ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» Δρίτσα: Η δήλωσή του δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τον ίδιο

συριζα-αδειάζει-δρίτσα-η-δήλωσή-του-1186132

«Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής. Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει:

«Την Αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με την τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα».

Τι είχε αναφέρει ο Δρίτσας

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, μιλώντας στον ρ/σ «Κανάλι Ένα 90,4» για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και τις εξελίξεις με την απεργία πείνας, ο κ. Δρίτσας ανέφερε:

«Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί πιστεύω εγώ από την δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη. Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές».

Η δημοσιογράφος του σταθμού τον ρώτησε αν εννοεί αυτό που δήλωσε, με τον Θοδωρή Δρίτσα να απαντάει: «Ναι, βεβαίως, το έχω βιώσει».

Το ηχητικό απόσπασμα (10.00):

Η διευκρινιστική δήλωση

Λίγο αργότερα, ο κ. Δρίτσας έδωσε διευκρινίσεις για τη δήλωση, σημειώνοντας:

«Στην πρωινή σημερινή τηλεφωνική μου συνέντευξη στο πειραιώτικο ρ/σ “Κανάλι 1” και στη δημοσιογράφο κ. Λία Λάππα, ρωτήθηκα για τα δύο θέματα της επικαιρότητας, την υπόθεση Κουφοντίνα και την υπόθεση Λιγνάδη.

Όποιος ή όποια άκουσε τη συνέντευξη, μπορεί να διαπιστώσει με απόλυτη σαφήνεια ότι, με νηφάλιο τρόπο τεκμηρίωσα την άποψη μου, ότι για μία ακόμα φορά η ΝΔ παίζει ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, στο φόντο της δράσης της τρομοκρατίας, δυναμιτίζοντας το κλίμα του δημοκρατικού διαλόγου”, σημειώνει ο Θ. Δρίτσας, τονίζοντας ότι «είναι αυτονόητο» πως η αναφορά του ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν», αναφερόταν «στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες».

«Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα. Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική, λόγω χρόνου, διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη», συνεχίζει και καταλήγει: «Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα».

altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook