Συντυχάκης: Να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να σταματήσει η δίωξη των 8 φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης

συντυχάκης-να-αποσυρθούν-οι-κατηγορί-1479919

Με πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης, κατόπιν της από 29.10.2021 μηνυτήριας αναφοράς της κ. Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να κριθεί αν πρέπει να κινηθεί ποινική δίωξη σε βάρος 8 φοιτητών (μεταξύ των οποίων και εκλεγμένοι πρόεδροι Φοιτητικών Συλλόγων) του Πολυτεχνείου Κρήτης, που συμμετείχαν σε κινητοποίηση του Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών, τον περασμένο Οκτώβρη.

O βουλευτής Χανίων του ΚΚΕ Μανούσος Συντυχάκης ερωτά την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και αναφέρεται στις δίωξη των φοιτητών λέγοντας τα εξής:

Το απαράδεκτο αυτό γεγονός βρίσκει τη μαζική καταδίκη δεκάδων φοιτητικών συλλόγων και άλλων μαζικών φορέων, οι οποίοι παίρνουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τους διωκόμενους φοιτητές.

Η δίωξη των 8 φοιτητών συνδικαλιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, για την οποία η κυβέρνηση φέρνει ακέραια την πολιτική ευθύνη, συνιστά επικίνδυνη κλιμάκωση του οργανωμένου κυβερνητικού σχεδίου της καταστολής στα πανεπιστήμια, με τους φοιτητές να αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού κώδικα, με ενδεχόμενες βαρύτατες ποινές, ακόμη και πολυετούς κάθειρξης. Σκοπός αυτού του σχεδίου της κυβέρνησης είναι η δημιουργία κλίματος τρομοκράτησης στους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και των άλλων Ιδρυμάτων, αλλά και αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν φοιτητές, καθηγητές και άλλοι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια.

Επιπλέον, η κυβέρνηση κλιμακώνει επικίνδυνα το τεχνητό κλίμα έντασης που η ίδια δημιουργεί στα πανεπιστήμια, για να δικαιολογηθεί η είσοδος της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Συνεχίζει στον δρόμο του αυταρχισμού και της καταστολής, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά  της να επιβάλλει τον νέο νόμο-πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια, με στόχο τη μεγαλύτερη και ολόπλευρη υποταγή των Πανεπιστημίων στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των νεολαίων και τις δίκαιες διεκδικήσεις του φοιτητικού κινήματος.

Ερωτάται η κ. Υπουργός από το κ. Συντυχάκη σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την άμεση απόσυρση των κατηγοριών σε βάρος των 8 φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης και για να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια δίωξης εκλεγμένων συνδικαλιστών σε φοιτητικούς συλλόγους.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook