν για τα ψηφαλακια συντέκνοι ! Μόλις έρθει το καράβι και ξεφορτώσει μπουλντόζες περιμένετε να σας έρθουν οι εκλογές για λόγους ……..ευημερία σας ! Μόλις γίνουν οι εκλογές οι μπουλτόζες θα φύγουν μια μέρα αφού εσάς ( που θα τους ξανα ψηφίσετε, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, όποιος βγει πρώτος θα πάρει τους άλλους δυο + τον καραγκιόζη των θετικών αλοιφών, τον Βελόπουλο και θα κάνουν κυβέρνηση όλοι μαζί ), εσάς λοιπόν θα σας ξανακλείσουν μέσα στα σπίτια σας λόγω κορωνοιού και πίθηκο φαγούρας και δεν θα δείτε καν τις μπουλντόζες που θα ξανά φεύγουν για Αθήνα ).
    Το δήλωσα χίλιες φορές : η κατασκευή του ΒΟΑΚ είναι ένα κόλπο για να σας κλέβουν την ψηφο σας, τίποτε περισσότερο, το νησί είναι μικρό για τέτοιο έργο, με τα αυτοκίνητα που έχει η Κρήτη ακόμα και το καλοκαίρι δεν βγαίνουν τα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας του ούτε με 10 ευρώ διόδια, αυτοί που κατασκεύασαν τον σημερινό ΒΟΑΚ ήταν πατριώτες πολιτικοί, ικανοί, έξυπνοι και φιλέλληνες ! Σήμερα έχουμε ανίκανα, ανθελληνικά λαμόγια, μην περιμένετε τίποτα άλλο εκτός δούλεμα για ψηφαλακια ! Το ξέρετε και σείς όπως και εγώ´ !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook