ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: «Η εντοπιότητα στη ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα είναι δίκαιο ελάχιστο αντιστάθμισμα»

συριζα-χανίων-η-εντοπιότητα-στη-δεη-σ-121299

Για αλαζονεία και αδιαφορία καταγγέλλει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων με αφορμή την απόσυρση του δικαιώματος της εντοπιότητας για τη ΔΕΗ σε πρόσφατη προκήρυξη που κοινοποιήθηκε για τα Χανιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ με την αλαζονεία που τη διακρίνει δε διστάζει να αδιαφορεί για τους πολίτες και να αθετεί τις δεσμεύσεις της προς τις τοπικές κοινωνίες.

Πρόσφατο δείγμα γραφής η προκήρυξη θέσεων για την ΔΕΗ όπου έχει απαλειφθεί πλήρως το κριτήριο της εντοπιότητας για τις προσλήψεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χανίων δεν θεωρεί ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να διαχωρίζονται απέναντι στο νόμο ανάλογα με την ιδιαίτερη καταγωγή τους. Όλες οι θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα οφείλουν να είναι ανοιχτές για κάθε πολίτη που πληροί τα κριτήρια της προκήρυξης.

Υπάρχουν όμως δραστηριότητες με ιδιαίτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση και όχληση. Κλασικό τέτοιο παράδειγμα είναι η περιοχή της Ξυλοκαμάρας στα Νεροκούρου. Οι κάτοικοι της περιοχής δέχονται ένα ασύμμετρα μεγάλο φόρτο ρύπων για να παραχθεί ρεύμα για όλη τη Δυτική Κρήτη. Η λειτουργία του εργοστασίου επιφέρει μεγάλη υποβάθμιση στην αγροτική γη, στην οικιστική αξία της περιοχής και τελικά στην υγεία των κατοίκων. Τα σχολεία της περιοχής δικαίως λαμβάνουν αντισταθμιστικά οφέλη. Το κριτήριο της εντοπιότητας λοιπόν δεν αποτελεί τοπικιστική προνομιακή μεταχείριση αλλά δίκαιο ελάχιστο αντιστάθμισμα σε μια τοπική κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χανίων καλεί την κυβέρνηση να επαναφέρει το κριτήριο της εντοπιότητας στις προκηρύξεις της ΔΕΗ και να μην αθετήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στις τοπικές κοινωνίες.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook