ΣΥΡΙΖΑ Χανίων για εργασιακά: «Η κυβέρνηση κάνει τους πλούσιους ολιγάρχες ακόμα πλουσιότερους»

συριζα-χανίων-για-εργασιακά-η-κυβέρν-1176532

Το δικό του μήνυμα για την εργατική πρωτομαγιά στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, καλώντας τους Χανιώτες στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης στις 11 το πρωί στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ώστε να καταγγείλουν το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που φέρνει κατάργηση του 8ώρου και μεγάλες αλλαγές στα εργασιακά.

Αναλυτικά:

«Το Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας

8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Σήμερα, 135 χρόνια μετά, η κυβέρνηση της ΝΔ σκοπεύει να νομοθετήσει την κατάργηση του 8ωρου.

Σε μια εποχή που η τεχνολογία μπορεί να προσφέρει καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας, η κυβέρνηση, εμμονική με τις ιδεολογικές νεοφιλελεύθερες αγκυλώσεις της, διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα, καταργεί το 8ωρο και την αμειβόμενη υπερωρία, ελαστικοποιεί περαιτέρω την εργασία, ξηλώνει το πλαίσιο που προσφέρουν οι συλλογικές συμβάσεις, νομοθετεί τον ανεξέλεγκτο ανταγωνισμό που ευνοεί τους λίγους ισχυρούς με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, κάνοντας τους πλούσιους ολιγάρχες ακόμα πλουσιότερους. Μαζί με την υποβάθμιση της δημόσιας ασφάλισης δημιουργεί ένα μέλλον ζοφερό.

Αυτές οι απάνθρωπες μεταρρυθμίσεις, όμως, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από μία σύγχρονη χώρα. Την Ελλάδα της επόμενης ημέρας θα τη χτίσουμε με αρχές και αξίες, με θεμέλια την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα, στηρίζοντας τους ευάλωτους, άνεργους και μερικώς απασχολούμενους, ενισχύοντας τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας.

Θα τη χτίσουμε μαζί με αυτούς και αυτές που έβαλαν πλάτη για να μείνει η χώρα

όρθια κατά την περίοδο των μνημονίων αλλά και στους μήνες της πανδημίας, που

είτε έχασαν τις δουλειές τους, είτε φτωχοποιήθηκαν βίαια, είτε αγωνίζονται

καθημερινά στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την εστίαση, τα εμπορικά και τις επιχειρήσεις που ανοιγοκλείνουν χωρίς σχέδιο, τα super market, τα εργοστάσια.

Με αυτούς και αυτές θα δώσουμε ξανά τη μάχη. Τη μάχη των μαχών.

Και θα την κερδίσουμε. Γιατί ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook