Συρία: Πατέρας και γιος ακρωτηριάσθηκαν και η φωτογραφία τους έγινε παγκόσμιο σύμβολο

συρία-πατέρας-και-γιος-ακρωτηριάσθηκ-1361965

Γροθιά στο στομάχι είναι η ιστορία του Μουνζίρ και του μικρού Μουσταφά, ενός πατέρας και γιου που ακρωτηριάσθηκαν από τις βόμβες στη Συρία.

Μουνζίρ και Μουσταφά πρόκειται να έλθουν στην Ιταλία όπου θα τους παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια από ειδικευμένο ορθοπεδικό κέντρο, κοντά στην Μπολόνια.

Ο Μουνζίρ έχει χάσει το δεξί του πόδι, ενώ ο μικρός Μουσταφά, δυστυχώς, ακρωτηριάσθηκε στα άνω και τα κάτω άκρα.

Τους είχε απαθανατίσει ο Τούρκος φωτογράφος Μεχμέτ Ασλάν, και η φωτογραφία τους, με τίτλο ‘Hardship of Life’, (η Δυσκολία της ζωής) είχε κάνει τον γύρο του κόσμου ευαισθητοποιώντας αμέτρητους ανθρώπους.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αλληλεγγύης ανήκει στα Βραβεία Φωτογραφίας της Σιένα. Η διοργάνωση κατάφερε να συγκεντρώσει το αναγκαίο χρηματικό ποσό με τη βοήθεια χιλιάδων χρηστών του διαδικτύου.

Η άφιξή τους έχει προγραμματισθεί για αύριο το βράδυ, στο αεροδρόμιο Τσαμπίνο της Ρώμης, με τη συνεργασία της καθολικής εθελοντικής οργάνωσης Caritas.

Σύμφωνα με τον Λούκα Βεντούρι, καλλιτεχνικό διευθυντή του Siena International Photo Awards, «η δύναμη της συγκεκριμένης φωτογραφίας στην οποία πατέρας και γιός βρίσκουν τη δύναμη να χαμογελούν παρά τα όσα τους συνέβησαν, κατάφερε να μετατραπεί σε έμπρακτη και πολύτιμη στήριξη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook